Samsung Gear Fit2 pohľadom športovca a fanúšika klasických hodín

Inteligentné hodinky zamerané na zdravie, životný štýl a šport. Zariadenie Gear Fit2 nie je ani klasický fitness náramok, odlišuje sa aj od širokej ponuky moderných inteligentných hodiniek. Počas jedného týždňa sme sa snažili nájsť spôsob, ako ideálne využiť potenciál počítača a dotykového displeja na zápästí.   Nebudem zapierať, že som veľký fanúšik poctivého hodinárskeho remesla. […]

Inteligentné hodinky zamerané na zdravie, životný štýl a šport. Zariadenie Gear Fit2 nie je ani klasický fitness náramok, odlišuje sa aj od širokej ponuky moderných inteligentných hodiniek. Počas jedného týždňa sme sa snažili nájsť spôsob, ako ideálne využiť potenciál počítača a dotykového displeja na zápästí.

 

Nebudem zapierať, že som veľký fanúšik poctivého hodinárskeho remesla. Viem oceniť precíznosť a technickú dokonalosť mechanizmov od TAG Heuer a Breitlingu, možno si jedného dňa kúpim aj nejaké tie zlato-modré Rolexky. Asi preto sa na trh s inteligentnými hodinkami pozerám tak trocha cez prsty, hoci veľmi dobre rozumiem tomu, akým smerom sa vyvíja dopyt po elektronike. Smarthodinky sú stále pomerne novým typom elektroniky, niečím, čo stále iba objavujeme a snažíme sa nachádzať praktické využitie týchto moderných nástrojov.

sasmung gear fit2 recenzia 3digital.sk (2)

Ako jeden z najpraktickejších spôsobov využitia smarthodiniek je ich funkcia športového asistenta. Sú pokročilým digitálnym záznamníkom všetkého, čo počas dňa robíme a namiesto toho, aby sme si denne zapisovali niekam do kalendára, koľko kilometrov sme to približne zabehli, na malom displeji hodiniek vidíme presný počet krokov, odhad spálených kalórií a ďalšie zaujímavé fakty, napríklad aj vývoj nášho srdcového tepu v priebehu dňa.

K tomu vedia hodinky slúžiť ako predĺžená ruka mobilného telefónu, z ktorého preberajú notifikácie.

Ak sa budem na smarthodinky a vyspelé fitness náramky pozerať z tohto uhla pohľadu, potom mi už tak nebude vadiť, že pomaly ohrozujú klasické hodinárstvo.

 

sasmung gear fit2 recenzia 3digital.sk (1)

Samsung Gear Fit2 patria rozhodne k tomu najlepšiemu, čo súčasný trh so smarthodinkami ponúka. Materiály sú výborné, základný zapínací mechanizmus je funkčný a jednoduchý, displej je krásne čitateľný aj v exteriéri a jeho mierne zakrivenie nie je iba dizajnovým úletom. Vďaka tomuto zakriveniu si hodinky udržiavajú pravidelný tvar, nezachytávajú sa o oblečenie, nezavadzajú pri šoférovaní a ani pri behaní. Vraj ich môžete aj namočiť do vody, ale keď mi zo Samsungu pripomenuli, že som do rúk dostal predprodukčnú vzorku, radšej som ponor neskúšal.

Prvé spustenie hodiniek si vyžaduje chvíľu času, je potrebné odpovedať na niekoľko otázok a dokončiť inštaláciu systému manuálne. Sprievodca je však praktický a do troch minút môžete zariadenie začať používať. V tomto úvodnom nastavení si môžete zvoliť, či chcete hodinky prepojiť aj s mobilným telefónom. Ak viete, že ho budete chcieť pripájať o niekoľko dní, radšej to spravte hneď – v opačnom prípade budete musieť hodinky nadobro resetovať a prídete tak o všetky údaje, ktoré dovtedy zbierali. V mobile musíte mať nainštalovanú aplikáciu Gear Manager a ideálne je, ak používate mobil značky Samsung.

Prostredie systému, ktorý v hodinkách beží, je veľmi jednoduché, pohybuje sa v ňom celkom intuitívne a väčšina funkcií je na dosah niekoľkých pohybov prsta. Na displeji sa v základnom stave zobrazuje ciferník, na výber máte niekoľko variantov jeho dizajnu. Posunom tejto hlavnej obrazovky do akejkoľvek strany sa vám prístupňujú horizontálne záložky, každá s inou funkciou zobrazenou na celej ploche.  

Osobne sa mi páči funkcia pre sledovanie denného pitného režimu. Výberom príslušnej funkcie si môžete pridávať tlačidlom PLUS vypité poháre vody alebo kávy a tak mať prehľad v tom, či cez vypijete aspoň tie tri litre vody, ktoré sa v horúčavách odporúčajú piť každý deň. Ja som s hrôzou zistil, že počas dňa vypijem možno liter čistej vody a hádam pol litra kávy kombinovanej s džúsikmi a kolou. A to pravidelne športujem! :(

 

sasmung gear fit2 recenzia 3digital.sk (6)

Meranie krokov je presné a funguje aj vtedy, keď hodinky nemáte na zápästí. Ak si cestou z tréningu zabudnete hodinky v taške a vyberiete ich až po príchode domov, budete mať započítanú aj cestu domov.

Skvelá funkcia je alarm. Ten klasický, ktorý si nastavujem ráno na mobile, som si tentokrát nastavil na hodinkách. Namiesto toho, aby som ráno budil ženu hlasným mobilom, hodinky mi na ruke potichu vibrovali, až kým som sa zobudil a alarm vypol ručne. Spočiatku bol problém zaspať s hodinkami na ruke, ale ich hmotnosť je veľmi nízka a ako som vyššie písal, vďaka ich oblému tvaru sa nezachytávajú a nezavadzajú.

Cieľom tejto recenzie nie je detailne popisovať všetky funkcie, ktoré v hodinkách nájdete – informácie tohto charakteru nájdete na oficiálnej produktovej stránke Samsungu. Mojím zámerom je sprostredkovať dojmy, ktoré som nadobudol počas ich testu a pravidelného používania – a v tomto smere sa nemôžem na nič sťažovať. Samsung Gear Fit2 sú pekné, pohodlné a praktické, na jedno nabitie vydržia dlho a proces nabíjania je rýchly, nie je potrebné púzdro nikam pripájať, stačí ich položiť do nabíjacieho doku.

Smarthodinky / fitness náramok Samsung Gear Fit2 sa na internete predáva od 167 eur, čo nie je zanedbateľná suma. Za túto cenu si môžete kúpiť napríklad pekné mechanické hodinky Festina, ktoré však vedia iba ukazovať a merať čas. Elektronika ponúka nepomerne viac funkcií a možností, pričom väčšina z nich sa týka športu. Keď si budem najbližšie kupovať hodinky a nebudem mať budget na tie zlato-modré Rolexky, tak budem veľmi vážne uvažovať práve nad smarthodinkami od Samsungu.

sasmung gear fit2 recenzia 3digital.sk (5)

sasmung gear fit2 recenzia 3digital.sk (4)

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

TEST

Uvažujete nad Sony Xperia XA1? Prečítajte najprv našu recenziu, XA1 sme testovali týždeň

Sony Xperia XA1 je krásny, dizajnom nápadný smartfón s dobrou technickou výbavou. Predáva sa od 261 eur, čo nie je zanedbateľná čiastka. Vďaka výbornému fotoaparátu je ale naozaj dobrou voľbou.   Zhodnotenie Sony Xperia XA sa púšťa do boja s pomerne silnými konkurentmi. Lacné čínske telefóny dnes ponúkajú veľmi slušnú technickú výbavu, medzi nimi ale Sony oslovuje […]

3. mája 2017
TEST

Dva mesiace so Sony Xperia XZ: Je drahší, ale nahradil aj moju zrkadlovku

Dlhodobý test Sony Xperia XZ ani nemohol dopadnúť zle. Sony má dobrú povesť, model Xperia XZ zaraďuje medzi najlepšie aj v rámci vlastného portfólia a jej produkty patria medzi tie najlepšie na trhu. Po dvoch mesiacoch používania som si nevšimol nič, čo by som smartfónu vytkol, v každom ohľade uspel na výbornú.   Kvalitatívny skok […]

27. marca 2017

IKEA: Krása sa ukrýva v nedokonalosti, ale na katalógu pracuje 18 mesiacov

IKEA dnes predstavila nový katalóg produktov a aplikáciu pre mobilné telefóny a tablety. Pri ich navrhovaní sa nechala inšpirovať výsledkami prieskumu o tom, ako ľudia žijú v kuchyni. Rovnaký prieskum prebiehal aj na Slovensku a jeho výsledky prezrádzajú viac o tom, čo Slováci robia vo svojich kuchyniach Vraj sú dobrí hostitelia, avšak z návštevy majú často […]

11. augusta 2016

Boli sme na sľube olympionikov, sponzoruje ich aj Samsung – dostali Galaxy S7 edge Olympic Games

Byť profesionálnym športovcom je jedna z najťažších profesií na svete. Na športovca je vyvíjaný enormný spoločenský tlak, musí sa prekonávať každý jeden deň a keď mu šťastie nepraje, dostáva sa do nemilosti internetovej verejnosti i domácich fanúšikov športu.   Preto je potrebné, aby aj naši športovci cítili podporu z každej strany, či už od fanúšikov, […]

25. júla 2016
TEST

Mesiac so Sony Xperia X: Ideálny parťák pre blogera i novinára

Celý mesiac som strávil proaktívnym používaním smartfónu Sony Xperia X, čo je dosť dlhá doba na to, aby sa začali prejavovať prípadné nedostatky. Ako majiteľ smarfónu triedy Xperia Z som mal možnosť porovnávať a moje dojmy nájdete v článku. Ak plánujete kúpu telefónu Xperia X, určite si ho dôsledne prečítajte. Dlhodobý test je najlepší spôsob, […]

1. júla 2016

Najnovšie

Uspeli nápady na odbremenenie zdravotníkov, predvídanie nakazených aj ľahší život v izolácii

Slováci hackovali koronakrízu

Viac ako 500 ľudí sa uplynulý víkend zapojilo do globálneho boja proti pandémii COVID-19.

6. apríla 2020

Huawei rozširuje svoje produktové portfólio o úplne nový segment

Huawei predstavuje prvé smart okuliare s inteligentnými funkciami

Spoločnosť Huawei predstavila spolu so sériou smartfónov P40 úplne nový produkt. Smart okuliare Huawei Smart HER 01 a Smart MY MA 01 vznikli v spolupráci s módnou značkou Gentle Monster a disponujú integrovanými slúchadlami a schopnosťou spárovania so smartfónom. S nasadenými okuliarmi tak môžete napríklad počúvať hudbu či vybaviť telefónne hovory.

3. apríla 2020

Promo akcia prebieha len počas štyroch aprílových víkendov.

Samsung spúšťa víkendy so super ponukami

Spoločnosť Samsung spúšťa od piatka 3. apríla časovo limitovanú akciu pre všetkých záujemcov o najnovšiu vlajkovú loď z radu Galaxy – Galaxy S20 I S20+ I S20 Ultra 5G, ale aj ďalšie mobilné produkty značky Samsung. Promo akcia prebieha len počas štyroch aprílových víkendov. Každý, kto si zakúpi jeden z vybraných produktov v eshope samsung.sk, dostane k nákupu bonus v podobe eVoucheru, okamžitej zľavy alebo ďalšieho produktu.  

3. apríla 2020

Slovensko sa tento víkend (3. – 5. apríla 2020) zapája do globálneho boja proti pandémii COVID-19.

Slováci budú cez víkend hackovať koronakrízu

Na špeciálnom virtuálnom podujatí Hack the Crisis Slovakia budú účastníci tvoriť riešenia na akútne problémy v zdravotníctve, ekonomike, kultúre, v mestách a vo vylúčených komunitách. Zapojiť sa môže každý, komu súčasná situácia nie je ľahostajná. Podujatie bude prebiehať 48 hodín a pripojiť sa dá cez stránku www.hackthecrisis.sk.

2. apríla 2020

Nový rad varioPRINT iX spája kvalitu ofsetu s flexibilitou digitálnej tlače a produktivitou atramentu

Canon dnes predstavuje atramentovú produkčnú tlačiareň varioPRINT iX

Spoločnosť Canon predstavila nový rad zariadení VarioPRINT iX, sofistikované atramentové produkčné tlačiarne s automatickým podávaním hárkov, ktoré sú vybavené technológiou iQuariusiX. Toto nové tlačové riešenie je určené pre zákazníkov s objemom produkcie 1 – 10 miliónov strán A4 za mesiac, kombinuje vysokú kvalitu obrazu a schopnosť využívať veľké spektrum médií pre ofsetové tlačiarne a tlačiarne s tekutými tonermi s produktivitou a hospodárnosťou atramentovej tlače.

 

2. apríla 2020

Letný cashback: zvýhodnenie až 10 rôznych fotoaparátov

Canon spustil Letný cashback. Zákazníci po nákupe dostanú naspäť až 300 €

Canon pre svojich zákazníkov na Slovensku dnes spúšťa promoakciu na vybrané fotoaparáty, objektívy a blesk. Akcia potrvá do 31. augusta 2020.

1. apríla 2020

Nový Huawei P40 lite prichádza na Slovensko

Jedinečný dizajn, špičková technológia.

Spoločnosť Huawei začína predaj nového modelu smartfónu, Huawei P40 lite. Ide o dostupnejšieho súrodenca nedávno predstavenej vlajkovej série P40 a zároveň nástupcu minuloročného bestselleru strednej triedy, P30 lite. P40 lite láka na pôsobivý dizajn, inovatívny systém štyroch zadných fotoaparátov, batériu s veľkou kapacitou a vylepšený osemjadrový procesor Kirin 810.

31. marca 2020

Colorado 1650 a UVgel od Canonu získali nezávislé ocenenia kvality a odolnosti

Najnovšie trendy v oblasti veľkoformátovej tlače

Dodávateľ produkčných a komerčných tlačiarní Canon Production Printing získal hneď dve ocenenia vysokej profesionality produkcie od renomovaných výrobcov tlačových materiálov

31. marca 2020

Huawei predstavuje prémiový bezdrôtový reproduktor Sound X

Dokonalý zvuk v dizajnovom obale

Spoločnosť Huawei predstavila minulý týždeň spolu s novými vlajkovými smartfónmi série P40 aj niekoľko ďalších produktov, medzi nimi aj bezdrôtový reproduktor Sound X. Novinka zaujme prémiovým dizajnom, výbornou kvalitou zvuku, plynulou interakciou s inteligentnými zariadeniami a kompaktnými rozmermi.

31. marca 2020

Výhodná ponuka pre majiteľov Huawei

Bezplatné uložište na 12 mesiacov

Spoločnosť Huawei ponúka zákazníkom možnosť využiť bezplatné úložisko v rámci služby Huawei Cloud až na 12 mesiacov.

30. marca 2020

Odporúčané

Casio EQB-1000D-1AER sú pánske hodinky športového výzoru v ultratenkom puzdre

Casio EQB-1000D-1AER

Medzi najdôležitejšie výhody bezpochyby patrí možnosť synchronizácie hodiniek s chytrým telefónom skrze technológiu Bluetooth.

1. apríla 2020

Canon aj tento rok pozýva študentov do francúzskeho mesta Perpignan na Visa pour l`image – významný festival so zameraním na dokumentárnu fotografiu

Jedinečná možnosť pre budúcich dokumentaristov

Spoločnosť Canon vyberie 210 študentov z celej Európy a poskytne im príležitosť rozvíjať ich zručnosti v oblasti fotografie za prítomnosti lídrov v tomto priemysle počas festivalu Visa pour l’Image, ktorý sa aj tento rok bude konať v meste Perpignan na prelome mesiacov august a september – 30.8. – 5.9.2020.

18. marca 2020
TEST

TEST/RECENZIA

Najlepšie True Wireless slúchadlá do 40 eur? Vyskúšajte Niceboy HIVE podsie

Aj lacnejšie slúchadlá môžu byť vynikajúce.

13. marca 2020

G-Shock Mudmaster GG-B100 – karbonová výbava novej generácie

Každý rok fanúšikovia G-Shock čakajú, čo nové nám Casio na hodinárskom veľtrhu Baselworld predstaví. Už sme tak nejako vytušili, že technológiu, ktorú budeme u noviniek vídať častejšie, bude bluetooth. Potvrdzuje to aj nový prírastok Mudmaster GG-B100. Ešte nás ale prekvapil funkciiou krokomeru, živicovým puzdrom zosilneným karbónom a dvojvrstvovou korunkou.

18. februára 2020
TEST

Vyskúšali sme

Recenzia: Dizajnové reproduktory z IKEA Symfonisk sú v skutočnosti prémiová značka Sonos

Zvažujete kúpu reproduktorov z obchodného domu IKEA? Ak nie, mali by ste, pretože kvalita ich reprodukcie nás poriadne prekvapila.

16. februára 2020

Budúcnosť mení tvar: Galaxy Z Flip ponúka nový štýl

Prvý skladací sklenený displej od Samsungu a unikátne užívateľské rozhranie, to je úplne nový mobilný zážitok.

12. februára 2020

Epson EF-100W: Ľahký laserový projektor pre malé izby aj veľké konferencie

Veľa muziky za veľa peňazí alebo zlatý štandard pre laserové projektory?

29. januára 2020

Nový projekt Samsungu pripravuje mladých ľudí na prácu budúcnosti

Svet práce sa mení závratným tempom. Silnie dôraz na neformálne vzdelávanie a žiadané sú predovšetkým zručnosti, ktoré odlišujú ľudí od strojov – kreativita a emočná inteligencia.

9. januára 2020
TEST

Test | Recenzia

Veľké prekvapenie v redakcii: Langie S2, multiúčelový hlasový prekladateľ do vrecka

Prekladač do vášho vrecka LANGIE S2 pre všetkých, ktorí radi cestujete, ale neradi na preklad do cudzieho jazyka vyťahujete svoj mobil.

20. decembra 2019
TEST

Test | Recenzia

AOC X24P1: IPS monitor za dve stovky je ideál na doma i do práce

Každý z nás pozerá na monitor počítača niekoľko hodín denne a je nesmierne dôležité vybrať si nielen ten s pekným, ale aj zdravým obrazom.

18. decembra 2019