Stručná recenzia krásneho FullHD smartfónu LG G4s

Smartfón LG G4s je ideálnym spoločníkom pre väčšinového zákazníka. Ten nemá záujem sledovať trendy a hodnotiť s priateľmi, či má jeho procesor v mobile vyššiu taktovaciu frekvenciu. Takýto zákazník chce, aby bol jeho telefón pekný, moderný, aby mal dobrý displej a ostrú kameru. Toto všetko G4s má a pridáva k tomu niekoľko veľmi užitočných funkcií. Displej […]

RECENZIA
Autor
Dátum zverejnenia 7. decembra 2015
Obsahuje nasledovné témy , , , , ,

Smartfón LG G4s je ideálnym spoločníkom pre väčšinového zákazníka. Ten nemá záujem sledovať trendy a hodnotiť s priateľmi, či má jeho procesor v mobile vyššiu taktovaciu frekvenciu. Takýto zákazník chce, aby bol jeho telefón pekný, moderný, aby mal dobrý displej a ostrú kameru. Toto všetko G4s má a pridáva k tomu niekoľko veľmi užitočných funkcií.

Displej (5,2-palcový IPS LCD, rozlíšenie FullHD 1080×1920 px)

LG G4s má vynikajúci displej. Na uhlopriečke niečo vyše päť palcov sa zobrazuje vysoké rozlíšenie FullHD, ktoré je príznačné vysokou presnosťou a jemnosťou, na ktorú už nestačí ani najlepšie ľudské oko.

Vo veľkej miere ku kvalite zobrazenia prispieva vyspelá obrazová technológia IPS LCD, ktorá má skvelé farby, okamžité reakcie aj na jemné dotyky a veľmi dobrú exteriérovú čitateľnosť. V noci sa dá nastaviť jas displeja na úplné minimum a naopak, počas slnečného dňa je kresba na displeji čitateľná celkom zreteľne.

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

 

Fotoaparáty (5 Mpx webkamera, 8 Mpx fotoaparát, Full HD videokamera)

Webkamera na smartfóne ponúka pomerne širokú paletu funkcií, ktoré ocenia všetci tí, ktorí si radi fotia selfie. Fotky z predného fotoaparátu sú kvalitné a ostré, nemajú také to typické rozmazanie (či kompresiu), ktoré vidíme pri lacnejších mobiloch. Predná kamera nahráva aj video v HD rozlíšení a hoci nedokáže priebežne preostrovať, jej obraz je ostrý a stabilný.

Hlavná kamera na zadnej strane je jednoducho skvelá, hoci v noci som na nej nejaké tie rezervy ešte našiel. Počas dňa však robí veľmi ostré, detailné a farebne sýte fotografie a video je jednoducho úžasné. Má rozlíšenie FullHD a aj keď ho prehrávam na veľkej televízii, vyzerá veľmi dobre. Fotky majú rozlíšenie osem megapixelov (3264×2448) a pri fotení je možné využiť niekoľko filtrov a efektov. Zaujímavosťou je možnosť fotiť s manuálnym nastavím niektorých parametrov, nepochybujem však, že ľudia budú fotiť v drvivej väčšine na automatiku. Tá je spoľahlivá, rýchla a funguje dobre.

Zaujímavosťou je mimoriadne rýchle zaostrovanie a vysoká svietivosť LED blesku.

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

 

Pamäť a výkon (8 GB, 1,5GB RAM + slot na microSD max. 32 GB)

Vnútorná pamäť telefónu je 8 GB, avšak pre používateľa je reálne k dispozícii iba polovica. Zvyšok zaberie samotný systém Android so všetkými jeho vylepšeniami. Aj štyri gigabajty sú síce dostatok, ale prítomnosť slotu na pamäťovú kartu typu microSD je nepochybne zásadná. Vďaka nemu môžete pamäť mobilu zväčšiť o ďalších 32 GB, ktoré nezaplníte snáď nikdy.

Operačná pamäť RAM má veľkosť 1,5 GB a radí sa tak k priemeru. Vďaka nej nemá telefón problém s prehrávaním Full HD videa a so spúšťaním náročných aplikácií a hier.

Čipset smartfónu obsahuje celkovo tri procesory. Jeden je grafický, ktorý vypočítava 3D prostredie v hrách a aplikáciách, ďalšie dva 4-jadrové sú hlavné a starajú sa o to, aby systém Android bežal rýchlo a spoľahlivo.

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

 

Prostredie systému (Android)

LG už tradične vylepšuje svoje smartfóny o prostredie, ktoré určitým spôsobom upravuje grafiku aj funkcie systému Android. Toto vylepšené prostredie je výrazne poznačené dizajnovým trendom „flat“, vďaka čomu sú ikony pekné pastelové a pravidelné, sú jednoznačne identifikovateľné.

Zaujímavosťou je aj funkcia odomknutia displeja dvojitým poklepaním na vypnutý displej a tiež bezpečnostná funkcia KnockCode. Táto funkcia umožňuje odomykanie telefónu tým, že vopred určeným spôsobom poťukáte rôzne miesta na vypnutom displeji.

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

 

Zhodnotenie (4 z 5)

Smartfón LG G4s (označuje sa aj G4 Beat) patrí do strednej triedy, je teda kompromisom medzi rozumnou cenou a vysokým výkonom. Má krásny displej a naozaj dobrý fotoaparát. Nahráva ostré a stabilné video, jeho Android funguje rýchlo a hoci má dostatočne veľkú vnútornú pamäť, dá sa doň vložiť aj pamäťová karta s veľkou kapacitou. Pre mňa osobne je LG G4s skvelá voľba pre väčšinu ľudí bez ohľadu na to, ako veľmi sa rozumejú do nových mobilov.

LG G4s (G4 Beat)

LG G4s (G4 Beat)

 

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

Urobte si súkromnú diskotéku so Samsung Party audio

Zlé časy končia a zábava môže začať

Povýšte svoju párty na novú úroveň. Tri novinky postavia na nohy aj tanečné drevo. Samsung predstavuje audio novinku vo svojom portfóliu, ktorá je určená pre domácu zábavu – Samsung Party Audio. Stojanový reproduktor poskytuje okrem perfektného zvukového zážitku aj svetelnú hudbu a oživí tak každý priestor. V ponuke sú dva modely – T50 a T70, […]

28. mája 2020

Multiplatformový herný headset s unikátnym USB-C adaptérom bude tiež plne kompatibilný s Xbox Series X

SteelSeries uvádza headset Arctis 1 Wireless pre Xbox

Prvýkrát bol odhalený ako súčasť limitovanej edície produktov s motívmi Cyberpunk. Nový headset stavia na základoch uznávaného modelu Arctis 1 Wireless a pridáva podporu bezdrôtového pripojenia pre Xbox v rámci USB-C adaptéra. SteelSeries uvádza headset Arctis 1 Wireless pre Xbox Multiplatformový herný headset s unikátnym USB-C adaptérom bude tiež plne kompatibilný s Xbox Series X. […]

20. mája 2020

Honda predstavuje Android AutoTM pre modelový rad Gold Wing

Dnes už kultový Gold Wing, jazdí s Androidom

Spoločnosť Honda s potešením oznamuje, že Android AutoTM * 1 bude integrovaný* 2 do súčasného modelu Gold Wing* 3.

13. mája 2020

Nový Huawei P40 lite prichádza na Slovensko

Jedinečný dizajn, špičková technológia.

Spoločnosť Huawei začína predaj nového modelu smartfónu, Huawei P40 lite. Ide o dostupnejšieho súrodenca nedávno predstavenej vlajkovej série P40 a zároveň nástupcu minuloročného bestselleru strednej triedy, P30 lite. P40 lite láka na pôsobivý dizajn, inovatívny systém štyroch zadných fotoaparátov, batériu s veľkou kapacitou a vylepšený osemjadrový procesor Kirin 810.

31. marca 2020

Google vs Huawei

Huawei je na nové obmedzenia pripravený. Čo to znamená pre majiteľov Huaweiov?

Lobby proti čínskemu výrobcovi medzičasom nadobudla nečakane veľké rozmery.

21. mája 2019

Najnovšie

Bose predstavuje Bose Music Amplifier

Bose Amplifier

centrum domáceho ozvučenia, ktoré prepojí svet digitálnej hudby aj zbierky tradičných hudobných nosičov

30. novembra 2022

Nové smart hodinky Huawei Watch GT 3 SE

Každodenný asistent s dvojtýždňovou výdržou za skvelú cenu

Spoločnosť Huawei predstavuje najnovšie smart hodinky zo série Watch GT. Model s plným názvom Watch GT 3 SE sú ľahké inteligentné hodinky, ktoré stelesňujú potreby športových a fitness nadšencov.

29. novembra 2022

Vhodný pre PlayStation 5, hráčske aplikácie a intenzívnu prevádzku

SSD disk Kingston FURY Renegade

Oceňovaný SSD disk Kingston FURY bude novo k dispozícii aj s väčším chladičom

15. novembra 2022

Silný zvuk s výkonom 15 W

Bezdrôtový reproduktor so svetelnými efektmi

Niceboy predstavuje bezdrôtový reproduktor so svetelnými efektmi RAZE Neon

10. novembra 2022

Cvičte doma podľa známych certifikovaných trénerov

Dve nové aplikácie pre inteligentné televízory

Dve nové aplikácie pre inteligentné televízory Samsung na Slovensku: iPrima a Fitshaker

10. novembra 2022

Watch GTR s AMOLED displejom a nová generácia WATCH Lite 3

Dvoje nové inteligentné hodinky Niceboy

Značka Niceboy uvádza na trh hneď dvoje nové inteligentné hodinky. Prémiové hodinky WATCH GTR vynikajú svojou kombináciou zaujímavého dizajnu a odolného vyhotovenia vrátane AMOLED displeja aj funkcie telefonovania.

10. novembra 2022

Samsung prichádza so špeciálnym vysávačom Bespoke Jet Pet

Zatočte so psími chlpmi v domácnosti

Samsung prichádza so špeciálnym vysávačom Bespoke Jet Pet

10. novembra 2022

1.miesto v rebríčku DXOMARK opäť patrí Huawei

Smartfón Huawei – Mate 50 Pro

Huawei Mate 50 Pro je novým kráľom rebríčka DXOMARK, dosiahol najvyššie skóre v histórii

10. novembra 2022

Bezpečnosť ako priorita

Spoločnosť vivo oficiálne uviedla na trh novú používateľskú nadstavbu Funtouch OS 13

vivo predstavuje novú verziu používateľskej nadstavby Funtouch OS 13, založenú na OS Android 13

10. novembra 2022

do dopravných prostriedkov

Panoramatická kopula s jedným snímacím senzorom. Axis uvádza novú kameru

Spoločnosť Axis Communications predstavuje novú 6 MPx panoramatickú mini kopulovitú kameru s jediným snímacím senzorom, ktorá je navrhnutá  špeciálne pre tzv. palubný dohľad. Táto kompaktná, ľahko inštalovateľná a vysoko odolná kamera poskytuje kompletný 180° alebo 360° prehľad bez ohľadu na svetelné podmienky.

10. novembra 2022

Odporúčané

TEST

Recenzia monitora AOC Q27 V5C 27″: Zapáčil sa nám natoľko, že sme si ho zadovážili aj my

Monitory značky AOC sme testovali už niekoľkokrát, napríklad zakrivený CU34G2X 34, klasický X24P1 so špičkovým zobrazovacím panelom IPS a tiež nápadný herný monitor C 27G2 ZU Curved Gaming Monitor. Tieto monitory vynikajú vysokou kvalitou obrazu a férovými cenami, ktoré dávajú vedieť o vyššom štandarde tejto značky, zároveň ju dostávajú aj do rúk neprofesionálov. Najnovšie sme […]

7. novembra 2022
TEST

AUDIOTECHNIKA

Recenzia Truune Eight (8): Najprv šokujú vás aj celé okolie, potom sa ich kvalita stane novým štandardom

Domáci zvuk v štúdiovej kvalite a priamo zo Slovenska? To je Truune Eight (8).

3. novembra 2022

Bezpečie a stabilita vašich zariadení

Recenzia: Záložný batériový zdroj CyberPower VP1000ELCD-FR

Dôležitou úlohou záložného zdroja CyberPower VP1000ELCD-FR je ochrániť počítače a ďalšiu elektroniku pred nečakaným výpadkom energie, prepätím či špičkami v elektrickej sieti a preklenúť krátkodobé výpadky napájania z elektrickej siete.

26. októbra 2022
TEST

POROVNÁVACÍ TEST

Nextbase Dash Cam 622GW a 322GW: Ktorú autokameru si vybrať do auta?

Medzi 4K a Full HD rozlíšením je podstatný rozdiel, ale rozhodne dnes neplatí, že za polovičnú cenu dostanete len polovičnú kvalitu.

17. októbra 2022
TEST

Horúca novinka od DJI

Recenzia: DJI Mini 3 Pro je úžasný malý dron a robí malé zázraky

Dron vhodný ako pre začiatočníka, tak pre pokročilého.

12. októbra 2022

Výhody štandardu Wi-Fi 6

Späť do školy: Preraďte rýchlosť na Wi-Fi 6

Komplexné portfólio sieťových riešení na prechod na Wi-Fi 6 má vo svojej ponuke spoločnosť TP-Link.

29. augusta 2022

Ako vytvoriť stabilnú Wi-Fi na záhrade?

TP-Link vyrába spoľahlivé zariadenia, a preto na ne poskytuje päťročnú záruku

26. júla 2022

Dokonale sfarbený svet s technológiou Quantum Dot

Ponorte sa do sveta farieb

Hráči majú zmysel pre realizmus; ak ste hráč, takmer určite rozpoznáte niečo podozrivé na míle ďaleko. Či už je to pokles FPS uprostred duelu alebo nekonzistentný dizajn sveta. Nič nezostane bez povšimnutia. Zatiaľ čo vývojári hier sa snažia dosiahnuť skutočný fotorealizmus v hrách s novými enginmi, ako je Unreal Engine 5, zobrazovacia technológia sa snaží držať krok vlastnými pokrokmi…..

16. júna 2022

Ergonomické produkty Logitech

TEST: Keď sa lepšie cítite, dokážete aj lepšie a efektívnejšie pracovať

Ergonómia (z gréčtiny: ergon´= práca + nomos = zákony) je veda zaoberajúca sa vzťahmi vznikajúcimi medzi človekom a prostredím, ktoré ho obklopuje – či už sa jedná o tvary, materiály, osvetlenie, rozmery a pod. Cieľom je vytvoriť také pracovné podmienky, ktoré podporujú optimálny výkon človeka a jeho pohodu. To mi pripomína moju nepohodu, keď pozerám […]

10. júna 2022

Množstvo vylepšení, exkluzívne materiály a vyšperkovaný dizajn

Huawei Watch GT 3 Pro prichádzajú

Huawei prichádza s hodinkami pre dámy a pánov, ktoré sa vyznačujú nielen bohatou technologickou výbavou, ale aj prestížnymi materiálmi, ako je keramika či titán, ktoré sú v hodinárskom svete považované za luxusné.

19. mája 2022