Naša skúsenosť s konvertibilným notebookom HP Pavilion x360

Dva týždne som každý deň pracoval s notebookom HP Pavilion x360, aby som zistil, či sa do neho vyplatí investovať tie nemalé peniaze, ktoré si zaň pýtajú predajcovia.   HP Pavilion x360 je konvertibilný notebook. To znamená, že sa s ním dá pracovať nielen ako s tradičným notebookom, ale aj ako s tabletom a stojanom. […]

Dva týždne som každý deň pracoval s notebookom HP Pavilion x360, aby som zistil, či sa do neho vyplatí investovať tie nemalé peniaze, ktoré si zaň pýtajú predajcovia.

 

HP Pavilion x360 je konvertibilný notebook. To znamená, že sa s ním dá pracovať nielen ako s tradičným notebookom, ale aj ako s tabletom a stojanom. Nech už to vyznie akokoľvek, vykrúcanie displeja tomuto notebooku neškodí a vznikajú tým celkom nové možnosti použitia. Stačí kúpiť jeden takýto notebook a úplne zabudnete na to, že ste niekedy túžili po tenkom ľahkom tablete.

 

HP Pavilion x360

HP Pavilion x360

Pevná konštrukcia s dobrými materiálmi

V jednoduchosti je krása a aj HP preto stavia práve na nej. Keby som na neho nalepil logo inej značky, nebolo by ľahké rozpoznať, na aký notebook sa vlastne pozeráme. Dizajn je teda jednoduchý a účelný, v zatvorenom stave pôsobí dojmom veľmi drahého zariadenia a tento pocit vás neopustí ani po tom, čo ho prvýkrát chytíte do rúk. 13-palcový notebook má pomerne nízku hmotnosť – iba 1,63 kilogramu, aj napriek tomu ale pôsobí odolne a pevne.

HP tvrdí, že tento model prešiel testovaním v podobe 25-tisícov zatvorení a otvorení a 7-tisíc preklopení displeja.

V polohe tabletu je to stále počítač s Windowsom, ale ak to používateľ chce, môže sa notebook prepnúť do špeciálneho tabletového režimu. Vtedy je ponuka Štart rozmernejšia a prispôsobená dotykovému ovládaniu, praktické využitie tohto režimu som však nenašiel. Myslím si, že aj v tradičnom Windows móde je tablet rovnako dobre použiteľný.

 

HP Pavilion x360

HP Pavilion x360

Výkon a praktická skúsenosť

Pavilion x360 pracuje s pomerne slušným základom: grafická karta je Intel HD Graphics 520, operačná pamäť 8 GB, procesor je 2,3 GHz Intel Core i5-6200U. V testovanom notebooku bol obsiahnutý aj hybridný pevný disk 500 GB a Windows 10.

Podľa benchmarku 3DMark Fire Strike je vo svojej kategórii nadpriemerný, dosahuje 745 bodov, pričom priemer jeho triedy je 665,87. To sú však čísla, ktoré nehovoria nič o praktickej skúsenosti – a tá je veľmi pozitívna. Je zrejmé, že na tomto notebooku nebude grafik zalamovať časopis, ale pri úprave fotografií v Photoshope a pri modelovaní 3D objektov bude Pavilion x360 celkom vyhovovať.  

Moja práca pozostáva z pomerne širokého spektra aktivít: písanie textov, úpravy fotografií, strihania a úpravy videí a často pripravujem grafické podklady pre tlač reklamy. Na všetky tieto výkony bol Pavilion x360 celkom dostatočný, hoci miernu kritiku by som nasmeroval na displej. Na 13-palcovej uhlopriečke je Full HD rozlíšenie dostatočne jemné a aj farby sú zobrazované korektne, avšak pri pohľade z boku sa nápadnejšie mení kontrast farieb. Skrátka, aby mal používateľ korektný obraz, musí sa na displej pozerať priamo, prípadne iba z veľmi mierneho uhla. Kto má záujem o serióznejšiu grafickú prácu, bude si musieť notebook pripojiť k externému monitoru cez vstavaný HDMI port, ale bude musieť myslieť aj na to, že tento notebook na ňu ani nie je predurčený.

 

HP Pavilion x360

HP Pavilion x360

Výdrž na batériu

Údaje, ktoré uvádza výrobca o výdrži na batériu, je potrebné vnímať s rezervou. HP na svojich webstránkach uvádza údaj 9 hodín a 15 minút. Pri zvýšenej záťaži však notebook dosahuje výdrž niečo vyše 6 hodín – aj to stále skvelý výsledok, väčšina notebookov sa vypne po troch či štyroch hodinách veľkej záťaže.

Ja som notebook nabíjal večer a ráno som si do terénu zobral notebook bez nabíjačky. Nebola potrebná, pretože som vedel, že batéria vydrží aj celý deň.

 

Kľúčové vlastnosti testovaného modelu:

Monitor: 13,3” (33,7 cm), Full HD, IPS LED, multidotykový, 360° rozsah prevrátenia
Procesor: Intel Core i5-6200U 2,3 GHz
Pamäte: 500 GB hybridný pevný disk; 8 GB DDR4 SDRAM
Grafika: Intel HD Graphics 520
Rozmery: 2,1×33,3×22,4 cm
Hmotnosť: 1,7 kg
Operačný systém: Windows 10
Výbava: audiosystém Bang & Olufsen
Konektory: SD čítačka, 2× SuperSpeed USB 3.0, 1×USB 2.0, HDMI, RJ-45, 3,5mm audiojack
Pripojenia: WLAN, Bluetooth

 

HP Pavilion x360 sa predáva v troch veľkostiach, zabezpečiť si môžete 11, 13 a 15-palcový variant. K tomu si pripočítajte niekoľko farebných verzií a rôzne nastavenia konfigurácie, vo výsledku potom máte k dispozícii naozaj pestrú paletu moderných notebookov s odlišnými cenami. Ja osobne oceňujem 13-palcový variant pre jeho univerzálnosť, nízku hmotnosť a stále vysoký výkon.

 

HP Pavilion x360

HP Pavilion x360

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

HP nezabudlo ani na OMEN

Jedna z najmenších tlačiarní na svete či najtenšie notebooky: HP nám ukázalo svoje novinky

Rovnocenne s novými špičkovými produktmi nám značka HP predviedla aj svoj aktívny záujem vyrábať ekologicky.

12. decembra 2019

FANTASTICKÉ NOVINKY OD HP

HP nám predviedlo herný notebook s 2 displejmi a revolučnú laserovú tlačiareň

HP predstavilo celú paletu nových zariadení, ktoré sa môžu pochváliť špičkovými funkciami.

10. júna 2019

HP Ink Tank Wireless 415 vytlačí 8-tisíc strán za necelých desať eur

HP predstavilo nový prírastok do rodiny obľúbených atramentových tlačiarní. Model HP Ink Tank Wireless 415 bol navrhnutý špeciálne pre domácnosti a malé firmy, ktorým vďaka svojmu vysokokapacitnému systému atramentových zásobníkov umožní vytlačiť až 8 000 farebných a 15 000 čiernobielych strán pri minimálnej cene za stranu. Oproti svojmu predchodcovi, modelu HP DeskJet GT 5820, má […]

26. marca 2018
TEST

Recenzia multifunkčnej tlačiarne HP Deskjet Ink Advantage 5275

Stojí iba okolo sto eur a za svoje peniaze dostanete pestrú paletu moderných funkcií a kvalitnú tlač v jednoduchom vyhotovení.   Koncom minulého roka sme mali možnosť testovať mutlifunkčné zariadenie HP Deskjet Ink Advantage 5275, ktoré vyniká hneď v niekoľkých ohľadoch. V prvom rade je to cena, čo zákazníka osloví už v obchode – za cenu […]

22. januára 2018
TEST

Test HP Deskjet GT 5820 s Tank Ink systémom: Toto je najlepšia tlačiareň pre fotografov

Stojí okolo 150 eur, ale tankový systém ušetrí množstvo peňazí na tlač. Dať do názvu tlačiarne magické GT bol správny krok, tento Deskjet je ekvivalentom prémiového automobilového GT medzi tlačiarňami.   Na test multifunkčnej tlačiarne HP DeskJet GT 5820 sme mali neštandardne dlhý čas. Počas niekoľkých týždňov každodenného používania táto tlačiareň preukázala mimoriadne schopnosti a […]

15. novembra 2017

Najnovšie

Idealna kamera na motocykel

Akčná kamera ako nenahraditeľný parťák na cesty

Rovnako ako je samozrejmé jazdiť na motorke v prilbe, kombinéze, správnej obuvi a ďalších nevyhnutnostiach, stáva sa nenahraditeľný aj pomocník v podobe akčnej kamery. Či už brázdite cesty na svojom superšporte, preháňate sa v teréne na endure, alebo si užívate kochanie prírodou na cestovnej motorke, obstaranie akčnéj kamery je vždy dobrá voľba. Kúpa akčnej kamery […]

24. septembra 2021

Hráči Rocket League a WOT pozor!

Štartuje Kingston Fury Grunex Masters

Nová sezóna, nové výzvy! Kingston Fury Grunex Masters nadviaže na úspešnú prvú sezónu Grunex Masters v hrách Rocket League a World of Tanks. Hráči Rocket League sa môžu opäť tešiť na najväčšiu ligu na Slovensku a v Českej republike. Milovníci plechových monštier iste ocenia nadupanú turnajovú sériu s Martym o prize money a výkonné pamäte  Kingston Fury.

21. septembra 2021

najľahší a najudržateľnejší

Logitech G predstavuje svoj nový bezdrôtový hráčsky headset

Logitech G dnes predstavuje nový, mimoriadne ľahký bezdrôtový headset pre hráčov Logitech G435 LIGHTSPEED, ktorý umožňuje hrať hry, počúvať hudbu alebo komunikovať s priateľmi na rôznych platformách. Je vyrábaný v troch nových farebných kombináciách, aby ste si mohli vybrať podľa vášho štýlu. Nový headset bude na Slovensku dostupný u všetkých distribútorov v priebehu septembra za […]

14. septembra 2021

Fotoaparát EOS R3

Čakanie skončilo

Na štartovaciu čiaru nastupuje nový športový šampión od spoločnosti Canon, aby predbehol všetkých ostatných

14. septembra 2021

Sleduje (len) podstatné detaily

Rozdiel je v detailoch

Nová otočná kamera Axis definuje štandard pre video dohľad v rozlíšení 4K

11. septembra 2021

16" displej v ultratenkom šasi

ROG Zephyrus M16

16-palcový herný notebook ROG Zephyrus M16 má ultratenké šasi a rozmery ako bežný 15-palcový notebook

10. septembra 2021

Prenosný monitor AOC I1601P

Zvýšte svoju produktivitu kedykoľvek a kdekoľvek

AOC uvádza na trh 15,6 „prenosný monitor I1601P s hybridným pripojením USB-C a USB-A

10. septembra 2021

vybavená umelou inteligenciou (AI)

D-Link predstavuje kameru 2K QHD

Spoločnosť D-Link oznámila najnovší prírastok do svojho portfólia inteligentných kamier mydlink v podobe vonkajšej 2K QHD Pan & Zoom Wi-Fi kamery (DCS-8635LH). Táto video dohľadová kamera vybavená umelou inteligenciou (AI), zachytáva v reálnom čase zábery vo vysokom rozlíšení a s 360-stupňovým pokrytím, ktoré možno centrálne spravovať na diaľku pomocou aplikácie mydlink kedykoľvek a kdekoľvek.

10. septembra 2021

Nikdy nie je neskoro naučiť sa niečo nové

Attila Végh a Milan Bez Mapy to zistili vďaka novinke od Huawei

Začiatok školského roka neznamená nový kolotoč povinností nie len pre školopovinných. Učíme sa predsa celý život, o čom sa presvedčili aj bloger Milan Bez Mapy a MMA zápasník Attila Végh. Nedávno spojili príjemné s užitočným a počas testovania nového notebooku od Huawei absolvovali aj grafický rýchlokurz. Ako to dopadlo? Úpravu obrázkov zvládol aj Attila Už […]

8. septembra 2021

Periférne zariadenia, ktoré vám dodajú herné výhodu

SureFire, špecializovaná herná značka spoločnosti Verbatim Europe, predstavila gaming rad periférnych zariadení na podporu hráčov všetkých typov a úrovní a doplnila tak svoje rozširujúce sa portfólio herných produktov.

6. septembra 2021

Odporúčané

Huawei prináša na Slovensko nový MateBook 14

Dotykový displej a skvelý výkon za menej ako tisícku

Spoločnosť Huawei uvádza na slovenský trh nového člena z rodiny notebookov, Huawei MateBook 14.

9. septembra 2021

Dotykové pero M-pen druhej generácie

Toto všetko prináša novinka Huawei MatePad 11

Prvý tablet s Harmony OS 2 prichádza na Slovensko

9. septembra 2021

Váš osobný prekladateľ textov?

Stavte na „magický“ prekladač CARNEO VT3!

Zabudnite na nedorozumenia, dnes je jednoduché komunikovať aj v jazyku, ktorý ste nikdy nehovorili!

5. augusta 2021
TEST

TEST/RECENZIA

Sony Xperia 1 má štyri kamery a 4K displej. Vyskúšali sme ju v praxi

Sony Xperia 1 nás dostala svojím displejom, vodotesným telom a skvelými kamerami. Pozrite si reálne fotografie bez úprav.

29. júla 2021

LASEROVÁ TLAČIAREŇ ZA PÁR DROBNÝCH

Test Xerox B205: Solídny štandard pre firmy, ktoré potrebujú spoľahlivé nástroje

„Na experimenty nie je čas, preto chcem len overené a spoľahlivé veci,“ znie jeden z hlavných argumentov, prečo je pre firmy Xerox B205 stále rozumnou voľbou.
Tlač je čiernobiela, ale skener farebný
So vstavaným Wi-Fi tlačí bez použitia kábla

20. júla 2021

Vyniká reprodukciou nízkych tónov a výkonom

Recenzia Sony SRS-XB23: Najlepší parťák na grilovačky a outdoor tréningy

Bluetooth reproduktor Sony SRS-XB23 nie je na trhu úplnou novinkou, ale najmä v tomto období pred letom si k nemu nachádza cestu viac a viac zákazníkov.

8. júla 2021

Testovali sme

Akčné kamery NICEBOY – časť 2. NICEBOY VEGA X PRO

Akčné alebo outdoorové kamery NICEBOY zaujmú svojou cenou. V redakcii sme už mali možnosť vyskúšať základný model NICEBOY VEGA X PLAY a teraz sa pozrieme na robustnejší, vybavenejší a aj trochu drahší model VEGA X PRO.

8. júna 2021

Testovali sme

Akčné kamery NICEBOY – časť 1. NICEBOY VEGA X PLAY

Začína sa leto, čas dovoleniek a výletov. Väčšina ľudí dnes používa primárne na fotky a videá telefóny, kde sa kvalita kamery posunula pomaly na profi úroveň, lenže mobil sa môže ľahko rozbiť a preto ho používame len na tie krásne zábery z miesta.

1. júna 2021

„Noise cancelling“,funkcia, ktorá potláča rušivý šum a zvuky z okolia

Ako si vybrať bezdrôtové slúchadlá?

Ako však vybrať tie správne Bluetooth slúchadlá? Čítajte ďalej.

11. mája 2021
TEST

TEST/RECENZIA

Zakrivený monitor je nový ideál: AOC C27G2ZU (redakčný test)

Zakrivené monitory sú stále o niečo drahšie, no okrem výnimočnej estetiky majú aj doplnkové funkcie, ktoré využijete každý deň. A to aj vtedy, ak nie ste hráč či fanúšik filmového sci-fi.

10. mája 2021