Samsung Gear Fit2 pohľadom športovca a fanúšika klasických hodín

Inteligentné hodinky zamerané na zdravie, životný štýl a šport. Zariadenie Gear Fit2 nie je ani klasický fitness náramok, odlišuje sa aj od širokej ponuky moderných inteligentných hodiniek. Počas jedného týždňa sme sa snažili nájsť spôsob, ako ideálne využiť potenciál počítača a dotykového displeja na zápästí.   Nebudem zapierať, že som veľký fanúšik poctivého hodinárskeho remesla. […]

Inteligentné hodinky zamerané na zdravie, životný štýl a šport. Zariadenie Gear Fit2 nie je ani klasický fitness náramok, odlišuje sa aj od širokej ponuky moderných inteligentných hodiniek. Počas jedného týždňa sme sa snažili nájsť spôsob, ako ideálne využiť potenciál počítača a dotykového displeja na zápästí.

 

Nebudem zapierať, že som veľký fanúšik poctivého hodinárskeho remesla. Viem oceniť precíznosť a technickú dokonalosť mechanizmov od TAG Heuer a Breitlingu, možno si jedného dňa kúpim aj nejaké tie zlato-modré Rolexky. Asi preto sa na trh s inteligentnými hodinkami pozerám tak trocha cez prsty, hoci veľmi dobre rozumiem tomu, akým smerom sa vyvíja dopyt po elektronike. Smarthodinky sú stále pomerne novým typom elektroniky, niečím, čo stále iba objavujeme a snažíme sa nachádzať praktické využitie týchto moderných nástrojov.

sasmung gear fit2 recenzia 3digital.sk (2)

Ako jeden z najpraktickejších spôsobov využitia smarthodiniek je ich funkcia športového asistenta. Sú pokročilým digitálnym záznamníkom všetkého, čo počas dňa robíme a namiesto toho, aby sme si denne zapisovali niekam do kalendára, koľko kilometrov sme to približne zabehli, na malom displeji hodiniek vidíme presný počet krokov, odhad spálených kalórií a ďalšie zaujímavé fakty, napríklad aj vývoj nášho srdcového tepu v priebehu dňa.

K tomu vedia hodinky slúžiť ako predĺžená ruka mobilného telefónu, z ktorého preberajú notifikácie.

Ak sa budem na smarthodinky a vyspelé fitness náramky pozerať z tohto uhla pohľadu, potom mi už tak nebude vadiť, že pomaly ohrozujú klasické hodinárstvo.

 

sasmung gear fit2 recenzia 3digital.sk (1)

Samsung Gear Fit2 patria rozhodne k tomu najlepšiemu, čo súčasný trh so smarthodinkami ponúka. Materiály sú výborné, základný zapínací mechanizmus je funkčný a jednoduchý, displej je krásne čitateľný aj v exteriéri a jeho mierne zakrivenie nie je iba dizajnovým úletom. Vďaka tomuto zakriveniu si hodinky udržiavajú pravidelný tvar, nezachytávajú sa o oblečenie, nezavadzajú pri šoférovaní a ani pri behaní. Vraj ich môžete aj namočiť do vody, ale keď mi zo Samsungu pripomenuli, že som do rúk dostal predprodukčnú vzorku, radšej som ponor neskúšal.

Prvé spustenie hodiniek si vyžaduje chvíľu času, je potrebné odpovedať na niekoľko otázok a dokončiť inštaláciu systému manuálne. Sprievodca je však praktický a do troch minút môžete zariadenie začať používať. V tomto úvodnom nastavení si môžete zvoliť, či chcete hodinky prepojiť aj s mobilným telefónom. Ak viete, že ho budete chcieť pripájať o niekoľko dní, radšej to spravte hneď – v opačnom prípade budete musieť hodinky nadobro resetovať a prídete tak o všetky údaje, ktoré dovtedy zbierali. V mobile musíte mať nainštalovanú aplikáciu Gear Manager a ideálne je, ak používate mobil značky Samsung.

Prostredie systému, ktorý v hodinkách beží, je veľmi jednoduché, pohybuje sa v ňom celkom intuitívne a väčšina funkcií je na dosah niekoľkých pohybov prsta. Na displeji sa v základnom stave zobrazuje ciferník, na výber máte niekoľko variantov jeho dizajnu. Posunom tejto hlavnej obrazovky do akejkoľvek strany sa vám prístupňujú horizontálne záložky, každá s inou funkciou zobrazenou na celej ploche.  

Osobne sa mi páči funkcia pre sledovanie denného pitného režimu. Výberom príslušnej funkcie si môžete pridávať tlačidlom PLUS vypité poháre vody alebo kávy a tak mať prehľad v tom, či cez vypijete aspoň tie tri litre vody, ktoré sa v horúčavách odporúčajú piť každý deň. Ja som s hrôzou zistil, že počas dňa vypijem možno liter čistej vody a hádam pol litra kávy kombinovanej s džúsikmi a kolou. A to pravidelne športujem! :(

 

sasmung gear fit2 recenzia 3digital.sk (6)

Meranie krokov je presné a funguje aj vtedy, keď hodinky nemáte na zápästí. Ak si cestou z tréningu zabudnete hodinky v taške a vyberiete ich až po príchode domov, budete mať započítanú aj cestu domov.

Skvelá funkcia je alarm. Ten klasický, ktorý si nastavujem ráno na mobile, som si tentokrát nastavil na hodinkách. Namiesto toho, aby som ráno budil ženu hlasným mobilom, hodinky mi na ruke potichu vibrovali, až kým som sa zobudil a alarm vypol ručne. Spočiatku bol problém zaspať s hodinkami na ruke, ale ich hmotnosť je veľmi nízka a ako som vyššie písal, vďaka ich oblému tvaru sa nezachytávajú a nezavadzajú.

Cieľom tejto recenzie nie je detailne popisovať všetky funkcie, ktoré v hodinkách nájdete – informácie tohto charakteru nájdete na oficiálnej produktovej stránke Samsungu. Mojím zámerom je sprostredkovať dojmy, ktoré som nadobudol počas ich testu a pravidelného používania – a v tomto smere sa nemôžem na nič sťažovať. Samsung Gear Fit2 sú pekné, pohodlné a praktické, na jedno nabitie vydržia dlho a proces nabíjania je rýchly, nie je potrebné púzdro nikam pripájať, stačí ich položiť do nabíjacieho doku.

Smarthodinky / fitness náramok Samsung Gear Fit2 sa na internete predáva od 167 eur, čo nie je zanedbateľná suma. Za túto cenu si môžete kúpiť napríklad pekné mechanické hodinky Festina, ktoré však vedia iba ukazovať a merať čas. Elektronika ponúka nepomerne viac funkcií a možností, pričom väčšina z nich sa týka športu. Keď si budem najbližšie kupovať hodinky a nebudem mať budget na tie zlato-modré Rolexky, tak budem veľmi vážne uvažovať práve nad smarthodinkami od Samsungu.

sasmung gear fit2 recenzia 3digital.sk (5)

sasmung gear fit2 recenzia 3digital.sk (4)

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

TEST

Uvažujete nad Sony Xperia XA1? Prečítajte najprv našu recenziu, XA1 sme testovali týždeň

Sony Xperia XA1 je krásny, dizajnom nápadný smartfón s dobrou technickou výbavou. Predáva sa od 261 eur, čo nie je zanedbateľná čiastka. Vďaka výbornému fotoaparátu je ale naozaj dobrou voľbou.   Zhodnotenie Sony Xperia XA sa púšťa do boja s pomerne silnými konkurentmi. Lacné čínske telefóny dnes ponúkajú veľmi slušnú technickú výbavu, medzi nimi ale Sony oslovuje […]

3. mája 2017
TEST

Dva mesiace so Sony Xperia XZ: Je drahší, ale nahradil aj moju zrkadlovku

Dlhodobý test Sony Xperia XZ ani nemohol dopadnúť zle. Sony má dobrú povesť, model Xperia XZ zaraďuje medzi najlepšie aj v rámci vlastného portfólia a jej produkty patria medzi tie najlepšie na trhu. Po dvoch mesiacoch používania som si nevšimol nič, čo by som smartfónu vytkol, v každom ohľade uspel na výbornú.   Kvalitatívny skok […]

27. marca 2017

IKEA: Krása sa ukrýva v nedokonalosti, ale na katalógu pracuje 18 mesiacov

IKEA dnes predstavila nový katalóg produktov a aplikáciu pre mobilné telefóny a tablety. Pri ich navrhovaní sa nechala inšpirovať výsledkami prieskumu o tom, ako ľudia žijú v kuchyni. Rovnaký prieskum prebiehal aj na Slovensku a jeho výsledky prezrádzajú viac o tom, čo Slováci robia vo svojich kuchyniach Vraj sú dobrí hostitelia, avšak z návštevy majú často […]

11. augusta 2016

Boli sme na sľube olympionikov, sponzoruje ich aj Samsung – dostali Galaxy S7 edge Olympic Games

Byť profesionálnym športovcom je jedna z najťažších profesií na svete. Na športovca je vyvíjaný enormný spoločenský tlak, musí sa prekonávať každý jeden deň a keď mu šťastie nepraje, dostáva sa do nemilosti internetovej verejnosti i domácich fanúšikov športu.   Preto je potrebné, aby aj naši športovci cítili podporu z každej strany, či už od fanúšikov, […]

25. júla 2016
TEST

Mesiac so Sony Xperia X: Ideálny parťák pre blogera i novinára

Celý mesiac som strávil proaktívnym používaním smartfónu Sony Xperia X, čo je dosť dlhá doba na to, aby sa začali prejavovať prípadné nedostatky. Ako majiteľ smarfónu triedy Xperia Z som mal možnosť porovnávať a moje dojmy nájdete v článku. Ak plánujete kúpu telefónu Xperia X, určite si ho dôsledne prečítajte. Dlhodobý test je najlepší spôsob, […]

1. júla 2016

Najnovšie

Vlajková ľod od systámu EOS R

Canon pripravuje uvedenie fotoaparátu EOS R1

Canon pripravuje uvedenie fotoaparátu EOS R1, ktorý bude prvou vlajkovou loďou systému EOS R. Nová technológia spracovania obrazu ešte viac zlepší automatické ostrenie a kvalitu obrazu

 

15. mája 2024

Vysokorýchlostný dvojpásmový adaptér pre lepšie pripojenie

TP-Link Archer T600UB Nano

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových riešení a produktov inteligentnej domácnosti, predstavuje kompaktný Wi-Fi Bluetooth USB adaptér Archer T600UB Nano. Novinka zaistí flexibilné bezdrôtové pripojenie pre všetky zariadenia tak, aby fungovala s najnovším dvojpásmovým Wi-Fi routerom.

15. mája 2024

Huawei predstavil v Dubaji nové smart hodinky Watch FIT 3, vynovené Watch 4 Pro Space Edition a ďalšie inovatívne produkty

Vlajkové lode novej generácie – Objavte svet možností s Huawei

Spoločnosť Huawei dnes v Dubaji predstavila nové smart hodinky Huawei WATCH FIT 3 a Huawei WATCH 4 Pro Space Edition. Okrem týchto dlhoočakávaných produktov boli predstavené aj ďalšie novinky, vrátane vylepšeného notebooku Huawei MateBook X Pro a prvého tabletu Huawei s najnovšou generáciou PaperMatte Display, Huawei MatePad 11, ako aj mnoho ďalších nositeľných, audio a smart kancelárskych produktov.

 

9. mája 2024

Ponúka vynikajúcu kvalitu obrazu

Tlačiareň Epson SureColor P20500

Spoločnosť Epson uvádza na trh novú veľkoformátovú tlačiareň na profesionálnu tlač fotografií, umeleckých diel, plagátov a interiérových informačných nápisov

30. apríla 2024

Bez nutnosti mať u seba peňaženku alebo mobilný telefón

Zákazníci Home Creditu už môžu platiť aj hodinkami a náramkami Garmin a Xiaomi

Zákazníci spoločnosti Home Credit už môžu platiť aj inteligentnými hodinkami a fitnes náramkami Garmin a Xiaomi, čím spoločnosť rozširuje svoju ponuku k už dávnejšie fungujúcim digitálnym platobným službám Google Pay a Apple Pay. Vďaka tomu Home Credit pokrýva všetky najpoužívanejšie platobné metódy pre inteligentné zariadenia. Spoločnosť tak pokračuje v trende čoraz rozšírenejšej digitalizácie svojich služieb.

29. apríla 2024

UPGRADUJTE SVOJ POČÍTAČ!

Investujte do planéty a šetrite

Pokiaľ potrebujete zvýšiť výkon vášho počítača, UPGRADE pamäte a disku je určite správna cesta ako s relatívne menšou investíciou zvýšiť celkový výkon.

26. apríla 2024

v rozlíšení až 4K

Axis uvádza plne vybavené fixné kamery s vynikajúcou kvalitou obrazu

Spoločnosť Axis Communications prichádza s aktualizovaným radom kamier AXIS P13. Nové kamery sú ideálne pre rôzne situácie pri dohľade nad vnútornými priestormi. Na dosiahnutie maximálnej flexibility sú k dispozícii aj odľahčené základné jednotky, výmenné objektívy (s podporou i-CS) a široká škála montážneho príslušenstva. Interiérové modely sú navyše navrhnuté tak, aby sa vmestili aj do exteriérových krytov.

24. apríla 2024

TP-Link Omada ER706W-4G

Gigabitový AX3000 VPN router pre 4G+ sieť kedykoľvek a kdekoľvek

Spoločnosť TP-Link predstavuje nový gigabitový podnikový VPN router Omada ER706W-4G so vstavaným modemom pre 4G LTE pripojenie k internetu as AX3000 WiFi 6 prístupovým bodom pre bezdrôtové pripojenie užívateľov. Integráciu týchto funkcií do jediného zariadenia ocenia predovšetkým kancelárie či malé a stredné podniky.

23. apríla 2024

Huawei odkrýva stratégiu All Intelligence: Budúcnosť priemyslu s využitím umelej inteligencie

• O umelej inteligencii, jej implementácií v priemyselných odvetviach a o tom, kam smeruje informačno-komunikačný priemysel sa diskutovalo na Samite Analytikov Huawei. Podujatie spojilo viac ako 500 analytikov, výskumníkov a ďalších hostí z celého sveta.
• Počas podujatia Eric Xu, podpredseda a rotujúci predseda spoločnosti Huawei predstavil využitie umelej inteligencie spoločnosťou a stratégiu All Intelligence.

23. apríla 2024

Prvé video na YouTube

Dnes má už 19 rokov!

Úplne prvé video na YouTube sa volá „Me at the zoo“. Videonahrávka bola na web nahraná jeho spoluzakladateľom Jawedom Karimom 24. apríla 2005 o 03:27:12 UTC (5:27 nášho času), z používateľského účtu „jawed“. Viete koľko má LIKE? Ide o krátke 19 sekundové video zo ZOO v San Diegu so slonmi v pozadí, ktoré nemá práve najlepšiu […]

23. apríla 2024

Odporúčané

Pripravte sa na Wi-Fi 7 s routermi od TP-Link

Ešte vyššie rýchlosti a väčšia kapacita

V dnešnom svete je bezdrôtové pripojenie nevyhnutné na osobné aj profesionálne použitie. Od streamovania videí a hrania online hier až po vedenie obchodných rokovaní a prístup k dôležitým dokumentom, sa spoliehame na Wi-Fi, aby sme zostali v spojení a boli produktívni.

14. apríla 2024

Vysoká kvalita tlače

Výhody sublimácie: presná, odolná a všestranná potlač rôznych produktov

Sublimačná tlač sa stáva v dnešnom svete čoraz populárnejšou voľbou, a to nielen v profesionálnom, ale aj v domácom prostredí. Táto pokročilá technológia prináša množstvo výhod, ktoré ju robia atraktívnou možnosťou pre tlač rôznych typov produktov vhodných na osobné využitie alebo prezentáciu firmy.

19. marca 2024

Nočné videnie pre zlepšenie viditeľnosti v tme

Optika, ktorá zlepšuje viditeľnosť v náročných podmienkach

Vo svete plnom rôznorodých podmienok a prostredí je schopnosť vidieť v noci alebo za zhoršených svetelných podmienok neoceniteľnou výhodou. O jej využití v praxi nás dnes presviedča niekoľko unikátnych riešení v podobe pokročilých optických riešení. Dvomi najvýznamnejšími z nich sú termovízia a nočné videnie, na ktoré sa v tomto článku pozrieme bližšie, spomenieme si ich princípy fungovania a využitie v praxi.

19. marca 2024

Ktoré tonery a prečo najlepšie ochránia vašu tlačiareň?

Ktoré tonery a prečo najlepšie ochránia vašu tlačiareň?

Tonery, ktoré sú vyrobené priamo výrobcom vašej tlačiarne, sú často najlepšou voľbou pre zachovanie jej zdravia a životnosti. Tento doplnkový sortiment je navrhnutý a testovaný tak, aby dokonale zapadal do vášho tlačiaceho zariadenia a minimalizoval riziko poškodenia jeho mechanických častí, čo sa pri lacných alternatívnych verziách veľmi často stáva.

19. marca 2024

Pohodlie a jednoduchosť používania PlayStation

Hry na PC alebo PS: pre koho a ktoré sú lepšie?

V súčasnej dobe je ponuka hier na PC a PlayStation tak rozmanitá, že rozhodnutie medzi týmito dvoma platformami sa môže zdať náročné. Každá z nich ponúka jedinečné výhody a nevýhody, ktoré by ste mali zvážiť, aby ste našli pre seba alebo svojich blízkych to najlepšie riešenie. Ide o dôležité faktory, ktoré by ste mali brať do úvahy pri rozhodovaní sa medzi hraním na PC alebo PlayStation.

19. marca 2024

Nové zážitky s umelou inteligenciou

Najnovší prototyp OPPO Air Glass 3

OPPO predstavuje nové okuliare pre asistovanú realitu Air Glass 3 a ďalšie technologické inovácie

2. marca 2024

Náušnice? Nie, to sú revolučné slúchadlá Bose

Prvé kusy sú už na českom trhu exkluzívne vo vybraných predajniach a na e-shope iSTYLE.

16. februára 2024

Huawei FreeClip

Slúchadlá do každého ucha

V Huawei vyvinuli slúchadlá, ktoré skvele padnú do každého ucha. Na rozdiel od klasických slúchadiel sa totiž nevkladajú do uší, ale vďaka ergonomickému C-bridge designu držia na uchu pevne zvonku. Či už pri ich používaní sedíte za počítačom alebo cvičíte. Slúchadlá sú k dispozícii v dvoch štýlových farebných prevedeniach, v čiernej a fialovej farbe.

16. februára 2024

Inteligentné zásuvky Tapo P100M a Tapo P110M

Vylepšite si svoju domácnosť so šikovnými Wi-Fi zásuvkami Tapo

Chceli by ste začať s múdrou domácnosťou, ale neviete ako? Ideálna možnosť pre vstup do sveta internetu vecí sú múdre zásuvky. Ich cena sa pohybuje v rade nižších stoviek korún, a napriek tomu ponúka množstvo funkcií, ktoré môžete vyskúšať. Ako sami spoznáte, investícia do chytrého zariadenia sa môže rýchlo vrátiť napríklad v podobe usporenej energie. […]

7. februára 2024

8 hodín nepretržitého počúvania.

Slúchadlá FreeClip od Huawei

Inovatívny dizajn, vylepšený zvukový zážitok a potláčanie okolitého hluku

30. januára 2024