Stručná recenzia krásneho FullHD smartfónu LG G4s

Smartfón LG G4s je ideálnym spoločníkom pre väčšinového zákazníka. Ten nemá záujem sledovať trendy a hodnotiť s priateľmi, či má jeho procesor v mobile vyššiu taktovaciu frekvenciu. Takýto zákazník chce, aby bol jeho telefón pekný, moderný, aby mal dobrý displej a ostrú kameru. Toto všetko G4s má a pridáva k tomu niekoľko veľmi užitočných funkcií. Displej […]

RECENZIA
Autor
Dátum zverejnenia 7. decembra 2015
Obsahuje nasledovné témy , , , , ,

Smartfón LG G4s je ideálnym spoločníkom pre väčšinového zákazníka. Ten nemá záujem sledovať trendy a hodnotiť s priateľmi, či má jeho procesor v mobile vyššiu taktovaciu frekvenciu. Takýto zákazník chce, aby bol jeho telefón pekný, moderný, aby mal dobrý displej a ostrú kameru. Toto všetko G4s má a pridáva k tomu niekoľko veľmi užitočných funkcií.

Displej (5,2-palcový IPS LCD, rozlíšenie FullHD 1080×1920 px)

LG G4s má vynikajúci displej. Na uhlopriečke niečo vyše päť palcov sa zobrazuje vysoké rozlíšenie FullHD, ktoré je príznačné vysokou presnosťou a jemnosťou, na ktorú už nestačí ani najlepšie ľudské oko.

Vo veľkej miere ku kvalite zobrazenia prispieva vyspelá obrazová technológia IPS LCD, ktorá má skvelé farby, okamžité reakcie aj na jemné dotyky a veľmi dobrú exteriérovú čitateľnosť. V noci sa dá nastaviť jas displeja na úplné minimum a naopak, počas slnečného dňa je kresba na displeji čitateľná celkom zreteľne.

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

 

Fotoaparáty (5 Mpx webkamera, 8 Mpx fotoaparát, Full HD videokamera)

Webkamera na smartfóne ponúka pomerne širokú paletu funkcií, ktoré ocenia všetci tí, ktorí si radi fotia selfie. Fotky z predného fotoaparátu sú kvalitné a ostré, nemajú také to typické rozmazanie (či kompresiu), ktoré vidíme pri lacnejších mobiloch. Predná kamera nahráva aj video v HD rozlíšení a hoci nedokáže priebežne preostrovať, jej obraz je ostrý a stabilný.

Hlavná kamera na zadnej strane je jednoducho skvelá, hoci v noci som na nej nejaké tie rezervy ešte našiel. Počas dňa však robí veľmi ostré, detailné a farebne sýte fotografie a video je jednoducho úžasné. Má rozlíšenie FullHD a aj keď ho prehrávam na veľkej televízii, vyzerá veľmi dobre. Fotky majú rozlíšenie osem megapixelov (3264×2448) a pri fotení je možné využiť niekoľko filtrov a efektov. Zaujímavosťou je možnosť fotiť s manuálnym nastavím niektorých parametrov, nepochybujem však, že ľudia budú fotiť v drvivej väčšine na automatiku. Tá je spoľahlivá, rýchla a funguje dobre.

Zaujímavosťou je mimoriadne rýchle zaostrovanie a vysoká svietivosť LED blesku.

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

 

Pamäť a výkon (8 GB, 1,5GB RAM + slot na microSD max. 32 GB)

Vnútorná pamäť telefónu je 8 GB, avšak pre používateľa je reálne k dispozícii iba polovica. Zvyšok zaberie samotný systém Android so všetkými jeho vylepšeniami. Aj štyri gigabajty sú síce dostatok, ale prítomnosť slotu na pamäťovú kartu typu microSD je nepochybne zásadná. Vďaka nemu môžete pamäť mobilu zväčšiť o ďalších 32 GB, ktoré nezaplníte snáď nikdy.

Operačná pamäť RAM má veľkosť 1,5 GB a radí sa tak k priemeru. Vďaka nej nemá telefón problém s prehrávaním Full HD videa a so spúšťaním náročných aplikácií a hier.

Čipset smartfónu obsahuje celkovo tri procesory. Jeden je grafický, ktorý vypočítava 3D prostredie v hrách a aplikáciách, ďalšie dva 4-jadrové sú hlavné a starajú sa o to, aby systém Android bežal rýchlo a spoľahlivo.

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

 

Prostredie systému (Android)

LG už tradične vylepšuje svoje smartfóny o prostredie, ktoré určitým spôsobom upravuje grafiku aj funkcie systému Android. Toto vylepšené prostredie je výrazne poznačené dizajnovým trendom „flat“, vďaka čomu sú ikony pekné pastelové a pravidelné, sú jednoznačne identifikovateľné.

Zaujímavosťou je aj funkcia odomknutia displeja dvojitým poklepaním na vypnutý displej a tiež bezpečnostná funkcia KnockCode. Táto funkcia umožňuje odomykanie telefónu tým, že vopred určeným spôsobom poťukáte rôzne miesta na vypnutom displeji.

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

 

Zhodnotenie (4 z 5)

Smartfón LG G4s (označuje sa aj G4 Beat) patrí do strednej triedy, je teda kompromisom medzi rozumnou cenou a vysokým výkonom. Má krásny displej a naozaj dobrý fotoaparát. Nahráva ostré a stabilné video, jeho Android funguje rýchlo a hoci má dostatočne veľkú vnútornú pamäť, dá sa doň vložiť aj pamäťová karta s veľkou kapacitou. Pre mňa osobne je LG G4s skvelá voľba pre väčšinu ľudí bez ohľadu na to, ako veľmi sa rozumejú do nových mobilov.

LG G4s (G4 Beat)

LG G4s (G4 Beat)

 

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

Google vs Huawei

Huawei je na nové obmedzenia pripravený. Čo to znamená pre majiteľov Huaweiov?

Lobby proti čínskemu výrobcovi medzičasom nadobudla nečakane veľké rozmery.

21. mája 2019

Výber pozadí pre váš iPhone a Android #22

Výber pozadí vo vysokom rozlíšení

7. januára 2019

Sony Xperia XZ3 ponúka Android 9, umelú inteligenciu, 19Mpx kameru a super slowmotion

Xperia XZ3 je najlepší telefón, aký kedy Sony vyrobilo.

30. augusta 2018

EVA Facial Mouse: aplikácia na ovládanie Androidu očami

Táto aplikácia umožňuje ovládať mobilný telefón pohybom očí. Vyžaduje sa iba operačný systém Android a smartfón s prednou kamerou. Aplikácia funguje pozoruhodne a určite by ste ju mali aspoň raz vyskúšať!

8. októbra 2017

Moto Z po aktualizácii vylepšuje detaily a zobrazuje dve okná

Najnovšia aktualizácia softvéru pre smartfóny Moto Z upravila grafiku ikoniek aplikácií, vylepšila prostredie fotoaparátu, gestá a pridala funkciu zobrazovania dvoch aplikácií naraz.   Upravené gesto pre zmenšenie displeja Jednou z vylepšení systému je zmena gesta pre zmenšenie displeja. Obraz bolo možné zmenšiť na asi na dve tretiny uhlopriečky displeja aj doteraz, ale potiahnutím ikony multitaskingu […]

14. augusta 2017

Najnovšie

Canon PIXMA G7040 – nová multifunkčná tlačiareň radu MegaTank

Canon predstavuje novú multifunkčnú tlačiareň radu MegaTank s automatickým podávačom dokumentov, ktorá zvýši produktivitu a efektivitu kancelárskej práce

21. novembra 2019

Akčná kamera LAmax W9 – v akomkoľvek prostredí v 4K

Globálna značka elektroniky LAmax, rozširuje svoje portfólio o akčnú kameru LAmax W9, ktorá sa vyznačuje vodotesným telom – áno, k jej používaniu pod vodou naozaj nepotrebujete žiadne špeciálne puzdro. LAmax Electronics (LAmax), úspešný výrobca audiovizuálne elektroniky, prichádza na trh s modelom LAmax W9, vôbec prvý akčný kamerou, s ktorou je možné sa potápať bez použitia […]

20. novembra 2019

IoT riešenie od Ericssonu, prináša efektívnejšiu solárnu dopravu

Ericsson a Solar Team Eindhoven vyvinuli experimentálne solárne vozidlo, využívajúce technológiu IoT, ktorá dokáže prejsť až 1800 km.

Vďaka systému Solar Smart parking autonómne zaparkuje na mieste s najväčším podielom slnečného žiarenia.

Vie tiež zdieľať nahromadenú energiu s ostatnými elektrickými vozidlami.

19. novembra 2019

Štedré rozmery, výkonné funkcie:

MMD predstavuje nový super široký monitor   Philips 439P9H

19. novembra 2019

Zyxel predstavuje službu AiShield pre ochranu domácich a malých podnikových sietí

Nová licencovaná služba AiShield s intuitívnou aplikáciou je určená pre produkty Multy X a Multy Plus a slúži k ochrane sietí a pripojených zariadení.

6. novembra 2019

Mobilný Rozhlas zamieril na Slovensko

Slovenská jednotka v chytrej obecnej komunikácie Mobilný Rozhlas, prichádza na Slovensko, do dvoch rokov tu chce mať až 20% zapojených obcí.

5. novembra 2019

Novým riaditeľom divízie spotrebnej elektroniky Samsung Electronics Czech and Slovak sa stal Michal Forejt  

V jeho kompetencii budú predajné a marketingové aktivity týkajúce sa všetkých produktov spotrebnej elektroniky značky Samsung na oboch trhoch.

4. novembra 2019

Spoločnosť Synology® predstavuje FlashStation FS3400

Spoločnosť Synology Inc. uviedla na trh model FS3400, ktorý dopĺňa vyladené portfólio produktov pomáhajúce riešiť IT výzvy súvisiace s hustotou vstupno-výstupných operácií, kapacitou úložiska a fyzickými rozmermi serverov.

30. októbra 2019

Huawei uvádza na trh fit náramok Band 4 s vylepšenými funkciami

Spoločnosť Huawei uvádza na trh nový fitness náramok Band 4. Novinka prináša niekoľko vylepšených technológií a funkcií. Veľkou prednosťou náramku je aj užívateľské pohodlie, ktoré ponúka. Prinášame niekoľko dôvodov, prečo si zaslúži pozornosť.

28. októbra 2019

Ako nakonfigurovať nové Huawei Watch GT 2 za 5 minút ?

Inteligentné hodinky od Huawei prichádzajú v novej generácii, ktorá nielen zachováva bezkonkurenčnú výdrž batérie, ale prináša aj množstvo nových funkcií. Prinášame návod krok za krokom, ako ich rýchlo nastaviť a jednoducho prepojiť s vaším smartfónom.

28. októbra 2019

Odporúčané

TEST

Headset pre hráčov

Test slúchadiel eShark ESL-HS2 KUGO: Zlatá stredná cesta

Elegantné slúchadlá, ktoré stanovujú kvalitatívny štandard pre svoju cenovú kategóriu.

20. novembra 2019

Surfujte doma bez starostí a meškaní s uceleným riešením OneMesh

Technológie sa neustále vyvíjajú vo všetkých oblastiach, a nie inak tomu je u bezdrôtových sietí. Dnes sa vsádza predovšetkým na rýchlosť, plynulosť, kapacitu pripojenia a skvelé pokrytie.

18. novembra 2019
TEST

Káblové slúchadlá pre hráčov

Test Niceboy ORYX X600: Priestorový zvuk imidžovo

Trh so slúchadlami pre hráčov je nepochybne presýtený, čo vplyvom konkurenčného tlaku dáva možnosť získať dobrú kvalitu za rozumné peniaze. Napríklad ako Niceboy ORYX X600.

15. novembra 2019

Atraktívny dizajn spojený s prvotriednou monitorovou technológiou

AOC predstavuje nový Q27T1 – navrhnutý štúdiom F. A. Porsche –  prichádza do obchodov

5. novembra 2019

Prichádza Samsung nákupná horúčka plná zľavových kupónov

V rámci akcie dostane zákazník zľavový kupón, ktorý môže využiť pri kúpe ďalších ľubovoľných produktov Samsung.

4. novembra 2019

Xerox vylepšil tlačiareň iGen 5 o tlač fluorescenčnej farby na extra dlhý arch XLS

Xerox zdokonaľuje vlastnosti tlačového stroja Xerox iGen 5 o žltú fluorescenčnú farbu a extra dlhý arch XLS.

30. októbra 2019

SDC19: Samsung predstavuje nové notebooky Galaxy Book Flex a Galaxy Book Ion

Galaxy Book Flex a Galaxy Book Ion ponúkajú bezkonkurenčnú prenosnosť a bezproblémovú kontinuitu naprieč zariadeniami bez kompromisov ohľadne výkonu.

30. októbra 2019
TEST

TEST/RECENZIA

Sony Xperia 1 má štyri kamery a 4K displej. Vyskúšali sme ju v praxi

Sony Xperia 1 nás dostala svojím displejom, vodotesným telom a skvelými kamerami. Pozrite si reálne fotografie bez úprav.

18. septembra 2019

AGEM DEALERS DAY 2019

Po roku vás opäť radi pozývame na konferenciu AGEM Dealers Day 2019, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 03.10.2019 v krásnych priestoroch ART Hotel Kaštieľ v Tomášove pri Bratislave. Začiatok konferencie je o 9:00 a potrvá do 17:00.

17. septembra 2019

Bezdrôtová nabíjacia stanica 3v1 pre iPhone, Apple Watch a Airpods

Ekosystém, aký má Apple len tak nenájdete. Ich zariadenia sú navzájom dokonale prepojené a dokážu perfektne spolupracovať. Nečudo, že keď si niekto kúpi iPhone, začne poškuľovať po hodinkách Apple Watch a samozrejme slúchadlách AirPods. Všetky tieto zariadenia však treba nabíjať.

10. septembra 2019