Stručná recenzia krásneho FullHD smartfónu LG G4s

Smartfón LG G4s je ideálnym spoločníkom pre väčšinového zákazníka. Ten nemá záujem sledovať trendy a hodnotiť s priateľmi, či má jeho procesor v mobile vyššiu taktovaciu frekvenciu. Takýto zákazník chce, aby bol jeho telefón pekný, moderný, aby mal dobrý displej a ostrú kameru. Toto všetko G4s má a pridáva k tomu niekoľko veľmi užitočných funkcií. Displej […]

RECENZIA
Autor
Dátum zverejnenia 7. decembra 2015
Obsahuje nasledovné témy , , , , ,

Smartfón LG G4s je ideálnym spoločníkom pre väčšinového zákazníka. Ten nemá záujem sledovať trendy a hodnotiť s priateľmi, či má jeho procesor v mobile vyššiu taktovaciu frekvenciu. Takýto zákazník chce, aby bol jeho telefón pekný, moderný, aby mal dobrý displej a ostrú kameru. Toto všetko G4s má a pridáva k tomu niekoľko veľmi užitočných funkcií.

Displej (5,2-palcový IPS LCD, rozlíšenie FullHD 1080×1920 px)

LG G4s má vynikajúci displej. Na uhlopriečke niečo vyše päť palcov sa zobrazuje vysoké rozlíšenie FullHD, ktoré je príznačné vysokou presnosťou a jemnosťou, na ktorú už nestačí ani najlepšie ľudské oko.

Vo veľkej miere ku kvalite zobrazenia prispieva vyspelá obrazová technológia IPS LCD, ktorá má skvelé farby, okamžité reakcie aj na jemné dotyky a veľmi dobrú exteriérovú čitateľnosť. V noci sa dá nastaviť jas displeja na úplné minimum a naopak, počas slnečného dňa je kresba na displeji čitateľná celkom zreteľne.

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

 

Fotoaparáty (5 Mpx webkamera, 8 Mpx fotoaparát, Full HD videokamera)

Webkamera na smartfóne ponúka pomerne širokú paletu funkcií, ktoré ocenia všetci tí, ktorí si radi fotia selfie. Fotky z predného fotoaparátu sú kvalitné a ostré, nemajú také to typické rozmazanie (či kompresiu), ktoré vidíme pri lacnejších mobiloch. Predná kamera nahráva aj video v HD rozlíšení a hoci nedokáže priebežne preostrovať, jej obraz je ostrý a stabilný.

Hlavná kamera na zadnej strane je jednoducho skvelá, hoci v noci som na nej nejaké tie rezervy ešte našiel. Počas dňa však robí veľmi ostré, detailné a farebne sýte fotografie a video je jednoducho úžasné. Má rozlíšenie FullHD a aj keď ho prehrávam na veľkej televízii, vyzerá veľmi dobre. Fotky majú rozlíšenie osem megapixelov (3264×2448) a pri fotení je možné využiť niekoľko filtrov a efektov. Zaujímavosťou je možnosť fotiť s manuálnym nastavím niektorých parametrov, nepochybujem však, že ľudia budú fotiť v drvivej väčšine na automatiku. Tá je spoľahlivá, rýchla a funguje dobre.

Zaujímavosťou je mimoriadne rýchle zaostrovanie a vysoká svietivosť LED blesku.

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

 

Pamäť a výkon (8 GB, 1,5GB RAM + slot na microSD max. 32 GB)

Vnútorná pamäť telefónu je 8 GB, avšak pre používateľa je reálne k dispozícii iba polovica. Zvyšok zaberie samotný systém Android so všetkými jeho vylepšeniami. Aj štyri gigabajty sú síce dostatok, ale prítomnosť slotu na pamäťovú kartu typu microSD je nepochybne zásadná. Vďaka nemu môžete pamäť mobilu zväčšiť o ďalších 32 GB, ktoré nezaplníte snáď nikdy.

Operačná pamäť RAM má veľkosť 1,5 GB a radí sa tak k priemeru. Vďaka nej nemá telefón problém s prehrávaním Full HD videa a so spúšťaním náročných aplikácií a hier.

Čipset smartfónu obsahuje celkovo tri procesory. Jeden je grafický, ktorý vypočítava 3D prostredie v hrách a aplikáciách, ďalšie dva 4-jadrové sú hlavné a starajú sa o to, aby systém Android bežal rýchlo a spoľahlivo.

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

 

Prostredie systému (Android)

LG už tradične vylepšuje svoje smartfóny o prostredie, ktoré určitým spôsobom upravuje grafiku aj funkcie systému Android. Toto vylepšené prostredie je výrazne poznačené dizajnovým trendom „flat“, vďaka čomu sú ikony pekné pastelové a pravidelné, sú jednoznačne identifikovateľné.

Zaujímavosťou je aj funkcia odomknutia displeja dvojitým poklepaním na vypnutý displej a tiež bezpečnostná funkcia KnockCode. Táto funkcia umožňuje odomykanie telefónu tým, že vopred určeným spôsobom poťukáte rôzne miesta na vypnutom displeji.

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

LG G4s (G4 Beat) 3DIGITAL

 

Zhodnotenie (4 z 5)

Smartfón LG G4s (označuje sa aj G4 Beat) patrí do strednej triedy, je teda kompromisom medzi rozumnou cenou a vysokým výkonom. Má krásny displej a naozaj dobrý fotoaparát. Nahráva ostré a stabilné video, jeho Android funguje rýchlo a hoci má dostatočne veľkú vnútornú pamäť, dá sa doň vložiť aj pamäťová karta s veľkou kapacitou. Pre mňa osobne je LG G4s skvelá voľba pre väčšinu ľudí bez ohľadu na to, ako veľmi sa rozumejú do nových mobilov.

LG G4s (G4 Beat)

LG G4s (G4 Beat)

 

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

Google vs Huawei

Huawei je na nové obmedzenia pripravený. Čo to znamená pre majiteľov Huaweiov?

Lobby proti čínskemu výrobcovi medzičasom nadobudla nečakane veľké rozmery.

21. mája 2019

Výber pozadí pre váš iPhone a Android #22

Výber pozadí vo vysokom rozlíšení

7. januára 2019

Sony Xperia XZ3 ponúka Android 9, umelú inteligenciu, 19Mpx kameru a super slowmotion

Xperia XZ3 je najlepší telefón, aký kedy Sony vyrobilo.

30. augusta 2018

EVA Facial Mouse: aplikácia na ovládanie Androidu očami

Táto aplikácia umožňuje ovládať mobilný telefón pohybom očí. Vyžaduje sa iba operačný systém Android a smartfón s prednou kamerou. Aplikácia funguje pozoruhodne a určite by ste ju mali aspoň raz vyskúšať!

8. októbra 2017

Moto Z po aktualizácii vylepšuje detaily a zobrazuje dve okná

Najnovšia aktualizácia softvéru pre smartfóny Moto Z upravila grafiku ikoniek aplikácií, vylepšila prostredie fotoaparátu, gestá a pridala funkciu zobrazovania dvoch aplikácií naraz.   Upravené gesto pre zmenšenie displeja Jednou z vylepšení systému je zmena gesta pre zmenšenie displeja. Obraz bolo možné zmenšiť na asi na dve tretiny uhlopriečky displeja aj doteraz, ale potiahnutím ikony multitaskingu […]

14. augusta 2017

Najnovšie

Informačné technológie ovplyvňujú klímu menej, než si myslíme

• Report Ericssonu skúma klimatický dopad informačných a komunikačných technológií
• Zariadenie ICT predstavujú iba 1,4% svetových emisií uhlíka a spotrebúvajú 3,6% elektriny
• Emisie porovnateľné so spiatočným transatlantickým letom vyprodukuje smartphone za 50 rokov
• Využitím energie z obnoviteľných zdrojov možno uhlíkovú stopu v ICT znížiť o viac ako 80%

17. februára 2020

Huawei FreeBuds 3 – pre vašu lásku ako stvorené

Obľúbené bezdrôtové slúchadlá Huawei FreeBuds 3 prichádzajú na slovenský trh v originálnej červenej farbe, ako stvorenej na Valentína. Pýšia sa ergonomickým tvarom, ktorý sa stará o pohodlie pri nosení a dobre sedí v ušiach. 

14. februára 2020

Bose najnovšie umožňuje zapojiť do rozvodu hudby v byte aj bezdrôtové reproduktory SoundLink

Prenosné Bluetooth reproduktory Bose Revolve, Revolve +, Color a Micro možno teraz po novom využiť pri rozvode hudby v dome alebo v byte, pomocou šikovných audiosystémov Bose Home Speaker. Túto možnosť umožňuje nová verzia aplikácie Bose Music.

13. februára 2020

Výkonnejšia Wi-Fi pre administratívnu budovu vo Veľkej Lomici.

Inovovaná bezdrôtová sieť slúži zamestnancom aj hosťom v kancelárskych priestoroch.

13. februára 2020

Huawei: Dodávateľ sieťových riešení do ich prevádzky zasahovať nedokáže

Čínska technologická spoločnosť tak reaguje na nedávny článok zverejnený na webe amerického denníka the Wall Street Journal. Ten hovorí, že výrobca mobilnej infraštruktúry by mohol tajne vniknúť do fungujúcich mobilných sietí prostredníctvom skrytých prístupových bodov. Podľa výrobcov a operátorov však ide o bežnú bezpečnostnú funkciu.

13. februára 2020

Premeňte svoj život na galériu s tlačiarňou Canon SELPHY SQUARE QX10

Spoločnosť Canon Europe uvádza na trh tlačiareň Canon SELPHY SQUARE QX10, najnovší model obľúbenej série kompaktných fototlačiarní SELPHY, spoločne so štvorcovými fotopapiermi Canon XS-20L. Nová prenosná tlačiareň je tak kompaktná, že sa pohodlne vojde do kabelky alebo batohu. Je výborným doplnkom pre tvorivých nadšencov alebo zapálených instagramistov, ktorí môžu po prepojení s bezplatnou aplikáciou Canon SELPHY Photo Layout (iOS/Android) tlačiť zábery priamo zo smartfónu alebo tabletu.

13. februára 2020

Zdokonaľte svoje fotografické zručnosti s univerzálnou digitálnou zrkadlovkou Canon EOS 850D

Spoločnosť Canon na trh uviedla nový fotoaparát Canon EOS 850D.

13. februára 2020

Nové gigabitové prepínače NETGEAR Unmanaged s PoE budgetom až 380 W

Spoločnosť NETGEAR, globálny dodávateľ inovatívnych sieťových produktov pre koncových užívateľov, firmy a poskytovateľov služieb, uvádza na trh dvojicu výkonných prepínačov radu NETGEAR Unmanaged.

12. februára 2020

Huawei Mate 30 Pro je od dnes v predaji na Slovensku

Aktuálna vlajková loď Huawei je v slovenskom predaji výhradne v sieti obchodov PLANEO Elektro

11. februára 2020

Samsung spustil predaj svojich tohtoročných noviniek – Galaxy S10 Lite, Note10 Lite a A71

Spoločnosť Samsung v týchto dňoch spustila predaj svojich najnovších smartfónov Galaxy S10 Lite, Galaxy Note10 Lite a Galaxy A71 na slovenskom trhu. Galaxy S10 Lite je k dispozícii v dvoch farebných variantoch (čiernom Prism Black a modrom Prism Blue) za odporúčanú maloobchodnú cenu 649 Eur, Galaxy Note10 Lite sa predáva v striebornej Aura Glow a čiernej Aura Black za odporúčanú maloobchodnú cenu 599 Eur a model Galaxy A71 je k dispozícii v čiernej, striebornej a modrej farbe za 469 Eur.

 

5. februára 2020

Odporúčané

G-Shock Mudmaster GG-B100 – karbonová vybava novej generácie

Každý rok fanúšikovia G-Shock čakajú, čo nové nám Casio na hodinárskom veľtrhu Baselworld predstaví. Už sme tak nejako vytušili, že technológiu, ktorú budeme u noviniek vídať častejšie, bude bluetooth. Potvrdzuje to aj nový prírastok Mudmaster GG-B100. Ešte nás ale prekvapil funkciiou krokomeru, živicovým puzdrom zosilneným karbónom a dvojvrstvovou korunkou.

18. februára 2020
TEST

Vyskúšali sme

Recenzia: Dizajnové reproduktory z IKEA Symfonisk sú v skutočnosti prémiová značka Sonos

Zvažujete kúpu reproduktorov z obchodného domu IKEA? Ak nie, mali by ste, pretože kvalita ich reprodukcie nás poriadne prekvapila.

16. februára 2020

Budúcnosť mení tvar: Galaxy Z Flip ponúka nový štýl

Prvý skladací sklenený displej od Samsungu a unikátne užívateľské rozhranie, to je úplne nový mobilný zážitok.

12. februára 2020

Epson EF-100W: Ľahký laserový projektor pre malé izby aj veľké konferencie

Veľa muziky za veľa peňazí alebo zlatý štandard pre laserové projektory?

29. januára 2020

Nový projekt Samsungu pripravuje mladých ľudí na prácu budúcnosti

Svet práce sa mení závratným tempom. Silnie dôraz na neformálne vzdelávanie a žiadané sú predovšetkým zručnosti, ktoré odlišujú ľudí od strojov – kreativita a emočná inteligencia.

9. januára 2020
TEST

Test | Recenzia

Veľké prekvapenie v redakcii: Langie S2, multiúčelový hlasový prekladateľ do vrecka

Prekladač do vášho vrecka LANGIE S2 pre všetkých, ktorí radi cestujete, ale neradi na preklad do cudzieho jazyka vyťahujete svoj mobil.

20. decembra 2019
TEST

Test | Recenzia

AOC X24P1: IPS monitor za dve stovky je ideál na doma i do práce

Každý z nás pozerá na monitor počítača niekoľko hodín denne a je nesmierne dôležité vybrať si nielen ten s pekným, ale aj zdravým obrazom.

18. decembra 2019
TEST

Headset pre hráčov

Test slúchadiel eShark ESL-HS2 KUGO: Zlatá stredná cesta

Elegantné slúchadlá, ktoré stanovujú kvalitatívny štandard pre svoju cenovú kategóriu.

20. novembra 2019

Surfujte doma bez starostí a meškaní s uceleným riešením OneMesh

Technológie sa neustále vyvíjajú vo všetkých oblastiach, a nie inak tomu je u bezdrôtových sietí. Dnes sa vsádza predovšetkým na rýchlosť, plynulosť, kapacitu pripojenia a skvelé pokrytie.

18. novembra 2019
TEST

Káblové slúchadlá pre hráčov

Test Niceboy ORYX X600: Priestorový zvuk imidžovo

Trh so slúchadlami pre hráčov je nepochybne presýtený, čo vplyvom konkurenčného tlaku dáva možnosť získať dobrú kvalitu za rozumné peniaze. Napríklad ako Niceboy ORYX X600.

15. novembra 2019