Recenzia skenera Epson DS-530: Už po pár minútach presvedčil, že do kancelárie patrí aj samostatný skener

Jednoúčelové skenery už dávno stratili svoju popularitu, keďže ich nahradili multifunkčné tlačiarne so vstavanými skenermi. Neznamená to však, že by veľkí výrobcovia stratili motiváciu vyrábať a vyvíjať nové riešenia pre zákazníkov, ktorí vyžadujú vysokú kvalitu, rýchlosť a obojstranné skenovanie. Dostal som príležitosť otestovať skener WorkForce DS-530, ktorého kúpu dnes môžem vrelo odporučiť každému notárovi, právnikovi či […]

Jednoúčelové skenery už dávno stratili svoju popularitu, keďže ich nahradili multifunkčné tlačiarne so vstavanými skenermi. Neznamená to však, že by veľkí výrobcovia stratili motiváciu vyrábať a vyvíjať nové riešenia pre zákazníkov, ktorí vyžadujú vysokú kvalitu, rýchlosť a obojstranné skenovanie. Dostal som príležitosť otestovať skener WorkForce DS-530, ktorého kúpu dnes môžem vrelo odporučiť každému notárovi, právnikovi či realitnému maklérovi.

 

Keď značka Epson uvádzala na trh model WorkForce DS-530, spoločne s ním predstavila aj ďalšie DS-530N a DS-570W. Tie sú ešte o niečo vyspelejšie a drahšie, už aj tento základný variant však ponúka pestrú paletu funkcií a výkonu. Keď v prípade skenerov hovorím o výkone, mám tým na mysli predovšetkým rýchlosť skenovania a kvalitu obrazového výstupu. Znie skoro neuveriteľne, že takto malé zariadenie dokáže (podľa slov výrobcu) zvládnuť záťaž až 4-tisíc strán denne. Otestovanie takejto možnosti je v bežných podmienkach nezrealizovateľné, je to však verejný prísľub výrobcu pre biznis zákazníkov, ktorí potrebujú denne naskenovať desiatky a stovky dokumentov. Podľa nedávnej štúdie, ktorú pre Epson pripravila agentúra Coleman Parkes Research (písal som o nej v súvislosti s tlačiarňami), priemerný kancelársky dokument obsahuje 5 listov papiera.

Skener Epson DS-530 dokáže splniť také požiadavky, ktoré výkonné multifunkčné tlačiarne menších rozmerov nemajú šancu zvládnuť. Za všetko hovoria už len tieto údaje: 35 naskenových listov za minútu, súčasné skenovanie oboch strán listu, rozlíšenie až 600 dpi, rozpoznávanie čiarových kódov, zónové OCR. Cena nie je ľudová, ale od biznis produktov to nemožno čakať. Epson DS-530 sa predáva za vyše 450 eur.

 

Epson WorkForce DS-530

DS-530 je farebný duplex, takže súčasne dokáže skenovať obidve strany papiera a správne ich zatriediť. Je vybavený dvojjadrovým procesorom s hardvérovou akceleráciou pre vylepšovanie obrazu a zaujímavými funkciami, ktoré vedia nájsť praktické uplatnenie v bežnom „kancelárskom živote“. Je to napríklad funkcia spomaleného skenovania, ktorou je možné efektívne vykompenzovať aj zvlnenie a pokrčenie papiera. Za dôležitú a významnú funkciu tiež považujem senzor, ktorého úlohou je detekcia zlepených strán. Skener tiež dokáže sám automaticky spraviť korekciu prípadného skosenia listu.

Za nemenej významnú funkciu tiež považujem možnosť priameho zdieľania naskenovaných dokumentov do účtov v Evernote, Google Drive a Dropbox. Pre našincov možno nebude tak prínosné zdieľanie do služby FileBound.

Funkcia zónového OCR dokáže prevádzať naskenované dokumenty instatne do formátov Microsoft Word a Excel, aby sa dali ihneď upravovať. Toto už síce nie je revolučná a úplne nová funkcia, hodnotím ju však ako jednu z najzásadnejších, ak je cieľom výrobcu osloviť náročnejšieho zákazníka v biznis segmente.

Epson WorkForce DS-530

Jednoznačná výhoda v porovnaní s multifunkčnými zariadeniami

Asi každý človek, vrátane toho sediaceho na významnej pozícii v stredne veľkej spoločnosti, by si mohol povedať, že na čo by vôbec mohol potrebovať samostatný skener. Je to oprávnená otázka, keď už predtým investoval peniaze do stredne veľkého multifunkčného zariadenia, ktorý obsahuje skenovaciu plochu.

Vhodným argumentom môže byť aj kvalita skenov a také zónové OCR, ale predovšetkým neuveriteľná úspora času. V prvom rade sa na tejto úspore času podieľa skutočnosť, že je tento skener vybavený zásobníkom pre dokumenty. Obsiahne asi 50 listov bežného kancelárskeho papiera a vie s nimi pracovať celkom autonómne. To znamená, že zamestnanec kancelárie iba do zásobníka papiera vloží zmluvu, znalecký posudok, pôdorysy alebo čokoľvek iné, stlačí tlačidlo pre štart skenovania a o všetko sa už postará systém.

Sám som v minulosti pracoval vo firme, v ktorej bolo potrebné skenovať každý deň enormné množstvo dokumentov. Pre administratívnych pracovníkov je to mimoriadna časová strata, keď musia prestáť desiatky minút pri skeneri a naskenovať každý jeden list dvakrát, potom ho vybrať, založiť, vymeniť za druhý a pokračovať takto aj 50-krát.

 

Epson WorkForce DS-530

Aj keď je drahší, stále ušetrí peniaze

Epson WorkForce DS-530 vyzerá ako malý jednoduchý skener, v skutočnosti je elegantne zabalený balíček modernej techniky s vyspelými funkciami, ktoré vedia šetriť čas a peniaze. Dôvodom na toto tvrdenie je skutočnosť, že sa predáva za cenu asi 450 eur, ktorá je síce privysoká pre bežného koncového zákazníka, ale pre stredne veľkú alebo aj menšiu firmu akceptovateľná. Aj keď sa firma snaží byť moderná a aktívne využívať digitalizáciu, ktorou zredukuje potrebu tlačiť dokumenty, potrebe ich skenovania a úschove sa ešte tak skoro nevyhne. Veď každý jeden nový dokument, faktúra, zmluva, musia mať aj elektronickú podobu.

Jednou z možností takejto firmy je investovať nemalé prostriedky do nákupu veľkých multifunkčných zariadení, ktoré sú veľké ako polovica automobilu a ich cena sa počíta na tisíce eur. Druhou možnosťou je ponechať si existujúce tlačiarne a doplniť ich týmto samostatným skenerom, ktorý ušetrí čas zamestnancov a priamom dôsledku aj financie.

 

Epson WorkForce DS-530

 

 

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

WESTech distribútorom notebookov Huawei

Spoločnosť Westech spol. s r.o. sa od 1. augusta 2020 stáva oficiálnym distribútorom notebookov spoločnosti Huawei. V Slovenskej republike sa bude podieľať na predaji a distribúcii jej produktov a služieb prostredníctvom pobočiek v Bratislave, v Banskej Bystrici a v Žiline, ako aj obchodnému portálu www.westech.sk WESTech je obchodná spoločnosť, ktorá na trhu Európskej únie pôsobí už […]

14. augusta 2020

Nájsť si na trhu svoje miesto a dobrých zákazníkov je aj napriek výhodám internetu dnes umenie.

Spoznajte najlepšie ingrediencie úspechu

Rozbiehate biznis? Rozhodli ste sa postaviť na vlastné nohy a založiť firmu? V tom prípade budete potrebovať k úspechu šťastie a trocha odvahy. Samozrejme, nezaobídete sa ani bez špeciálnych doplnkov a dobrej reklamy.

30. júna 2020

Bez provízií pre maklérov

Česi otvárajú najväčší realitný portál aj na Slovensku, Bezrealitky.sk majú vysoké ambície

Realitky majú zákaz kontaktovať majiteľov nehnuteľností.

22. mája 2019

Google vs Huawei

Huawei je na nové obmedzenia pripravený. Čo to znamená pre majiteľov Huaweiov?

Lobby proti čínskemu výrobcovi medzičasom nadobudla nečakane veľké rozmery.

21. mája 2019

Budúcnosť je v atramente

Epson posilňuje externý predaj atramentových tlačových hláv PrecisionCore a MACH

Atramentová tlač je v priemyselnom sektore rovnako výhodná ako v tom komerčnom.

17. mája 2019

Najnovšie

špičkové mobilné zážitky v súčasnosti aj v budúcnosti

Nová séria smartfónov Samsung Galaxy S23

Modely série Galaxy S23 predstavujú doposiaľ najvýraznejší posun vo vývoji smartfónov Samsung – záujemcovia sa môžu tešiť na najpokročilejšie fotoaparáty, špičkový herný výkon aj ekologicky šetrné prevedenie

3. februára 2023

termokamera AXIS Q1961-TE

Spoľahlivý teplotný alarm

Spoločnosť Axis Communications oznamuje uvedenie novej termometrickej kamery pre vzdialený monitoring. Toto robustné zariadenie (z bez halogénových materiálov) je ideálne na zabezpečenie perimetru, aj na sledovanie teplôt na veľké vzdialenosti a poskytuje vysoko kvalitné termálne video streamy za každého počasia a akýchkoľvek svetelných podmienok. Kamera má vo výbave predinštalovanú analytickú funkciu včasnej detekcie požiaru, ktorá […]

30. januára 2023

Ponúka najrýchlejší zoom na trhu

Nová PTZ kamera Axis

Spoločnosť Axis Communications uviedla na trh novú vysokorýchlostnú PTZ kameru AXIS Q6318-LE. Táto kamera je určená na video dohľad za každého počasia a disponuje výkonným IR prísvitom pre monitorovanie v úplnej tme. Kamera je ideálna pre mestský video dohľad s rozlíšením 4K UHD a 31× optickým priblížením.  Nová vysokorýchlostná PTZ kamera AXIS Q6318-LE využíva 1/2″ […]

17. januára 2023

4K hry sú teraz na inteligentných televízoroch Samsung

Dobrá sprava pre hráčov

Samsung ponúka hráčom nové možnosti, ako si naplno užiť streaming obľúbených titulov

11. januára 2023

Domáce spotrebiče Bespoke od spoločnosti Samsung posúvajú inteligentnú kuchyňu na ďalšiu úroveň

Samsung – novinky na GES 2023

Samsung predstavil na veľtrhu CES 2023 nové spotrebiče radu Bespoke pre prepojené a prispôsobiteľné kuchynské prostredie

11. januára 2023

Široké portfólio spoločnosti Samsung pomáha ľuďom vytvárať si vlastné zážitky

Mimoriadne zážitky a prepojenie so svetom s televízormi Neo QLED

Samsung predstavuje nové TV radov Neo QLED, MICRO LED a
QD OLED pre rok 2023 s bezpečným pripojením, prispôsobiteľným rozhraním a mnohými funkciami, ktoré menia spôsob ich využitia 

11. januára 2023

S hodinkami Huawei Watch GT 3 SE je to hračka

Zdravie a pohyb pod kontrolou aj počas zimy

Huawei Watch GT 3 SE sú hodinky s množstvom inteligentných monitorovacích funkcií, ktoré vám pomôžu sledovať vaše zdravie nielen v zime, ale v každom ročnom období.

3. januára 2023

Štýlové a flexibilné

Axis predstavuje dva nové závesné „all-in-one“ reproduktory

Spoločnosť Axis Communications predstavuje dva nové závesné sieťové reproduktory AXIS C1510 a C1511, ktoré je možné ako zariadenie typu „všetko-v-jednom“ ľahko integrovať do systémov. Tieto IP reproduktory s atraktívnym dizajnom sú určené na zavesenie na strop a je možné ich použiť na vysielanie živých alebo vopred nahraných hlasových správ, na reprodukciu hudby na pozadí, proaktívne […]

19. decembra 2022

OPPO Find N2 Flip – vylepšené riešenie vyklápania

Špičkový výkon a všestranný fotoaparát

Spoločnosť OPPO predstavila na INNO Day 2022 novú generáciu špičkových skladacích smartfónov

15. decembra 2022

Čo znamenamenajú skratky?

ONVIF

Vo svete IT sa stretávame s rôznymi skratkami a často si ani nevieme, čo sa za nimi skrýva. V našom novom seriáli vám postupne niektoré pojmy odhalíme a trochu bližšie vysvetlíme.

12. decembra 2022

Odporúčané

Radíme čitateľom

Akú RAMku kúpiť do PC alebo notebooku?

Zatiaľ čo napríklad pri SSD sa vám pravdepodobne nestane, že by nebolo kompatibilné (ak naň máte zodpovedajúci voľný konektor), v prípade RAM je dôležité overiť si množstvo parametrov.

7. decembra 2022

Výhra je vecou náhody

Ako prebieha kontrola online herní

Las Vegas bolo postavené z peňazí hráčov. Keď sa pozriete na tie monumentálne stavby je zrejmé, že najviac peňazí v hazardných hrách vyhráva kasíno, no u takej rulety, kociek, alebo kartových hier vidíte, že vás nik nepodvádza a výhry sú právoplatné. Dnes však môžete hrať aj online… U online hier nevidíte ako to funguje za webovou […]

6. decembra 2022

Chytré centrum všetkého diania

Múdra domácnosť znižuje spotrebu energie

Rozmýšľate nad tým, ako znížiť a optimalizovať svoju spotrebu energie a kde sa dá najlepšie ušetriť? Samozrejme spôsobov existuje viac, ale nie všetky sú ihneď realizovateľné.

2. decembra 2022
TEST

Recenzia monitora AOC Q27 V5C 27″: Zapáčil sa nám natoľko, že sme si ho zadovážili aj my

Monitory značky AOC sme testovali už niekoľkokrát, napríklad zakrivený CU34G2X 34, klasický X24P1 so špičkovým zobrazovacím panelom IPS a tiež nápadný herný monitor C 27G2 ZU Curved Gaming Monitor. Tieto monitory vynikajú vysokou kvalitou obrazu a férovými cenami, ktoré dávajú vedieť o vyššom štandarde tejto značky, zároveň ju dostávajú aj do rúk neprofesionálov. Najnovšie sme […]

7. novembra 2022
TEST

AUDIOTECHNIKA

Recenzia Truune Eight (8): Najprv šokujú vás aj celé okolie, potom sa ich kvalita stane novým štandardom

Domáci zvuk v štúdiovej kvalite a priamo zo Slovenska? To je Truune Eight (8).

3. novembra 2022

Bezpečie a stabilita vašich zariadení

Recenzia: Záložný batériový zdroj CyberPower VP1000ELCD-FR

Dôležitou úlohou záložného zdroja CyberPower VP1000ELCD-FR je ochrániť počítače a ďalšiu elektroniku pred nečakaným výpadkom energie, prepätím či špičkami v elektrickej sieti a preklenúť krátkodobé výpadky napájania z elektrickej siete.

26. októbra 2022
TEST

POROVNÁVACÍ TEST

Nextbase Dash Cam 622GW a 322GW: Ktorú autokameru si vybrať do auta?

Medzi 4K a Full HD rozlíšením je podstatný rozdiel, ale rozhodne dnes neplatí, že za polovičnú cenu dostanete len polovičnú kvalitu.

17. októbra 2022
TEST

Horúca novinka od DJI

Recenzia: DJI Mini 3 Pro je úžasný malý dron a robí malé zázraky

Dron vhodný ako pre začiatočníka, tak pre pokročilého.

12. októbra 2022

Výhody štandardu Wi-Fi 6

Späť do školy: Preraďte rýchlosť na Wi-Fi 6

Komplexné portfólio sieťových riešení na prechod na Wi-Fi 6 má vo svojej ponuke spoločnosť TP-Link.

29. augusta 2022

Ako vytvoriť stabilnú Wi-Fi na záhrade?

TP-Link vyrába spoľahlivé zariadenia, a preto na ne poskytuje päťročnú záruku

26. júla 2022