Naša skúsenosť s konvertibilným notebookom HP Pavilion x360

Dva týždne som každý deň pracoval s notebookom HP Pavilion x360, aby som zistil, či sa do neho vyplatí investovať tie nemalé peniaze, ktoré si zaň pýtajú predajcovia.   HP Pavilion x360 je konvertibilný notebook. To znamená, že sa s ním dá pracovať nielen ako s tradičným notebookom, ale aj ako s tabletom a stojanom. […]

---------------------------------------------------------------------------------------- -->

Dva týždne som každý deň pracoval s notebookom HP Pavilion x360, aby som zistil, či sa do neho vyplatí investovať tie nemalé peniaze, ktoré si zaň pýtajú predajcovia.

 

HP Pavilion x360 je konvertibilný notebook. To znamená, že sa s ním dá pracovať nielen ako s tradičným notebookom, ale aj ako s tabletom a stojanom. Nech už to vyznie akokoľvek, vykrúcanie displeja tomuto notebooku neškodí a vznikajú tým celkom nové možnosti použitia. Stačí kúpiť jeden takýto notebook a úplne zabudnete na to, že ste niekedy túžili po tenkom ľahkom tablete.

 

HP Pavilion x360

HP Pavilion x360

Pevná konštrukcia s dobrými materiálmi

V jednoduchosti je krása a aj HP preto stavia práve na nej. Keby som na neho nalepil logo inej značky, nebolo by ľahké rozpoznať, na aký notebook sa vlastne pozeráme. Dizajn je teda jednoduchý a účelný, v zatvorenom stave pôsobí dojmom veľmi drahého zariadenia a tento pocit vás neopustí ani po tom, čo ho prvýkrát chytíte do rúk. 13-palcový notebook má pomerne nízku hmotnosť – iba 1,63 kilogramu, aj napriek tomu ale pôsobí odolne a pevne.

HP tvrdí, že tento model prešiel testovaním v podobe 25-tisícov zatvorení a otvorení a 7-tisíc preklopení displeja.

V polohe tabletu je to stále počítač s Windowsom, ale ak to používateľ chce, môže sa notebook prepnúť do špeciálneho tabletového režimu. Vtedy je ponuka Štart rozmernejšia a prispôsobená dotykovému ovládaniu, praktické využitie tohto režimu som však nenašiel. Myslím si, že aj v tradičnom Windows móde je tablet rovnako dobre použiteľný.

 

HP Pavilion x360

HP Pavilion x360

Výkon a praktická skúsenosť

Pavilion x360 pracuje s pomerne slušným základom: grafická karta je Intel HD Graphics 520, operačná pamäť 8 GB, procesor je 2,3 GHz Intel Core i5-6200U. V testovanom notebooku bol obsiahnutý aj hybridný pevný disk 500 GB a Windows 10.

Podľa benchmarku 3DMark Fire Strike je vo svojej kategórii nadpriemerný, dosahuje 745 bodov, pričom priemer jeho triedy je 665,87. To sú však čísla, ktoré nehovoria nič o praktickej skúsenosti – a tá je veľmi pozitívna. Je zrejmé, že na tomto notebooku nebude grafik zalamovať časopis, ale pri úprave fotografií v Photoshope a pri modelovaní 3D objektov bude Pavilion x360 celkom vyhovovať.  

Moja práca pozostáva z pomerne širokého spektra aktivít: písanie textov, úpravy fotografií, strihania a úpravy videí a často pripravujem grafické podklady pre tlač reklamy. Na všetky tieto výkony bol Pavilion x360 celkom dostatočný, hoci miernu kritiku by som nasmeroval na displej. Na 13-palcovej uhlopriečke je Full HD rozlíšenie dostatočne jemné a aj farby sú zobrazované korektne, avšak pri pohľade z boku sa nápadnejšie mení kontrast farieb. Skrátka, aby mal používateľ korektný obraz, musí sa na displej pozerať priamo, prípadne iba z veľmi mierneho uhla. Kto má záujem o serióznejšiu grafickú prácu, bude si musieť notebook pripojiť k externému monitoru cez vstavaný HDMI port, ale bude musieť myslieť aj na to, že tento notebook na ňu ani nie je predurčený.

 

HP Pavilion x360

HP Pavilion x360

Výdrž na batériu

Údaje, ktoré uvádza výrobca o výdrži na batériu, je potrebné vnímať s rezervou. HP na svojich webstránkach uvádza údaj 9 hodín a 15 minút. Pri zvýšenej záťaži však notebook dosahuje výdrž niečo vyše 6 hodín – aj to stále skvelý výsledok, väčšina notebookov sa vypne po troch či štyroch hodinách veľkej záťaže.

Ja som notebook nabíjal večer a ráno som si do terénu zobral notebook bez nabíjačky. Nebola potrebná, pretože som vedel, že batéria vydrží aj celý deň.

 

Kľúčové vlastnosti testovaného modelu:

Monitor: 13,3” (33,7 cm), Full HD, IPS LED, multidotykový, 360° rozsah prevrátenia
Procesor: Intel Core i5-6200U 2,3 GHz
Pamäte: 500 GB hybridný pevný disk; 8 GB DDR4 SDRAM
Grafika: Intel HD Graphics 520
Rozmery: 2,1×33,3×22,4 cm
Hmotnosť: 1,7 kg
Operačný systém: Windows 10
Výbava: audiosystém Bang & Olufsen
Konektory: SD čítačka, 2× SuperSpeed USB 3.0, 1×USB 2.0, HDMI, RJ-45, 3,5mm audiojack
Pripojenia: WLAN, Bluetooth

 

HP Pavilion x360 sa predáva v troch veľkostiach, zabezpečiť si môžete 11, 13 a 15-palcový variant. K tomu si pripočítajte niekoľko farebných verzií a rôzne nastavenia konfigurácie, vo výsledku potom máte k dispozícii naozaj pestrú paletu moderných notebookov s odlišnými cenami. Ja osobne oceňujem 13-palcový variant pre jeho univerzálnosť, nízku hmotnosť a stále vysoký výkon.

 

HP Pavilion x360

HP Pavilion x360

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

HP nezabudlo ani na OMEN

Jedna z najmenších tlačiarní na svete či najtenšie notebooky: HP nám ukázalo svoje novinky

Rovnocenne s novými špičkovými produktmi nám značka HP predviedla aj svoj aktívny záujem vyrábať ekologicky.

12. decembra 2019

FANTASTICKÉ NOVINKY OD HP

HP nám predviedlo herný notebook s 2 displejmi a revolučnú laserovú tlačiareň

HP predstavilo celú paletu nových zariadení, ktoré sa môžu pochváliť špičkovými funkciami.

10. júna 2019

HP Ink Tank Wireless 415 vytlačí 8-tisíc strán za necelých desať eur

HP predstavilo nový prírastok do rodiny obľúbených atramentových tlačiarní. Model HP Ink Tank Wireless 415 bol navrhnutý špeciálne pre domácnosti a malé firmy, ktorým vďaka svojmu vysokokapacitnému systému atramentových zásobníkov umožní vytlačiť až 8 000 farebných a 15 000 čiernobielych strán pri minimálnej cene za stranu. Oproti svojmu predchodcovi, modelu HP DeskJet GT 5820, má […]

26. marca 2018
TEST

Recenzia multifunkčnej tlačiarne HP Deskjet Ink Advantage 5275

Stojí iba okolo sto eur a za svoje peniaze dostanete pestrú paletu moderných funkcií a kvalitnú tlač v jednoduchom vyhotovení.   Koncom minulého roka sme mali možnosť testovať mutlifunkčné zariadenie HP Deskjet Ink Advantage 5275, ktoré vyniká hneď v niekoľkých ohľadoch. V prvom rade je to cena, čo zákazníka osloví už v obchode – za cenu […]

22. januára 2018
TEST

Test HP Deskjet GT 5820 s Tank Ink systémom: Toto je najlepšia tlačiareň pre fotografov

Stojí okolo 150 eur, ale tankový systém ušetrí množstvo peňazí na tlač. Dať do názvu tlačiarne magické GT bol správny krok, tento Deskjet je ekvivalentom prémiového automobilového GT medzi tlačiarňami.   Na test multifunkčnej tlačiarne HP DeskJet GT 5820 sme mali neštandardne dlhý čas. Počas niekoľkých týždňov každodenného používania táto tlačiareň preukázala mimoriadne schopnosti a […]

15. novembra 2017

Najnovšie

WESTech sa stal distribútorom smartfónov značky realme pre slovenský trh

Realme – top značka

Po úspechoch na ázijskom trhu spoločnosť v júni 2019 oficiálne vstúpila na európsky trh. S vynikajúcimi výsledkami v krajinách ako Španielsko vstúpila aj na trh do Veľkej Británie, Talianska, Francúzska, Nemecka, Poľska, Švédska, Nórska, Dánska, Estónska a mnoho ďalších.

23. októbra 2020

Kreativita na prvom mieste

Canon predstavuje tlačiareň PIXMA PRO-200, ktorá poteší kreatívne duše

Spoločnosť Canon Europe dnes predstavila rýchlu, ľahkú a kompaktnú tlačiareň PIXMA PRO-200 formátu A3+. Je ideálnou voľbou pre fotografických nadšencov, ktorí chcú podniknúť prvé kroky do sveta tlače fotografií. PIXMA PRO-200 umožňuje fotografom tlačiť vysoko kvalitné snímky na mnoho rôznych formátov a typov papiera s rôznymi textúrami zo smartfónu, tabletu alebo počítača bez obáv o výslednú fotografiu.

 

22. októbra 2020

USB flash disky Verbatim

Jednoduchý prenos, preprava aj bezpečné zdieľanie dát

Ukladanie dát urazilo dlhú cestu.
Jedná sa o jeden z najpohodlnejších spôsobov rýchleho a jednoduchého presunu dát z jedného miesta na druhé. Vďaka rade dizajnov a funkcií, ktoré získali ocenenia, je výber USB diskov od spoločnosti Verbatim, ideálnou voľbou pre ukladanie a zdieľanie dát – sú bezpečné a spoľahlivé.

21. októbra 2020

Veľké technológie v kompaktnom obale

Umývačky Electrolux

Umývačky riadu Electrolux sú dostupné vo viacerých veľkostiach, ktoré perfektne zapadnú do veľkých aj malých kuchýň. Či už si vyberiete širšiu alebo užšiu verziu, môžete sa spoľahnúť, že bude nabitá inovatívnymi technológiami, ktoré vám uľahčia život.

20. októbra 2020

Prečo je dôležitá a čo o nej treba vedieť?

Saturácia krvi kyslíkom (SpO2)

Život v rýchlom svete môže mať vplyv na naše duševné a fyzické zdravie a nie vždy si ho uvedomujeme. Dôležitým zdravotným indikátorom je saturácia krvi kyslíkom (SpO2), pričom na jej monitorovanie sa zvyčajne používali lekárske prístroje.

19. októbra 2020

Samsung spustil predaj svojich tohtoročných noviniek – Galaxy S10 Lite, Note10 Lite a A71

Spoločnosť Samsung v týchto dňoch spustila predaj svojich najnovších smartfónov Galaxy S10 Lite, Galaxy Note10 Lite a Galaxy A71 na slovenskom trhu. Galaxy S10 Lite je k dispozícii v dvoch farebných variantoch (čiernom Prism Black a modrom Prism Blue) za odporúčanú maloobchodnú cenu 649 Eur, Galaxy Note10 Lite sa predáva v striebornej Aura Glow a čiernej Aura Black za odporúčanú maloobchodnú cenu 599 Eur a model Galaxy A71 je k dispozícii v čiernej, striebornej a modrej farbe za 469 Eur.

 

19. októbra 2020

Limitovaná edícia príslušenstvo SteelSeries na motívy Cyberpunk 2077

SteelSeries predstavuje Artist Series, rad produktov vyhotovených v spolupráci s populárnymi umelcami. Príslušenstvo s motívmi hry Cyberpunk 2070 dopĺňajú tiež produkty inšpirované umelci Lauren Asta, Dune Haggar a Brock Hofer.

14. októbra 2020

Miele uvádza na trh tyčový aku vysávač TRIFLEX

TRIFLEX HX1 prináša tri inovácie v jednom: skvelý dizajn, extrémnu saciu silu a rýchlosť. Zároveň spája tri bezdrôtové vysávače do jedného prístroja s výdržou batérie až 120 minút.

14. októbra 2020

Prenosný a dotykový 15,6 "model

AOC predstavuje nový monitor 16T2

AOC, špecialista na monitory, uvádza na trh nový prenosný dotykový monitor s USB-C pripojením.
Novinka má uhlopriečku 39,6 centimetra (15,6 „), IPS displej a rozlíšenie Full HD. Prostredníctvom dvoch portov USB-C (využívajúcich alternatívne režim DisplayPort) alebo portu HDMI, je možné ho jednoducho pripojiť k notebooku, stolnému počítaču alebo smartphonu.

14. októbra 2020

Oceňovanú aplikáciu Moovit si teraz stiahnete aj z Huawei AppGallery

Cestovanie odkiaľkoľvek kamkoľvek je vďaka aplikácii Moovit ľahšie a pohodlnejšie. Huawei a Moovit sa spájajú s cieľom uľahčiť premiestňovanie miliónom ľudí. Po novom populárnu aplikáciu nájdete aj v Huawei AppGallery, treťom najväčšom obchode s aplikáciami na svete.

13. októbra 2020

Odporúčané

TEST

TEST/RECENZIA

Najlepšie True Wireless slúchadlá do 40 eur? Vyskúšajte Niceboy HIVE podsie

Aj lacnejšie slúchadlá môžu byť vynikajúce.

19. októbra 2020

Kedy ide o najlepšie kasína?

Najlepšie online kasína

Odvetvie online kasín v posledných desaťročiach výrazne vzrástlo a kasína s reálnymi peniazmi sú dnes hlavnou atrakciou hráčov, ktorí vyhľadávajú tento typ zábavy.

30. septembra 2020

Axis deň 2020 sa uskutoční offline i online a predstaví IP technológie (nielen) pre dobu covidovú

Každoročná konferencia spoločnosti Axis Communications sa tento rok uskutoční v utorok 6. októbra 2020 od 9:00 v priestoroch karlínskej Spojky v Prahe pod názvom Dnes a zajtra – Technológie pre každú dobu.  Záujemci z oboru sa môžu registrovať zdarma a zúčastniť sa akcie osobne alebo sledovať online prenos.

27. septembra 2020

Recenzia

Stará škola stále existuje, káblové slúchadlá Niceboy ORYX X300 sú poctivou nostalgiou

Slúchadlá Niceboy ORYX X300 patria medzi tie najlepšie vo svojej triede.

11. septembra 2020
TEST

Recenzia

Kovová klávesnica Niceboy Oryx K300X. Zabudnite na predsudky, toto je ideálny darček pre každého.

Už dlho sme sa na tak nepobavili pri písaní, ako práve počas testu tejto nezvyčajnej klávesnice.

11. septembra 2020
TEST

Recenzia

Absolútna špička. AOC G Line 2nd Gen (CU34G2X 34)

Úchvatný obraz je pri tejto cene samozrejmosť, no AOC zachádza oveľa ďalej a ponúka aj pokročilé funkcie pre náročných.

9. septembra 2020

Práca z domova ako nový štandard?

Pripravme sa na budúcnosť, možno budúcnosť práce

Čo nám chystá tohtoročná jeseň? To je zatiaľ vo hviezdach, ale vzhľadom k aktuálnemu vývoju sa zdá, že nás pandémia koronavírusu len tak neopustí. Dúfajme, že nás to nezasiahne viac, než len opäť povinnými rúškami a tlakom na pobyt čo najväčšieho počtu zamestnancov v domácej kancelárii.

1. septembra 2020

Recenzia: ROG Zephyrus Duo 15 (GX550L)

Vždy nás poteší keď sa nájde niekto odvážny a prinesie niečo nové a inovatívne. Notebookmi s dvomi displejmi sme tu už mali pred rokmi. Ak sa nemýlim prvá s týmto konceptom prišla asi pred 10 rokmi Toshiba a asi pred rokom predstavil takýto kancelársky notebook aj Asus. Ale až ASUS dokázal vytvoriť niečo, čo dvom displejom dáva skutočný zmysel […]

28. augusta 2020

Terabajtové SSD do vrecka? Ostatne prečo nie?

Recenzia: ADATA SE760

Doba sa mení a tradičné disky s rotačnou platňou nahrádzajú aj u externých USB diskov elektronické SSD. Je to praktickejšie, čiastočne aj bezpečnejšie a najmä menšie a ľahšie.

27. augusta 2020

Palec hore ASUS !

Recenzia: ROG Zephyrus G14

ROG Zephyrus G14 spĺňa na jednotku požiadavku na univerzálny pracovný a zároveň hráčsky notebook za veľmi dobrú cenu.

10. augusta 2020