Naša skúsenosť s konvertibilným notebookom HP Pavilion x360

Dva týždne som každý deň pracoval s notebookom HP Pavilion x360, aby som zistil, či sa do neho vyplatí investovať tie nemalé peniaze, ktoré si zaň pýtajú predajcovia.   HP Pavilion x360 je konvertibilný notebook. To znamená, že sa s ním dá pracovať nielen ako s tradičným notebookom, ale aj ako s tabletom a stojanom. […]

Dva týždne som každý deň pracoval s notebookom HP Pavilion x360, aby som zistil, či sa do neho vyplatí investovať tie nemalé peniaze, ktoré si zaň pýtajú predajcovia.

 

HP Pavilion x360 je konvertibilný notebook. To znamená, že sa s ním dá pracovať nielen ako s tradičným notebookom, ale aj ako s tabletom a stojanom. Nech už to vyznie akokoľvek, vykrúcanie displeja tomuto notebooku neškodí a vznikajú tým celkom nové možnosti použitia. Stačí kúpiť jeden takýto notebook a úplne zabudnete na to, že ste niekedy túžili po tenkom ľahkom tablete.

 

HP Pavilion x360

HP Pavilion x360

Pevná konštrukcia s dobrými materiálmi

V jednoduchosti je krása a aj HP preto stavia práve na nej. Keby som na neho nalepil logo inej značky, nebolo by ľahké rozpoznať, na aký notebook sa vlastne pozeráme. Dizajn je teda jednoduchý a účelný, v zatvorenom stave pôsobí dojmom veľmi drahého zariadenia a tento pocit vás neopustí ani po tom, čo ho prvýkrát chytíte do rúk. 13-palcový notebook má pomerne nízku hmotnosť – iba 1,63 kilogramu, aj napriek tomu ale pôsobí odolne a pevne.

HP tvrdí, že tento model prešiel testovaním v podobe 25-tisícov zatvorení a otvorení a 7-tisíc preklopení displeja.

V polohe tabletu je to stále počítač s Windowsom, ale ak to používateľ chce, môže sa notebook prepnúť do špeciálneho tabletového režimu. Vtedy je ponuka Štart rozmernejšia a prispôsobená dotykovému ovládaniu, praktické využitie tohto režimu som však nenašiel. Myslím si, že aj v tradičnom Windows móde je tablet rovnako dobre použiteľný.

 

HP Pavilion x360

HP Pavilion x360

Výkon a praktická skúsenosť

Pavilion x360 pracuje s pomerne slušným základom: grafická karta je Intel HD Graphics 520, operačná pamäť 8 GB, procesor je 2,3 GHz Intel Core i5-6200U. V testovanom notebooku bol obsiahnutý aj hybridný pevný disk 500 GB a Windows 10.

Podľa benchmarku 3DMark Fire Strike je vo svojej kategórii nadpriemerný, dosahuje 745 bodov, pričom priemer jeho triedy je 665,87. To sú však čísla, ktoré nehovoria nič o praktickej skúsenosti – a tá je veľmi pozitívna. Je zrejmé, že na tomto notebooku nebude grafik zalamovať časopis, ale pri úprave fotografií v Photoshope a pri modelovaní 3D objektov bude Pavilion x360 celkom vyhovovať.  

Moja práca pozostáva z pomerne širokého spektra aktivít: písanie textov, úpravy fotografií, strihania a úpravy videí a často pripravujem grafické podklady pre tlač reklamy. Na všetky tieto výkony bol Pavilion x360 celkom dostatočný, hoci miernu kritiku by som nasmeroval na displej. Na 13-palcovej uhlopriečke je Full HD rozlíšenie dostatočne jemné a aj farby sú zobrazované korektne, avšak pri pohľade z boku sa nápadnejšie mení kontrast farieb. Skrátka, aby mal používateľ korektný obraz, musí sa na displej pozerať priamo, prípadne iba z veľmi mierneho uhla. Kto má záujem o serióznejšiu grafickú prácu, bude si musieť notebook pripojiť k externému monitoru cez vstavaný HDMI port, ale bude musieť myslieť aj na to, že tento notebook na ňu ani nie je predurčený.

 

HP Pavilion x360

HP Pavilion x360

Výdrž na batériu

Údaje, ktoré uvádza výrobca o výdrži na batériu, je potrebné vnímať s rezervou. HP na svojich webstránkach uvádza údaj 9 hodín a 15 minút. Pri zvýšenej záťaži však notebook dosahuje výdrž niečo vyše 6 hodín – aj to stále skvelý výsledok, väčšina notebookov sa vypne po troch či štyroch hodinách veľkej záťaže.

Ja som notebook nabíjal večer a ráno som si do terénu zobral notebook bez nabíjačky. Nebola potrebná, pretože som vedel, že batéria vydrží aj celý deň.

 

Kľúčové vlastnosti testovaného modelu:

Monitor: 13,3” (33,7 cm), Full HD, IPS LED, multidotykový, 360° rozsah prevrátenia
Procesor: Intel Core i5-6200U 2,3 GHz
Pamäte: 500 GB hybridný pevný disk; 8 GB DDR4 SDRAM
Grafika: Intel HD Graphics 520
Rozmery: 2,1×33,3×22,4 cm
Hmotnosť: 1,7 kg
Operačný systém: Windows 10
Výbava: audiosystém Bang & Olufsen
Konektory: SD čítačka, 2× SuperSpeed USB 3.0, 1×USB 2.0, HDMI, RJ-45, 3,5mm audiojack
Pripojenia: WLAN, Bluetooth

 

HP Pavilion x360 sa predáva v troch veľkostiach, zabezpečiť si môžete 11, 13 a 15-palcový variant. K tomu si pripočítajte niekoľko farebných verzií a rôzne nastavenia konfigurácie, vo výsledku potom máte k dispozícii naozaj pestrú paletu moderných notebookov s odlišnými cenami. Ja osobne oceňujem 13-palcový variant pre jeho univerzálnosť, nízku hmotnosť a stále vysoký výkon.

 

HP Pavilion x360

HP Pavilion x360

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

HP nezabudlo ani na OMEN

Jedna z najmenších tlačiarní na svete či najtenšie notebooky: HP nám ukázalo svoje novinky

Rovnocenne s novými špičkovými produktmi nám značka HP predviedla aj svoj aktívny záujem vyrábať ekologicky.

12. decembra 2019

FANTASTICKÉ NOVINKY OD HP

HP nám predviedlo herný notebook s 2 displejmi a revolučnú laserovú tlačiareň

HP predstavilo celú paletu nových zariadení, ktoré sa môžu pochváliť špičkovými funkciami.

10. júna 2019

HP Ink Tank Wireless 415 vytlačí 8-tisíc strán za necelých desať eur

HP predstavilo nový prírastok do rodiny obľúbených atramentových tlačiarní. Model HP Ink Tank Wireless 415 bol navrhnutý špeciálne pre domácnosti a malé firmy, ktorým vďaka svojmu vysokokapacitnému systému atramentových zásobníkov umožní vytlačiť až 8 000 farebných a 15 000 čiernobielych strán pri minimálnej cene za stranu. Oproti svojmu predchodcovi, modelu HP DeskJet GT 5820, má […]

26. marca 2018
TEST

Recenzia multifunkčnej tlačiarne HP Deskjet Ink Advantage 5275

Stojí iba okolo sto eur a za svoje peniaze dostanete pestrú paletu moderných funkcií a kvalitnú tlač v jednoduchom vyhotovení.   Koncom minulého roka sme mali možnosť testovať mutlifunkčné zariadenie HP Deskjet Ink Advantage 5275, ktoré vyniká hneď v niekoľkých ohľadoch. V prvom rade je to cena, čo zákazníka osloví už v obchode – za cenu […]

22. januára 2018
TEST

Test HP Deskjet GT 5820 s Tank Ink systémom: Toto je najlepšia tlačiareň pre fotografov

Stojí okolo 150 eur, ale tankový systém ušetrí množstvo peňazí na tlač. Dať do názvu tlačiarne magické GT bol správny krok, tento Deskjet je ekvivalentom prémiového automobilového GT medzi tlačiarňami.   Na test multifunkčnej tlačiarne HP DeskJet GT 5820 sme mali neštandardne dlhý čas. Počas niekoľkých týždňov každodenného používania táto tlačiareň preukázala mimoriadne schopnosti a […]

15. novembra 2017

Najnovšie

Riešenie pre jednoduchú, unifikovanú a efektívnu správu sietí

Nebula – najkomplexnejšie riešenie pre cloudovú správu sietí

Integrácia firewallu robí z platformy Nebula najkomplexnejšie riešenie pre cloudovú správu sietí malých a stredne veľkých organizácií

13. apríla 2021

Soundbar rad Q od Samsungu – super zľava

Pri kúpe vybraných Neo QLED a QLED televízorov od Samsungu získate až 30 % zľavu na soundbary Q série

12. apríla 2021

Ako vyčistiť škvrny od atramentu z tlačiarní

Dnes sa síce už zriedkakedy  stane, že sa pri manipulácii s atramentovou cartridge zašpiníte. Ak vám kvapne pár kvapiek zo starej kazety na ruky, nič hrozné sa nedeje a pomôže aj obyčajné mydlo. Čo však, ak sa neopatrnosťou dostane pár kvapiek atramentu na šaty? Škvrny od atramentu nie sú veľkou hrozbou, ak sa hneď vyčistia […]

10. apríla 2021

Komponenty do najmodernejšieho centra

Kingston dodáva SSD do dátového centra Seznam.cz

Spoločnosť Kingston sa podieľala na dodávkach komponentov do najmodernejšieho dátového centra spoločnosti Seznam.cz. Ide o jednu z najväčších spoluprác pre spoločnosť Kingston v strednej a východnej Európe. Medzi dodávané produkty, ktoré sa v jednom dátovom centre uplatnia v rádovo stovkách až tisícov, patria serverové pamäte s výkonom 3 200 MHz a výkonné SSD radu Enterprise.

10. apríla 2021

Samsung MicroLED otvára novú éru špičkovej obrazovej kvality a dizajnu televízorov novej generácie

Prelomový televízor Samsung 110″ MicroLED

Televízna technológia novej generácie sa chystá vstúpiť do domácností, prelomový model Samsung MicroLED s uhlopriečkou 110“ je k dispozícií v Kórei.

9. apríla 2021

Samsung má chladničku so vstavaným tabletom a hlasovým ovládaním

Moderné chladničky vedia odpovedať na vaše otázky a majú displej väčší ako váš pracovný tablet.

9. apríla 2021

Za dizajn, funkčnosť a výkon

Smart kamery radu mydlink boli ocenené cenou Red Dot Award 2021

Spoločnosť D-Link, svetový líder v oblasti inteligentného videomonitorovania a sieťovej konektivity, získala tento rok prestížne ocenenie Red Dot Award za dve zo svojich inteligentných dohľadových otočných Wi-Fi kamier – mydlink DCS-8526LH a outdoorovej DCS-8635LH.

8. apríla 2021

Prvý outdoorový televízor sa začína predávať:

Samsung uvádza na trh vysoko odolný The Terrace

Televízor vhodný na vonkajšie terasy je k dispozícii s uhlopriečkami 55, 65 a 75 palcov. Zvláda mráz, vlhkosť i prach.

8. apríla 2021

Riešenie vstavanej pamäte Kingston

Kingston Digital spolupracuje s NXP Semiconductors na procesoroch i.MX 8M Plus

Spoločnosť  Kingston Digital oznamuje začiatok spolupráce so spoločnosťou NXP Semiconductors na jej nových aplikačných procesoroch i.MX 8M Plus. NXP je popredným vývojárom aplikačných procesorov na vytváranie infraštruktúrnych riešení za použitia chytrých technológií a spoločnosť Kingston sa môže pýšiť tým, že sa jej riešenie vstavanej eMMC pamäte stalo súčasťou referenčnej dosky pre najnovšie aplikačné procesor od […]

7. apríla 2021

Najlepšie farby vo svojej triede

ASUS OLED notebooky dostupné na slovenskom trhu

ASUS Česko a Slovensko spúšťa OLED kampaň. Dôraz kladie na zdravotné benefity tejto technológie v notebookoch

1. apríla 2021

Odporúčané

Niceboy HIVE Pins 2 ANC

Do dažďa aj hlučnej kancelárie

Zvyknete telefonovať za volantom, ale nechcete či nemôžete prepojiť mobil s infotainmentom? Beháte či bicyklujete bez ohľadu na to, či je sucho alebo prší? Alebo sa počas práce zvyknete izolovať od okolitého hluku slúchadlami?

8. apríla 2021
TEST

Full HD je stále in

Recenzia Philips 243B1/00: Vysoká hodnota za veľmi rozumné peniaze

Zvažujete kúpu nového monitora? V takom prípade si určite prečítajte našu recenziu, venujeme sa praktickým veciam.

13. februára 2021
TEST

Redakčný test

Vodotesný Niceboy RAZE 2 Vertigo: Nič lepšie za túto cenu nekúpite

Bezdrôtový reproduktor od značky Niceboy je jedným z najzaujímavejších produktov u nás v redakcii. Na prvý pohľad vyzerá skôr jednoducho, ale práve v tom spočíva jeho schopnosť prekvapiť.

12. februára 2021

Disk je dnes najväčšou brzdou počítačov

Chcete rýchle PC? Kúpte si rýchly SSD!

Nie každý potrebuje v jednom momente pracovať so stovkami GB dát, no rýchly disk ocení naozaj každý kto pracuje s počítačom. Svoj podiel na rýchlosti má aj operačná pamäť a celkový výkon zostavy, ale najväčšou brzdou je dnes asi načítavanie dát z diskov.

21. decembra 2020
TEST

TEST/RECENZIA

Zakrivený monitor je nový ideál: AOC C27G2ZU (redakčný test)

Zakrivené monitory sú stále o niečo drahšie, no okrem výnimočnej estetiky majú aj doplnkové funkcie, ktoré využijete každý deň. A to aj vtedy, ak nie ste hráč či fanúšik filmového sci-fi.

25. novembra 2020

Na prvý dotyk si vás získa kvalitným spracovaním

Recenzia: Niceboy RAZE 3 Titan

Titani boli starogrécki synovia a dcéry Urana a Gaie, najstaršia generácia starogréckych bohov. Boli to násilnícki a škaredí obri. To je trochu v protiklade s menom Niceboy v preklade „pekný chlapec“. Reproduktor Niceboy RAZE 3 Titan nie je rozhodne škaredý. Skôr naopak. Na prvý dotyk si vás získa kvalitným spracovaním, ktoré vôbec nevyzerá lacno. Má […]

24. novembra 2020

Chirana Medical po spojení s IPM Group spúšťa produkciu pľúcnych ventilátor priamo v USA

Prelomový úspech slovenskej vedy!

Slovenská spoločnosť Chirana Medical vytvorila strategické partnerstvo s IPM Group a
začína vyrábať pľúcne ventilátory priamo v USA. Americké sídlo IPM Chirana je v Research Triangle Park v Severnej Karolíne. Ide o prelomový úspech spojenia vedy a financií.
Namiesto príchodu zahraničnej technológie na Slovensko expanduje slovenská technológia do sveta, a to hneď do USA.

19. novembra 2020
TEST

TEST/RECENZIA

Najlepšie True Wireless slúchadlá do 40 eur? Vyskúšajte Niceboy HIVE podsie

Aj lacnejšie slúchadlá môžu byť vynikajúce.

2. novembra 2020

Kedy ide o najlepšie kasína?

Najlepšie online kasína

Odvetvie online kasín v posledných desaťročiach výrazne vzrástlo a kasína s reálnymi peniazmi sú dnes hlavnou atrakciou hráčov, ktorí vyhľadávajú tento typ zábavy.

29. októbra 2020

Zbaľte si kanceláriu na cesty s tlačiarňou Canon PIXMA TR150 alebo verziou s batériou

Spoločnosť Canon Europe uvedie na trh dve výkonné, prenosné a odolné tlačiarne Canon PIXMA TR150 a PIXMA TR150 s batériou, ktoré sa popri mimoriadne kvalitnej tlači vyznačujú jednoduchosťou obsluhy. Oba kompaktné modely komunikujú bezdrôtovo cez Wi-Fi v pásmach 2,4 GHz a 5 GHz a je možné ich ovládať aj prostredníctvom smartfónu.

25. októbra 2020