Recenzia skenera Epson DS-530: Už po pár minútach presvedčil, že do kancelárie patrí aj samostatný skener

Jednoúčelové skenery už dávno stratili svoju popularitu, keďže ich nahradili multifunkčné tlačiarne so vstavanými skenermi. Neznamená to však, že by veľkí výrobcovia stratili motiváciu vyrábať a vyvíjať nové riešenia pre zákazníkov, ktorí vyžadujú vysokú kvalitu, rýchlosť a obojstranné skenovanie. Dostal som príležitosť otestovať skener WorkForce DS-530, ktorého kúpu dnes môžem vrelo odporučiť každému notárovi, právnikovi či […]

Jednoúčelové skenery už dávno stratili svoju popularitu, keďže ich nahradili multifunkčné tlačiarne so vstavanými skenermi. Neznamená to však, že by veľkí výrobcovia stratili motiváciu vyrábať a vyvíjať nové riešenia pre zákazníkov, ktorí vyžadujú vysokú kvalitu, rýchlosť a obojstranné skenovanie. Dostal som príležitosť otestovať skener WorkForce DS-530, ktorého kúpu dnes môžem vrelo odporučiť každému notárovi, právnikovi či realitnému maklérovi.

 

Keď značka Epson uvádzala na trh model WorkForce DS-530, spoločne s ním predstavila aj ďalšie DS-530N a DS-570W. Tie sú ešte o niečo vyspelejšie a drahšie, už aj tento základný variant však ponúka pestrú paletu funkcií a výkonu. Keď v prípade skenerov hovorím o výkone, mám tým na mysli predovšetkým rýchlosť skenovania a kvalitu obrazového výstupu. Znie skoro neuveriteľne, že takto malé zariadenie dokáže (podľa slov výrobcu) zvládnuť záťaž až 4-tisíc strán denne. Otestovanie takejto možnosti je v bežných podmienkach nezrealizovateľné, je to však verejný prísľub výrobcu pre biznis zákazníkov, ktorí potrebujú denne naskenovať desiatky a stovky dokumentov. Podľa nedávnej štúdie, ktorú pre Epson pripravila agentúra Coleman Parkes Research (písal som o nej v súvislosti s tlačiarňami), priemerný kancelársky dokument obsahuje 5 listov papiera.

Skener Epson DS-530 dokáže splniť také požiadavky, ktoré výkonné multifunkčné tlačiarne menších rozmerov nemajú šancu zvládnuť. Za všetko hovoria už len tieto údaje: 35 naskenových listov za minútu, súčasné skenovanie oboch strán listu, rozlíšenie až 600 dpi, rozpoznávanie čiarových kódov, zónové OCR. Cena nie je ľudová, ale od biznis produktov to nemožno čakať. Epson DS-530 sa predáva za vyše 450 eur.

 

Epson WorkForce DS-530

DS-530 je farebný duplex, takže súčasne dokáže skenovať obidve strany papiera a správne ich zatriediť. Je vybavený dvojjadrovým procesorom s hardvérovou akceleráciou pre vylepšovanie obrazu a zaujímavými funkciami, ktoré vedia nájsť praktické uplatnenie v bežnom „kancelárskom živote“. Je to napríklad funkcia spomaleného skenovania, ktorou je možné efektívne vykompenzovať aj zvlnenie a pokrčenie papiera. Za dôležitú a významnú funkciu tiež považujem senzor, ktorého úlohou je detekcia zlepených strán. Skener tiež dokáže sám automaticky spraviť korekciu prípadného skosenia listu.

Za nemenej významnú funkciu tiež považujem možnosť priameho zdieľania naskenovaných dokumentov do účtov v Evernote, Google Drive a Dropbox. Pre našincov možno nebude tak prínosné zdieľanie do služby FileBound.

Funkcia zónového OCR dokáže prevádzať naskenované dokumenty instatne do formátov Microsoft Word a Excel, aby sa dali ihneď upravovať. Toto už síce nie je revolučná a úplne nová funkcia, hodnotím ju však ako jednu z najzásadnejších, ak je cieľom výrobcu osloviť náročnejšieho zákazníka v biznis segmente.

Epson WorkForce DS-530

Jednoznačná výhoda v porovnaní s multifunkčnými zariadeniami

Asi každý človek, vrátane toho sediaceho na významnej pozícii v stredne veľkej spoločnosti, by si mohol povedať, že na čo by vôbec mohol potrebovať samostatný skener. Je to oprávnená otázka, keď už predtým investoval peniaze do stredne veľkého multifunkčného zariadenia, ktorý obsahuje skenovaciu plochu.

Vhodným argumentom môže byť aj kvalita skenov a také zónové OCR, ale predovšetkým neuveriteľná úspora času. V prvom rade sa na tejto úspore času podieľa skutočnosť, že je tento skener vybavený zásobníkom pre dokumenty. Obsiahne asi 50 listov bežného kancelárskeho papiera a vie s nimi pracovať celkom autonómne. To znamená, že zamestnanec kancelárie iba do zásobníka papiera vloží zmluvu, znalecký posudok, pôdorysy alebo čokoľvek iné, stlačí tlačidlo pre štart skenovania a o všetko sa už postará systém.

Sám som v minulosti pracoval vo firme, v ktorej bolo potrebné skenovať každý deň enormné množstvo dokumentov. Pre administratívnych pracovníkov je to mimoriadna časová strata, keď musia prestáť desiatky minút pri skeneri a naskenovať každý jeden list dvakrát, potom ho vybrať, založiť, vymeniť za druhý a pokračovať takto aj 50-krát.

 

Epson WorkForce DS-530

Aj keď je drahší, stále ušetrí peniaze

Epson WorkForce DS-530 vyzerá ako malý jednoduchý skener, v skutočnosti je elegantne zabalený balíček modernej techniky s vyspelými funkciami, ktoré vedia šetriť čas a peniaze. Dôvodom na toto tvrdenie je skutočnosť, že sa predáva za cenu asi 450 eur, ktorá je síce privysoká pre bežného koncového zákazníka, ale pre stredne veľkú alebo aj menšiu firmu akceptovateľná. Aj keď sa firma snaží byť moderná a aktívne využívať digitalizáciu, ktorou zredukuje potrebu tlačiť dokumenty, potrebe ich skenovania a úschove sa ešte tak skoro nevyhne. Veď každý jeden nový dokument, faktúra, zmluva, musia mať aj elektronickú podobu.

Jednou z možností takejto firmy je investovať nemalé prostriedky do nákupu veľkých multifunkčných zariadení, ktoré sú veľké ako polovica automobilu a ich cena sa počíta na tisíce eur. Druhou možnosťou je ponechať si existujúce tlačiarne a doplniť ich týmto samostatným skenerom, ktorý ušetrí čas zamestnancov a priamom dôsledku aj financie.

 

Epson WorkForce DS-530

 

 

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

Bez provízií pre maklérov

Česi otvárajú najväčší realitný portál aj na Slovensku, Bezrealitky.sk majú vysoké ambície

Realitky majú zákaz kontaktovať majiteľov nehnuteľností.

22. mája 2019

Google vs Huawei

Huawei je na nové obmedzenia pripravený. Čo to znamená pre majiteľov Huaweiov?

Lobby proti čínskemu výrobcovi medzičasom nadobudla nečakane veľké rozmery.

21. mája 2019

Budúcnosť je v atramente

Epson posilňuje externý predaj atramentových tlačových hláv PrecisionCore a MACH

Atramentová tlač je v priemyselnom sektore rovnako výhodná ako v tom komerčnom.

17. mája 2019

Počet kybernetických útokov na priemyselné podniky rastie

Počet útokov na priemyselné podniky a systémy priemyselnej kontroly a automatizácie dramaticky rastie. K najviac postihnutým patrí energetický sektor a strojárenstvo, kde bolo v druhom polroku 2017 zacielených ďaleko viac kybernetických hrozieb, než v iných odvetviach. Vyplýva to zo štatistík špecializovaného výskumného tímu ICS CERT spoločnosti Kaspersky Lab. Odborníci tiež zistili, že od septembra minulého roku razantne vzrástol aj počet miningových […]

29. marca 2018

Toto sú budúce hviezdy slovenského biznisu. Ukázali aj ako podnikať v cestovnom ruchu.

Vedenie úspešného biznisu nie je len o grafoch, tabuľkách a poučkách z oblasti marketingu. Preto účastníci projektu Ja Firma na veľtrhu ukážu reálne produkty a ciele svojho podnikania. Vďaka systému Learning by doing sa za jeden rok dokážu popasovať s procesmi, ktoré dokážu nejedného záujemcu o podnikanie odradiť a znechutiť. Vzdelávací program JA firma je súčasťou projektov JA Aplikovaná ekonómia a JA Podnikanie v cestovnom […]

27. marca 2018

Najnovšie

Axis vstupuje na trh kamier nositeľných na tele

Kamery pre policajtov a sekuriťákov

Spoločnosť Axis Communications, ktorá je už desaťročia lídrom v odbore sieťového videa, uvádza na trh svoj prvý kamerový systém pre nosenie na tele, vyvinutý najmä pre príslušníkov polície a súkromné bezpečnostné agentúry. Riešenie zahŕňa odolnú kameru AXIS W100, dokovaciu stanicu AXIS W700/701 a systémovej jednotky AXIS W800. Otvorená architektúra umožňuje integráciu so širokým radom systémov na […]

27. marca 2020

Huawei predstavuje vylepšené smart hodinky Watch GT 2e

Stvorené pre športovcov

Spoločnosť Huawei včera spolu s novou sériou smartfónov P40, predstavila aj niekoľko ďalších nových produktov. Medzi nimi aj nový prírastok do série smart hodiniek Huawei Watch GT 2e. Hodinky obsahujú až 100 režimov monitorovania tréningu, od tradičných športov až po moderné formy cvičenia.

27. marca 2020

Samsung vylepšuje fotografické schopnosti modelov Galaxy S10 a Galaxy Note10

Samsung s novými funkciami.

Spoločnosť Samsung Electronics oznámila, že vybaví modely Galaxy S10 a Galaxy Note10 funkciami novej generácie, známymi zo súčasnej vlajkovej lode Galaxy S20.

27. marca 2020

Vrcholná séria obsahuje tri modely: P40 Pro +, P40 Pro a P40.

Huawei predstavuje smartfóny radu P40, ohlasujú novú víziu fotografie

Spoločnosť Huawei Consumer Business Group (CBG) dnes predstavila nové vlajkové smartfóny radu P40.

26. marca 2020

Lídri v odbore spolupracujú na potláčaní rozdielov medzi závodmi v reálnom a virtuálnom svete. Logitech G tiež podporuje lokálne hráčske akcie.

Logitech G a McLaren ohlasujú novú éru pretekov

Logitech G, značka spoločnosti Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), oznámila predĺženie partnerstva so spoločnosťou McLaren, ktoré odštartuje novú éru pretekov. Obe spoločnosti tento rok ešte viac prehĺbia spoluprácu v oblasti e-športov s využitím bohatých skúseností McLarenu zo sveta motoristického športu aj automobilového priemyslu a odborných znalostí Logitech G v oblasti e-pretekov, e-športov a herných technológií.

25. marca 2020

Vzdialená cloudová správa a doživotná záruka

NETGEAR Smart Managed Pro

Spoločnosť NETGEAR, globálny dodávateľ inovatívnych sieťových produktov pre koncových užívateľov, firmy a poskytovateľov služieb, pridala možnosť vzdialeného nastavenia a správy vybraných firemných prepínačov radu Smart Managed Pro prostredníctvom služby NETGEAR Insight. Doteraz bolo možné tieto zariadenia skrze službu len zaregistrovať a monitorovať. Nové funkcie a doživotnú záruku získajú majitelia spomínaných prepínačov po ich registrácii. Prepínače […]

25. marca 2020

Atramentový Canon ProStream 1000 vytlačil už miliardu stránok a šľape na päty offsetu

Nahradia atramentové tlačiarne ofsetovú tlač ?

Dokážete si predstaviť 12,8 milióna výtlačkov kultovej knihy Harry Potter a Kameň mudrcov vedľa seba? Presne také množstvo, teda zhruba miliardu obojstranne potlačených stránok formátu A4, vyprodukovali zákazníci spoločnosti Canon na digitálnych atramentových strojoch s kontinuálnym podávaním ProStream 1000.[1]

 

24. marca 2020

Novinka má tri fotoaparáty, moderný Infinity-U displej, vysokokapacitnú batériu a dostupnú cenu.

Samsung predstavuje Galaxy M21 – smartfón stvorený pre aktívnych ľudí

Spoločnosť Samsung predstavila smartfón Galaxy M21, ktorý ocenia všetci fanúšikovia produkujúci množstvo kvalitných fotografií, ale aj ľudia, ktorých nebaví každodenné dobíjanie batérie.

23. marca 2020

Nový flash disk Verbatim Store’n’Click

Spoločnosť Verbatim uvádza na trh nový rad USB kľúčov Store’n’Click s jedinečným dizajnom „slide and lock“, ktorý umožňuje jednoduché vysunutie a zasunutie USB konektora. Disk Store’n’Click je k dispozícii v niekoľkých farebných i kapacitných prevedeniach a je tak ideálnym USB diskom pre bežné každodenné použitie. Konektor sa v prípade potreby uzamkne a zacvakne späť do […]

20. marca 2020

Reproduktory Bose SoundTouch podporujú najnovšie AirPlay 2

Repráky, ktoré ponúkajú atraktívnu kombináciu kvalitného zvuku, úžitkových vlastností a dizajnu

Reproduktory Bose SoundTouch, ktoré umožňujú priamy streaming pomocou populárnych hudobných služieb a bezdrôtový rozvod hudby, získali najnovšie podporu protokolu AirPlay 2. Táto možnosť je k dispozícii po automatickej aktualizácii firmware aj pre existujúcich používateľov.

19. marca 2020

Odporúčané

Canon aj tento rok pozýva študentov do francúzskeho mesta Perpignan na Visa pour l`image – významný festival so zameraním na dokumentárnu fotografiu

Jedinečná možnosť pre budúcich dokumentaristov

Spoločnosť Canon vyberie 210 študentov z celej Európy a poskytne im príležitosť rozvíjať ich zručnosti v oblasti fotografie za prítomnosti lídrov v tomto priemysle počas festivalu Visa pour l’Image, ktorý sa aj tento rok bude konať v meste Perpignan na prelome mesiacov august a september – 30.8. – 5.9.2020.

18. marca 2020
TEST

TEST/RECENZIA

Najlepšie True Wireless slúchadlá do 40 eur? Vyskúšajte Niceboy HIVE podsie

Aj lacnejšie slúchadlá môžu byť vynikajúce.

13. marca 2020

G-Shock Mudmaster GG-B100 – karbonová výbava novej generácie

Každý rok fanúšikovia G-Shock čakajú, čo nové nám Casio na hodinárskom veľtrhu Baselworld predstaví. Už sme tak nejako vytušili, že technológiu, ktorú budeme u noviniek vídať častejšie, bude bluetooth. Potvrdzuje to aj nový prírastok Mudmaster GG-B100. Ešte nás ale prekvapil funkciiou krokomeru, živicovým puzdrom zosilneným karbónom a dvojvrstvovou korunkou.

18. februára 2020
TEST

Vyskúšali sme

Recenzia: Dizajnové reproduktory z IKEA Symfonisk sú v skutočnosti prémiová značka Sonos

Zvažujete kúpu reproduktorov z obchodného domu IKEA? Ak nie, mali by ste, pretože kvalita ich reprodukcie nás poriadne prekvapila.

16. februára 2020

Budúcnosť mení tvar: Galaxy Z Flip ponúka nový štýl

Prvý skladací sklenený displej od Samsungu a unikátne užívateľské rozhranie, to je úplne nový mobilný zážitok.

12. februára 2020

Epson EF-100W: Ľahký laserový projektor pre malé izby aj veľké konferencie

Veľa muziky za veľa peňazí alebo zlatý štandard pre laserové projektory?

29. januára 2020

Nový projekt Samsungu pripravuje mladých ľudí na prácu budúcnosti

Svet práce sa mení závratným tempom. Silnie dôraz na neformálne vzdelávanie a žiadané sú predovšetkým zručnosti, ktoré odlišujú ľudí od strojov – kreativita a emočná inteligencia.

9. januára 2020
TEST

Test | Recenzia

Veľké prekvapenie v redakcii: Langie S2, multiúčelový hlasový prekladateľ do vrecka

Prekladač do vášho vrecka LANGIE S2 pre všetkých, ktorí radi cestujete, ale neradi na preklad do cudzieho jazyka vyťahujete svoj mobil.

20. decembra 2019
TEST

Test | Recenzia

AOC X24P1: IPS monitor za dve stovky je ideál na doma i do práce

Každý z nás pozerá na monitor počítača niekoľko hodín denne a je nesmierne dôležité vybrať si nielen ten s pekným, ale aj zdravým obrazom.

18. decembra 2019
TEST

Headset pre hráčov

Test slúchadiel eShark ESL-HS2 KUGO: Zlatá stredná cesta

Elegantné slúchadlá, ktoré stanovujú kvalitatívny štandard pre svoju cenovú kategóriu.

20. novembra 2019