Recenzia skenera Epson DS-530: Už po pár minútach presvedčil, že do kancelárie patrí aj samostatný skener

Jednoúčelové skenery už dávno stratili svoju popularitu, keďže ich nahradili multifunkčné tlačiarne so vstavanými skenermi. Neznamená to však, že by veľkí výrobcovia stratili motiváciu vyrábať a vyvíjať nové riešenia pre zákazníkov, ktorí vyžadujú vysokú kvalitu, rýchlosť a obojstranné skenovanie. Dostal som príležitosť otestovať skener WorkForce DS-530, ktorého kúpu dnes môžem vrelo odporučiť každému notárovi, právnikovi či […]

Jednoúčelové skenery už dávno stratili svoju popularitu, keďže ich nahradili multifunkčné tlačiarne so vstavanými skenermi. Neznamená to však, že by veľkí výrobcovia stratili motiváciu vyrábať a vyvíjať nové riešenia pre zákazníkov, ktorí vyžadujú vysokú kvalitu, rýchlosť a obojstranné skenovanie. Dostal som príležitosť otestovať skener WorkForce DS-530, ktorého kúpu dnes môžem vrelo odporučiť každému notárovi, právnikovi či realitnému maklérovi.

 

Keď značka Epson uvádzala na trh model WorkForce DS-530, spoločne s ním predstavila aj ďalšie DS-530N a DS-570W. Tie sú ešte o niečo vyspelejšie a drahšie, už aj tento základný variant však ponúka pestrú paletu funkcií a výkonu. Keď v prípade skenerov hovorím o výkone, mám tým na mysli predovšetkým rýchlosť skenovania a kvalitu obrazového výstupu. Znie skoro neuveriteľne, že takto malé zariadenie dokáže (podľa slov výrobcu) zvládnuť záťaž až 4-tisíc strán denne. Otestovanie takejto možnosti je v bežných podmienkach nezrealizovateľné, je to však verejný prísľub výrobcu pre biznis zákazníkov, ktorí potrebujú denne naskenovať desiatky a stovky dokumentov. Podľa nedávnej štúdie, ktorú pre Epson pripravila agentúra Coleman Parkes Research (písal som o nej v súvislosti s tlačiarňami), priemerný kancelársky dokument obsahuje 5 listov papiera.

Skener Epson DS-530 dokáže splniť také požiadavky, ktoré výkonné multifunkčné tlačiarne menších rozmerov nemajú šancu zvládnuť. Za všetko hovoria už len tieto údaje: 35 naskenových listov za minútu, súčasné skenovanie oboch strán listu, rozlíšenie až 600 dpi, rozpoznávanie čiarových kódov, zónové OCR. Cena nie je ľudová, ale od biznis produktov to nemožno čakať. Epson DS-530 sa predáva za vyše 450 eur.

 

Epson WorkForce DS-530

DS-530 je farebný duplex, takže súčasne dokáže skenovať obidve strany papiera a správne ich zatriediť. Je vybavený dvojjadrovým procesorom s hardvérovou akceleráciou pre vylepšovanie obrazu a zaujímavými funkciami, ktoré vedia nájsť praktické uplatnenie v bežnom „kancelárskom živote“. Je to napríklad funkcia spomaleného skenovania, ktorou je možné efektívne vykompenzovať aj zvlnenie a pokrčenie papiera. Za dôležitú a významnú funkciu tiež považujem senzor, ktorého úlohou je detekcia zlepených strán. Skener tiež dokáže sám automaticky spraviť korekciu prípadného skosenia listu.

Za nemenej významnú funkciu tiež považujem možnosť priameho zdieľania naskenovaných dokumentov do účtov v Evernote, Google Drive a Dropbox. Pre našincov možno nebude tak prínosné zdieľanie do služby FileBound.

Funkcia zónového OCR dokáže prevádzať naskenované dokumenty instatne do formátov Microsoft Word a Excel, aby sa dali ihneď upravovať. Toto už síce nie je revolučná a úplne nová funkcia, hodnotím ju však ako jednu z najzásadnejších, ak je cieľom výrobcu osloviť náročnejšieho zákazníka v biznis segmente.

Epson WorkForce DS-530

Jednoznačná výhoda v porovnaní s multifunkčnými zariadeniami

Asi každý človek, vrátane toho sediaceho na významnej pozícii v stredne veľkej spoločnosti, by si mohol povedať, že na čo by vôbec mohol potrebovať samostatný skener. Je to oprávnená otázka, keď už predtým investoval peniaze do stredne veľkého multifunkčného zariadenia, ktorý obsahuje skenovaciu plochu.

Vhodným argumentom môže byť aj kvalita skenov a také zónové OCR, ale predovšetkým neuveriteľná úspora času. V prvom rade sa na tejto úspore času podieľa skutočnosť, že je tento skener vybavený zásobníkom pre dokumenty. Obsiahne asi 50 listov bežného kancelárskeho papiera a vie s nimi pracovať celkom autonómne. To znamená, že zamestnanec kancelárie iba do zásobníka papiera vloží zmluvu, znalecký posudok, pôdorysy alebo čokoľvek iné, stlačí tlačidlo pre štart skenovania a o všetko sa už postará systém.

Sám som v minulosti pracoval vo firme, v ktorej bolo potrebné skenovať každý deň enormné množstvo dokumentov. Pre administratívnych pracovníkov je to mimoriadna časová strata, keď musia prestáť desiatky minút pri skeneri a naskenovať každý jeden list dvakrát, potom ho vybrať, založiť, vymeniť za druhý a pokračovať takto aj 50-krát.

 

Epson WorkForce DS-530

Aj keď je drahší, stále ušetrí peniaze

Epson WorkForce DS-530 vyzerá ako malý jednoduchý skener, v skutočnosti je elegantne zabalený balíček modernej techniky s vyspelými funkciami, ktoré vedia šetriť čas a peniaze. Dôvodom na toto tvrdenie je skutočnosť, že sa predáva za cenu asi 450 eur, ktorá je síce privysoká pre bežného koncového zákazníka, ale pre stredne veľkú alebo aj menšiu firmu akceptovateľná. Aj keď sa firma snaží byť moderná a aktívne využívať digitalizáciu, ktorou zredukuje potrebu tlačiť dokumenty, potrebe ich skenovania a úschove sa ešte tak skoro nevyhne. Veď každý jeden nový dokument, faktúra, zmluva, musia mať aj elektronickú podobu.

Jednou z možností takejto firmy je investovať nemalé prostriedky do nákupu veľkých multifunkčných zariadení, ktoré sú veľké ako polovica automobilu a ich cena sa počíta na tisíce eur. Druhou možnosťou je ponechať si existujúce tlačiarne a doplniť ich týmto samostatným skenerom, ktorý ušetrí čas zamestnancov a priamom dôsledku aj financie.

 

Epson WorkForce DS-530

 

 

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

WESTech distribútorom notebookov Huawei

Spoločnosť Westech spol. s r.o. sa od 1. augusta 2020 stáva oficiálnym distribútorom notebookov spoločnosti Huawei. V Slovenskej republike sa bude podieľať na predaji a distribúcii jej produktov a služieb prostredníctvom pobočiek v Bratislave, v Banskej Bystrici a v Žiline, ako aj obchodnému portálu www.westech.sk WESTech je obchodná spoločnosť, ktorá na trhu Európskej únie pôsobí už […]

14. augusta 2020

Nájsť si na trhu svoje miesto a dobrých zákazníkov je aj napriek výhodám internetu dnes umenie.

Spoznajte najlepšie ingrediencie úspechu

Rozbiehate biznis? Rozhodli ste sa postaviť na vlastné nohy a založiť firmu? V tom prípade budete potrebovať k úspechu šťastie a trocha odvahy. Samozrejme, nezaobídete sa ani bez špeciálnych doplnkov a dobrej reklamy.

30. júna 2020

Bez provízií pre maklérov

Česi otvárajú najväčší realitný portál aj na Slovensku, Bezrealitky.sk majú vysoké ambície

Realitky majú zákaz kontaktovať majiteľov nehnuteľností.

22. mája 2019

Google vs Huawei

Huawei je na nové obmedzenia pripravený. Čo to znamená pre majiteľov Huaweiov?

Lobby proti čínskemu výrobcovi medzičasom nadobudla nečakane veľké rozmery.

21. mája 2019

Budúcnosť je v atramente

Epson posilňuje externý predaj atramentových tlačových hláv PrecisionCore a MACH

Atramentová tlač je v priemyselnom sektore rovnako výhodná ako v tom komerčnom.

17. mája 2019

Najnovšie

Pestrofarebný výkonný smartfón pre mladých za dostupnú cenu

Samsung Galaxy S20 FE

Trojitý fotoaparát profesionálnej triedy, nové farebné varianty a špičkové funkcie, to všetko za 649 Eur.

24. septembra 2020

Zyxel Networks ponúka najširšie portfólio prístupových bodov WiFi 6 pre malé a stredne veľké organizácie

Zavedenie nového štandardu

Spoločnosť Zyxel rozširuje svoje portfólio prístupových bodov štandardu WiFi 6 o ďalšie dva modely. Trvale vysoký výkon a rýchle pripojenie na základe tohoto štandardu je tak teraz užívateľom k dispozícii vo všetkých prenosových pásmach

22. septembra 2020

VDSL modem s podporou technológie OneMesh

TP-Link Archer VR400

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu nový bezdrôtový VDSL/ADSL modem a router Archer VR400 V3 s podporou štandardu AC1200, ktorý ponúka rýchlu Wi-Fi so slušným dosahom aj vďaka Beamformingu.

22. septembra 2020

Fotografuje tvoja mama vertikálne ? Ak áno, je trendy.

Vertikálne videá sú stále populárnejšie, Samsung podporuje tento trend s otočným televízorom The Sero

Poldruha miliardy užívateľov po celom svete používa sociálnu sieť TikTok, ktorá je založená na krátkych vtipných videách natočených vertikálne. Trend natáčania mobilom na výšku je zjavný aj na ďalších sociálnych sieťach a všetci sa mu postupne prispôsobujú. Napokon, podľa aktuálneho Social Media Trends Reportu českej spoločnosti Socialbakers napríklad na Facebooku, kde je stále 70 percent videí zverejňovaných v horizontálnej polohe, boli kratšie videá do 30 sekúnd dosledované skôr v okamihu, keď boli vertikálne. Samsung tomuto trendu vychádza v ústrety špeciálnym otočným televízorom The Sero, ktorý je na slovenskom trhu dostupný za odporúčanú cenu 1599 Eur.

17. septembra 2020

Ponúkajú odmeny v celkovej výške 8000 €.

1. Tatranský hackathon

Ministerstvo dopravy a výstavby SR a (f)ITcubator pozývajú programátorov i študentov programovania na kreatívny hackaton. 

17. septembra 2020

SteelSeries Arctis 9 s duálnym bezdrôtovým pripojením

Nový model rozširuje oceňovanú radu Arctis

Spoločnosť SteelSeries, popredný svetový výrobca herných a esportových periférií, uvádza na trh headset Arctis 9. Nový model rozširuje hojne oceňovanú radu Arctis a prináša kvalitný zvukový výkon a duálne bezdrôtové pripojenie na počítače a konzoly PlayStation.

15. septembra 2020

8K OLED televízory LG prinášajú úžasný herný zážitok súčasnosti

Na najväčších OLED televízoroch LG si teraz s novým radom grafických kariet NVIDIA GeForce RTX 30 zahráte v reálnom rozlíšení 8K

15. septembra 2020

Nové partnerstvo spoločností Zyxel a ATEN

Riešenie zrodené zo silného partnerstva

Režim Networked AV vo vybraných prepínačoch Zyxel našim obchodným partnerom otvára dvere k väčšej škálovateľnosti a jednoduchšej inštalácii a dokonale sa hodí napríklad pre športoviská, video steny, reštaurácie a riadiace centrá.

15. septembra 2020

Alfanumerická klávesnica pre jednoduché a bezpečné odomykanie jednotky

Kingston Digital uvádza na trh 128GB verziu šifrovaného USB flash disku

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, ohlasuje dostupnosť 128GB verzia svojho šifrovaného USB flash disku DataTraveler® 2000.

14. septembra 2020

Nová akčná kamera VEGA X

Reálny obraz. Vo dne i v noci.

Niceboy prichádza s akčnou kamerou VEGA X s reálnym rozlíšením – pri 4K zvládne 30 snímok za sekundu a môžete s ňou natáčať v noci aj pod vodou.
Ostrý obraz získate vďaka 7G objektívu a pokročilej stabilizácii. Záznam si potom môžete prehrať s pomocou Wi-Fi, a to aj spomalene alebo, naopak, vďaka funkcii časozberu zrýchlene.

10. septembra 2020

Odporúčané

Recenzia

Stará škola stále existuje, káblové slúchadlá Niceboy ORYX X300 sú poctivou nostalgiou

Slúchadlá Niceboy ORYX X300 patria medzi tie najlepšie vo svojej triede.

11. septembra 2020
TEST

Recenzia

Kovová klávesnica Niceboy Oryx K300X. Zabudnite na predsudky, toto je ideálny darček pre každého.

Už dlho sme sa na tak nepobavili pri písaní, ako práve počas testu tejto nezvyčajnej klávesnice.

11. septembra 2020
TEST

Recenzia

Absolútna špička. AOC G Line 2nd Gen (CU34G2X 34)

Úchvatný obraz je pri tejto cene samozrejmosť, no AOC zachádza oveľa ďalej a ponúka aj pokročilé funkcie pre náročných.

9. septembra 2020

Práca z domova ako nový štandard?

Pripravme sa na budúcnosť, možno budúcnosť práce

Čo nám chystá tohtoročná jeseň? To je zatiaľ vo hviezdach, ale vzhľadom k aktuálnemu vývoju sa zdá, že nás pandémia koronavírusu len tak neopustí. Dúfajme, že nás to nezasiahne viac, než len opäť povinnými rúškami a tlakom na pobyt čo najväčšieho počtu zamestnancov v domácej kancelárii.

1. septembra 2020

Recenzia: ROG Zephyrus Duo 15 (GX550L)

Vždy nás poteší keď sa nájde niekto odvážny a prinesie niečo nové a inovatívne. Notebookmi s dvomi displejmi sme tu už mali pred rokmi. Ak sa nemýlim prvá s týmto konceptom prišla asi pred 10 rokmi Toshiba a asi pred rokom predstavil takýto kancelársky notebook aj Asus. Ale až ASUS dokázal vytvoriť niečo, čo dvom displejom dáva skutočný zmysel […]

28. augusta 2020

Terabajtové SSD do vrecka? Ostatne prečo nie?

Recenzia: ADATA SE760

Doba sa mení a tradičné disky s rotačnou platňou nahrádzajú aj u externých USB diskov elektronické SSD. Je to praktickejšie, čiastočne aj bezpečnejšie a najmä menšie a ľahšie.

27. augusta 2020

Palec hore ASUS !

Recenzia: ROG Zephyrus G14

ROG Zephyrus G14 spĺňa na jednotku požiadavku na univerzálny pracovný a zároveň hráčsky notebook za veľmi dobrú cenu.

10. augusta 2020
TEST

Redakčný test

Recenzia Philips 272B: Zlatý štandard so svetelným senzorom

Vzhľad monitora obyčajne nie je tak dôležitý ako jeho obraz, ale keď je už obraz špičkový, môže sa výrobca sústrediť aj na estetiku – a tento Philips je krásne funkčný kus modernej techniky!

31. júla 2020

Značka Niceboy predstavuje bezdrôtový reproduktor Niceboy RAZE 3 Guru

Niceboy rozohrá leto s novým bezdrôtovým reproduktorom RAZE 3 Guru

Ide o štýlový reproduktor vhodný do interiéru aj exteriéru, ktorý v malom tele skrýva veľké prednosti. Má výkon 24 W, 360° zvuk, výdrž až 10 hodín a unikátny Magic Button pre hutný basový zvuk. Prehrávať môžete cez bluetooth, USB alebo AUX. Oceníte aj to, že si cez neho môžete vybaviť volanie alebo dobiť telefón. Výhodou […]

31. júla 2020

Fotosúťaž pre amatérov Huawei Next Image je v plnom prúde

Tipy, ako zachytiť pôsobivú fotku a vyhrať 10 000 dolárov

Aktuálny ročník fotosúťaže Huawei Next Image práve prebieha. Minulý rok putovalo niekoľko cien vrátane hlavnej výhry do susedného Česka. Motivácia je aj tento rok veľká, na víťaza čaká 10-tisíc dolárov, zabojovať môžete aj o množstvo hodnotných cien. Prinášame niekoľko tipov, ako zhotoviť fotku, ktorá očarí porotu. Kúzlo kontrastu Rôznorodosť je skvelým zdrojom inšpirácie. Z hľadiska […]

10. júla 2020