Recenzia skenera Epson DS-530: Už po pár minútach presvedčil, že do kancelárie patrí aj samostatný skener

Jednoúčelové skenery už dávno stratili svoju popularitu, keďže ich nahradili multifunkčné tlačiarne so vstavanými skenermi. Neznamená to však, že by veľkí výrobcovia stratili motiváciu vyrábať a vyvíjať nové riešenia pre zákazníkov, ktorí vyžadujú vysokú kvalitu, rýchlosť a obojstranné skenovanie. Dostal som príležitosť otestovať skener WorkForce DS-530, ktorého kúpu dnes môžem vrelo odporučiť každému notárovi, právnikovi či […]

Jednoúčelové skenery už dávno stratili svoju popularitu, keďže ich nahradili multifunkčné tlačiarne so vstavanými skenermi. Neznamená to však, že by veľkí výrobcovia stratili motiváciu vyrábať a vyvíjať nové riešenia pre zákazníkov, ktorí vyžadujú vysokú kvalitu, rýchlosť a obojstranné skenovanie. Dostal som príležitosť otestovať skener WorkForce DS-530, ktorého kúpu dnes môžem vrelo odporučiť každému notárovi, právnikovi či realitnému maklérovi.

 

Keď značka Epson uvádzala na trh model WorkForce DS-530, spoločne s ním predstavila aj ďalšie DS-530N a DS-570W. Tie sú ešte o niečo vyspelejšie a drahšie, už aj tento základný variant však ponúka pestrú paletu funkcií a výkonu. Keď v prípade skenerov hovorím o výkone, mám tým na mysli predovšetkým rýchlosť skenovania a kvalitu obrazového výstupu. Znie skoro neuveriteľne, že takto malé zariadenie dokáže (podľa slov výrobcu) zvládnuť záťaž až 4-tisíc strán denne. Otestovanie takejto možnosti je v bežných podmienkach nezrealizovateľné, je to však verejný prísľub výrobcu pre biznis zákazníkov, ktorí potrebujú denne naskenovať desiatky a stovky dokumentov. Podľa nedávnej štúdie, ktorú pre Epson pripravila agentúra Coleman Parkes Research (písal som o nej v súvislosti s tlačiarňami), priemerný kancelársky dokument obsahuje 5 listov papiera.

Skener Epson DS-530 dokáže splniť také požiadavky, ktoré výkonné multifunkčné tlačiarne menších rozmerov nemajú šancu zvládnuť. Za všetko hovoria už len tieto údaje: 35 naskenových listov za minútu, súčasné skenovanie oboch strán listu, rozlíšenie až 600 dpi, rozpoznávanie čiarových kódov, zónové OCR. Cena nie je ľudová, ale od biznis produktov to nemožno čakať. Epson DS-530 sa predáva za vyše 450 eur.

 

Epson WorkForce DS-530

DS-530 je farebný duplex, takže súčasne dokáže skenovať obidve strany papiera a správne ich zatriediť. Je vybavený dvojjadrovým procesorom s hardvérovou akceleráciou pre vylepšovanie obrazu a zaujímavými funkciami, ktoré vedia nájsť praktické uplatnenie v bežnom „kancelárskom živote“. Je to napríklad funkcia spomaleného skenovania, ktorou je možné efektívne vykompenzovať aj zvlnenie a pokrčenie papiera. Za dôležitú a významnú funkciu tiež považujem senzor, ktorého úlohou je detekcia zlepených strán. Skener tiež dokáže sám automaticky spraviť korekciu prípadného skosenia listu.

Za nemenej významnú funkciu tiež považujem možnosť priameho zdieľania naskenovaných dokumentov do účtov v Evernote, Google Drive a Dropbox. Pre našincov možno nebude tak prínosné zdieľanie do služby FileBound.

Funkcia zónového OCR dokáže prevádzať naskenované dokumenty instatne do formátov Microsoft Word a Excel, aby sa dali ihneď upravovať. Toto už síce nie je revolučná a úplne nová funkcia, hodnotím ju však ako jednu z najzásadnejších, ak je cieľom výrobcu osloviť náročnejšieho zákazníka v biznis segmente.

Epson WorkForce DS-530

Jednoznačná výhoda v porovnaní s multifunkčnými zariadeniami

Asi každý človek, vrátane toho sediaceho na významnej pozícii v stredne veľkej spoločnosti, by si mohol povedať, že na čo by vôbec mohol potrebovať samostatný skener. Je to oprávnená otázka, keď už predtým investoval peniaze do stredne veľkého multifunkčného zariadenia, ktorý obsahuje skenovaciu plochu.

Vhodným argumentom môže byť aj kvalita skenov a také zónové OCR, ale predovšetkým neuveriteľná úspora času. V prvom rade sa na tejto úspore času podieľa skutočnosť, že je tento skener vybavený zásobníkom pre dokumenty. Obsiahne asi 50 listov bežného kancelárskeho papiera a vie s nimi pracovať celkom autonómne. To znamená, že zamestnanec kancelárie iba do zásobníka papiera vloží zmluvu, znalecký posudok, pôdorysy alebo čokoľvek iné, stlačí tlačidlo pre štart skenovania a o všetko sa už postará systém.

Sám som v minulosti pracoval vo firme, v ktorej bolo potrebné skenovať každý deň enormné množstvo dokumentov. Pre administratívnych pracovníkov je to mimoriadna časová strata, keď musia prestáť desiatky minút pri skeneri a naskenovať každý jeden list dvakrát, potom ho vybrať, založiť, vymeniť za druhý a pokračovať takto aj 50-krát.

 

Epson WorkForce DS-530

Aj keď je drahší, stále ušetrí peniaze

Epson WorkForce DS-530 vyzerá ako malý jednoduchý skener, v skutočnosti je elegantne zabalený balíček modernej techniky s vyspelými funkciami, ktoré vedia šetriť čas a peniaze. Dôvodom na toto tvrdenie je skutočnosť, že sa predáva za cenu asi 450 eur, ktorá je síce privysoká pre bežného koncového zákazníka, ale pre stredne veľkú alebo aj menšiu firmu akceptovateľná. Aj keď sa firma snaží byť moderná a aktívne využívať digitalizáciu, ktorou zredukuje potrebu tlačiť dokumenty, potrebe ich skenovania a úschove sa ešte tak skoro nevyhne. Veď každý jeden nový dokument, faktúra, zmluva, musia mať aj elektronickú podobu.

Jednou z možností takejto firmy je investovať nemalé prostriedky do nákupu veľkých multifunkčných zariadení, ktoré sú veľké ako polovica automobilu a ich cena sa počíta na tisíce eur. Druhou možnosťou je ponechať si existujúce tlačiarne a doplniť ich týmto samostatným skenerom, ktorý ušetrí čas zamestnancov a priamom dôsledku aj financie.

 

Epson WorkForce DS-530

 

 

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

Nájsť si na trhu svoje miesto a dobrých zákazníkov je aj napriek výhodám internetu dnes umenie.

Spoznajte najlepšie ingrediencie úspechu

Rozbiehate biznis? Rozhodli ste sa postaviť na vlastné nohy a založiť firmu? V tom prípade budete potrebovať k úspechu šťastie a trocha odvahy. Samozrejme, nezaobídete sa ani bez špeciálnych doplnkov a dobrej reklamy.

30. júna 2020

Bez provízií pre maklérov

Česi otvárajú najväčší realitný portál aj na Slovensku, Bezrealitky.sk majú vysoké ambície

Realitky majú zákaz kontaktovať majiteľov nehnuteľností.

22. mája 2019

Google vs Huawei

Huawei je na nové obmedzenia pripravený. Čo to znamená pre majiteľov Huaweiov?

Lobby proti čínskemu výrobcovi medzičasom nadobudla nečakane veľké rozmery.

21. mája 2019

Budúcnosť je v atramente

Epson posilňuje externý predaj atramentových tlačových hláv PrecisionCore a MACH

Atramentová tlač je v priemyselnom sektore rovnako výhodná ako v tom komerčnom.

17. mája 2019

Počet kybernetických útokov na priemyselné podniky rastie

Počet útokov na priemyselné podniky a systémy priemyselnej kontroly a automatizácie dramaticky rastie. K najviac postihnutým patrí energetický sektor a strojárenstvo, kde bolo v druhom polroku 2017 zacielených ďaleko viac kybernetických hrozieb, než v iných odvetviach. Vyplýva to zo štatistík špecializovaného výskumného tímu ICS CERT spoločnosti Kaspersky Lab. Odborníci tiež zistili, že od septembra minulého roku razantne vzrástol aj počet miningových […]

29. marca 2018

Najnovšie

Niceboy uvádza na trh novú autokameru PILOT XRS

Kvalitný záznam jazdy aj v noci

Značka Niceboy rozširuje svoje portfólio o novú univerzálnu autokameru PILOT XRS. Novinka na trhu poteší bohatou výbavou v čele s Full HD rozlíšením pri 30 fps, objektívom so svetelnosťou f/1,8, praktickým magnetickým držiakom, 2,45″ LCD displejom a zabudovaným WiFi.

3. júla 2020

Spoločnosť LG Electronic so svojou kultovou chladničkou InstaWiew hranicu milióna predaných produktov

Chladnička od Lg, s prívlastkom kultová

Inovácia zameraná na zákazníkov podčiarkuje významné postavenie v oblasti technológií a silné postavenie na globálnom trhu s chladničkami Spoločnosť LG Electronics prekonala so svojou prémiovou chladničkou InstaView hranicu milióna predaných kusov. Chladnička na trh vstúpila v roku 2016 a tohto významného míľnika dosiahla práve tento mesiac. V priemere sa denne predá viac ako 700 chladničiek […]

2. júla 2020

Globálna značka elektroniky LAMAX rozširuje svoje portfólio o prenosný Bluetooth reproduktor LAMAX Sounder2, model tvaru nápojovej plechovky s obrovským výkonom.

Designová plechovka čo prekvapí

LAMAX Electronics (LAMAX), úspešný výrobca audiovizuálnej elektroniky, prichádza na trh s modelom LAMAX Sounder2. Ide o ďalší zo série prenosných Bluetooth reproduktorov, ktorými je značka preslávená. I tento reprák sa opäť prezentuje vo vlajkových farbách svojej značky, teda tyrkysovej a čiernej. O bezchybný bezdrôtový prenos hudby sa stará technológia Bluetooth 5.0. LAMAX Sounder2 – reprák […]

2. júla 2020

Rakúske centrum pre seniorov dostalo 5G robotického pomocníka, návštevníkom bude merať teplotu

Nový zamestnanec, ktorý nikdy nefrfle na množstvo práce

Rakúsky operátor LIWEST, spoločnosti Linz AG a Huawei uviedli do prevádzky prvého 5G robota v centre pre seniorov Spallerhof. Hlavnou úlohou robotizovaného pomocníka bude merať telesnú teplotu návštevníkom zariadenia. Cieľom prelomovej novinky je efektívne bojovať proti ochoreniu COVID-19.

1. júla 2020

Nájsť si na trhu svoje miesto a dobrých zákazníkov je aj napriek výhodám internetu dnes umenie.

Spoznajte najlepšie ingrediencie úspechu

Rozbiehate biznis? Rozhodli ste sa postaviť na vlastné nohy a založiť firmu? V tom prípade budete potrebovať k úspechu šťastie a trocha odvahy. Samozrejme, nezaobídete sa ani bez špeciálnych doplnkov a dobrej reklamy.

30. júna 2020

Ak chcete dostať obchod do rovnováhy, nemali by ste podceniť výber obchodnej váhy

Presnosť, rovná sa spokojnosť

Kríza sa postarala o to, aby sme šetrili na každom jednom mieste a ešte viac, ako sme boli možno doteraz zvyknutí. No a práve v podnikaní by vám s úsporou mohli pomôcť spoľahlivé a presné obchodné váhy. Ide dnes už o moderné a technologicky vyspelé zariadenia, ktoré sa za vás postarajú o celý proces váženia.

29. júna 2020

Výhody sublimácie

Presvedčte sa o výhodách termolisov a sublimačnej technológie

Rozhodli ste sa pre originálny darček, alebo potrebujete kvalitný reklamný predmet do firmy? Možností, ako sa k takýmto doplnkom dostať je niekoľko. Môžete si zaplatiť za tlač v profesionálnej reklamnej agentúre, alebo si vytvoriť sofistikovaný prezent svojpomocne.

29. júna 2020

Čo robiť, ak sa toner z kazety dostane von?

Ak ste používateľom laserovej tlačiarne, s najväčšou pravdepodobnosťou ste sa stretli alebo sa stretnete s problémom, ako je rozliaty toner a zložitý spôsob čistenia povrchu rozliateho tonera. V týchto prípadoch je hlavnou vecou zabrániť tomu, aby vaše pľúca vdýchli tento prášok a podnikli ste čím skôr príslušné opatrenia na jeho odstránenie.

29. júna 2020

Doplnky, ktorými si vylepšíte a ochránite svoje auto

Viete čo je chiptuning ?

Pre mnohých predstavuje ich vozidlo najcennejšiu vec na svete. Snažia sa pre jeho dokonalosť urobiť všetko. Ochrániť ho a vyladiť do posledného detailu. A ak k takýmto šťastlivcom patríte aj vy, máme pre vás doplnky, vďaka ktorým bude vaše auto „ako zo škatuľky“.

29. júna 2020

Prinášame vám niekoľko tipov ako bezpečne vaše fotografie uložiť

Na fotografiách záleží

Keď sa niekoho spýtate, aký majetok by zachránil zo svojho horiaceho domu, jednou z najčastejších odpovedí je – fotoalbum, počítač alebo nejaké úložné zariadenia s osobnými dátami. Je to dokonca častejšia odpoveď, ako uchrániť cenné šperky. Fotografie zachytávajú dôležité spomienky našich životov. Narodeniny, svadby, rodinné výlety, sú naším osobným príbehom, časovou osou našich životov, plná […]

29. júna 2020

Odporúčané

Tipy na pripojenie na cestách

Pripojenie na prázdniny pre každého

Poďme si ukázať pár tipov, ako na to.

2. júla 2020
TEST

Redakčný test

Recenzia Philips E Line 32″ CurvedDisplay (328E)

Ohromujúci zakrivený Ultra HD monitor za cenu lacného notebooku? Philips má produkt, ktorý poteší nielen hráčov.

28. júna 2020

Samsung predstavuje Terrace, nový vonkajší televízor a soundbar pre umiestnenie na záhradu či terasu

Domáca zábava na čerstvom vzduchu:

Nový televízor Terrace ponúka skvelý obraz v rozlíšení 4K, technológiu QLED, inteligentné funkcie a odolnú konštrukciu s vode odolnou certifikáciou IP55.

22. mája 2020

Spoločnosť Nikon pripravila výhodný set pre vlogerov

Kvalitný set pre vlogerov

Spoločnosť Nikon predstavila základnú súpravu pre vlogerov, ktorá poskytuje všetko, čo je potrebné na tvorbu pútavých video blogov.

28. apríla 2020
TEST

Žiadne káble, žiadne starosti

Test slúchadiel Niceboy HIVE 2 joy: Aj na hry, aj na tréning (recenzia, hodnotenie, cena)

Ľahká skladacia konštrukcia, umelá koža a skvelý zvuk za pár desiatok eur. Niceboy HIVE 2 joy sú príjemným prekvapením aj pre technologického novinára.

17. apríla 2020
TEST

True Wireless s enormnou výdržou

Niceboy HIVE pods 2? Nie je dôvod na obavy, oplatia sa (recenzia, test a hodnotenie)

Prečo získali slúchadlá Niceboy HIVE pods 2 ocenenie TIP REDAKCIE? Čítajte v našom teste.

15. apríla 2020

Casio EQB-1000D-1AER sú pánske hodinky športového výzoru v ultratenkom puzdre

Casio EQB-1000D-1AER

Medzi najdôležitejšie výhody bezpochyby patrí možnosť synchronizácie hodiniek s chytrým telefónom skrze technológiu Bluetooth.

1. apríla 2020

Canon aj tento rok pozýva študentov do francúzskeho mesta Perpignan na Visa pour l`image – významný festival so zameraním na dokumentárnu fotografiu

Jedinečná možnosť pre budúcich dokumentaristov

Spoločnosť Canon vyberie 210 študentov z celej Európy a poskytne im príležitosť rozvíjať ich zručnosti v oblasti fotografie za prítomnosti lídrov v tomto priemysle počas festivalu Visa pour l’Image, ktorý sa aj tento rok bude konať v meste Perpignan na prelome mesiacov august a september – 30.8. – 5.9.2020.

18. marca 2020
TEST

TEST/RECENZIA

Najlepšie True Wireless slúchadlá do 40 eur? Vyskúšajte Niceboy HIVE podsie

Aj lacnejšie slúchadlá môžu byť vynikajúce.

13. marca 2020

G-Shock Mudmaster GG-B100 – karbonová výbava novej generácie

Každý rok fanúšikovia G-Shock čakajú, čo nové nám Casio na hodinárskom veľtrhu Baselworld predstaví. Už sme tak nejako vytušili, že technológiu, ktorú budeme u noviniek vídať častejšie, bude bluetooth. Potvrdzuje to aj nový prírastok Mudmaster GG-B100. Ešte nás ale prekvapil funkciiou krokomeru, živicovým puzdrom zosilneným karbónom a dvojvrstvovou korunkou.

18. februára 2020