Samsung je bez konkurencie. Otestovali sme jeho minipočítač DeX, prekvapuje použiteľnosťou

V uplynulých mesiacoch sme vyskúšali sme niekoľko celkom odlišných zariadení od značky Samsung. Kameru, smartfóny, zakrivený monitor, dokovaciu stanicu, headset virtuálnej reality. Aj keď sa zdá, že sú vzájomne nezávislé a odlišné, spoločne vytvárajú dokonalý celok pre získanie dokonalej skúsenosti s modernými technológiami v ich najvyššej kvalite. Dnes sa venujeme dokovacej stanici DeX a zakrivenému […]

V uplynulých mesiacoch sme vyskúšali sme niekoľko celkom odlišných zariadení od značky Samsung. Kameru, smartfóny, zakrivený monitor, dokovaciu stanicu, headset virtuálnej reality. Aj keď sa zdá, že sú vzájomne nezávislé a odlišné, spoločne vytvárajú dokonalý celok pre získanie dokonalej skúsenosti s modernými technológiami v ich najvyššej kvalite. Dnes sa venujeme dokovacej stanici DeX a zakrivenému monitoru CFG70.

 

Galaxy S8 + DeX + zakrivený monitor Samsung 27″ CFG70

Už dávnejšie pri uvedení smartfónu Galaxy S8 sme písali, že sa dá pomocou špeciálneho nabíjacieho doku DeX pripojiť cez HDMI k monitoru a používať ako počítač. Android sa prepne do desktopového módu, ktorý vyvinul Samsung a umožňuje pracovať s klávesnicou a myšou tak, ako keby ste pracovali s OS X alebo s Windowsom. V skutočnosti je to Android so základmi Linuxu.

 

Dokovacia stanica Samsung DeX pre smarfón Galaxy S8

 

Samsung nám na tento účel zapožičal smartfón Galaxy S8, dokovaciu stanicu DeX a 27-palcový zakrivený monitor Samsung CFG70. Ide o krásny monitor so spektakulárne zahnutým obrazom tak, aby pozorovateľa obklopoval. Zakrivenie je viditeľné a nápadné, avšak nie natoľko, aby ním bol druhý pozorovateľ obmedzovaný.

S8 v dokovacej stanici DeX automaticky nabíja svoju batériu a pripája sa veľmi jednoducho, vyžaduje pripojenie iba dvoch káblov: napájacieho a HDMI pre spojenie s monitorom. Obsahuje tiež USB konektory pre pripojenie klávesnice a myši, eventuálne pre pripojenie USB kľúča alebo externého disku.

Naša skúsenosť s desktopovým prostredím, ktoré Androidu doprial Samsung, je veľmi pozitívna. Systém reaguje rýchlo a zdá sa, že pre potreby bežného zákazníka úplne vyhovuje. Umožňuje spravovať dokumenty a priečinky, prehliadať webové stránky, vďaka aplikáciám nainštalovaným v smartfóne je možné tvoriť a editovať kancelárske dokumenty, výkon telefónu je dokonca dostatočný aj pre úpravy fotografií. Samozrejme, že mať DeX ako náhradu na pracovný počítač nie je ideálna voľba, ak ste programátor, grafik alebo pracujete s videom, pre väčšinu kancelárskych a domácich potrieb však bude úplne vyhovovať. Oceňujeme, že sa dajú spúšťať aplikácie z telefónu a že systém bez problémov pracuje s viacerými škálovateľnými oknami naraz.

 

Dokovacia stanica Samsung DeX pre smarfón Galaxy S8 s monitorom Samsung 27″ CFG70 (vpravo je bežný 19″ monitor)

 

Monitor CFG70 nemožno len tak obísť jedným odstavcom: jeho obraz je fascinujúci a návykový. Človeku sa zdá, že ten monitor, ktorý má doma dnes, celkom vyhovuje jeho osobným aj pracovným potrebám, ale keď sa k nemu vráti po týždňovej skúsenosti s týmto monitorom od Samsungu, budú do očí udierať zvädnuté farby, nízke rozlíšenie a slabý jas. To bola moja osobná skúsenosť po tom, čo som monitor od Samsungu vrátil z redakčného testu – a to pritom nepoužívam žiadny amatérsky monitor, ale drahé riešenie od značky Dell! Zvláštnu pozornosť sa oplatí venovať ramenu, na ktorom je monitor prichytený: umožňuje precízne nastavenie náklonu, orientácie a výšky obrazu a pritom stále vyzerá esteticky.

 

 

Fotogaléria k článku:

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

Budúcnosť mení tvar: Galaxy Z Flip ponúka nový štýl

Prvý skladací sklenený displej od Samsungu a unikátne užívateľské rozhranie, to je úplne nový mobilný zážitok.

12. februára 2020

Samsung predstavuje inteligentný a odolný XCover 4s

Spoločnosť Samsung Electronics oficiálne predstavila smartfón Galaxy XCover 4s, najnovší prírastok do radu odolných smartfónov Galaxy XCover. Nový model Galaxy XCover 4s, ktorý bude na Slovensku v predaji od začiatku júla za 249 Eur, je vybavený novým výkonným fotoaparátom a modernizovaným procesorom pre lepší výkon pri zachovaní renomovanej odolnosti.

12. júna 2019

Prvé dojmy z krásneho Samsung Galaxy Alpha

V priebehu tohto víkendu som mal príležitosť aktívne využívať smartfón Samsung Galaxy Alpha. Mám z neho veľmi dobrý pocit, prakticky v každom ohľade ma telefón pozitívne prekvapil a vôbec mi nezáleží na tom, že je iba reakciou Samsungu na z pultov predajní odchádzajúci Apple iPhone 5s. Áno, presne tak. Samsung Galaxy Alpha je čiastočnou dizajnovou […]

1. októbra 2014

Najnovšie

Huawei predstavuje novú generáciu skladacieho smartfónu, 5G produkty a stratégiu pre život s umelou inteligenciou

Spoločnosť Huawei Consumer Business Group (CBG) dnes prostredníctvom globálneho livestreamu predstavila sériu nových 5G produktov, vrátane druhej generácie skladacieho smartfónu Mate Xs. Zároveň objasnila stratégiu, ktorá demonštruje všetky možnosti využitia ekosystému a umelej inteligencie.

24. februára 2020

Vyberáme slúchadlá na šport

Aktívny pohyb je pre mnoho ľudí neodmysliteľne spojený s hudbou. Správne zvolený playlist pomáha totiž prekonať vyčerpania a takmer každého motivuje k vyšším výkonom. To platí pri všetkých individuálnych športoch, či už sa jedná o cvičenie vo fitku alebo beh. Pre tých, ktorým hudba pomáha prekonávať pravidelne sama seba, prinášame niekoľko rád k výberu slúchadiel.

19. februára 2020

MMD predstavuje monitor Philips 243B1

Produktivita a komfort ukryté v eco-friendly dizajne.

19. februára 2020

Informačné technológie ovplyvňujú klímu menej, než si myslíme

• Report Ericssonu skúma klimatický dopad informačných a komunikačných technológií
• Zariadenie ICT predstavujú iba 1,4% svetových emisií uhlíka a spotrebúvajú 3,6% elektriny
• Emisie porovnateľné so spiatočným transatlantickým letom vyprodukuje smartphone za 50 rokov
• Využitím energie z obnoviteľných zdrojov možno uhlíkovú stopu v ICT znížiť o viac ako 80%

17. februára 2020

Huawei FreeBuds 3 – pre vašu lásku ako stvorené

Obľúbené bezdrôtové slúchadlá Huawei FreeBuds 3 prichádzajú na slovenský trh v originálnej červenej farbe, ako stvorenej na Valentína. Pýšia sa ergonomickým tvarom, ktorý sa stará o pohodlie pri nosení a dobre sedí v ušiach. 

14. februára 2020

Bose najnovšie umožňuje zapojiť do rozvodu hudby v byte aj bezdrôtové reproduktory SoundLink

Prenosné Bluetooth reproduktory Bose Revolve, Revolve +, Color a Micro možno teraz po novom využiť pri rozvode hudby v dome alebo v byte, pomocou šikovných audiosystémov Bose Home Speaker. Túto možnosť umožňuje nová verzia aplikácie Bose Music.

13. februára 2020

Výkonnejšia Wi-Fi pre administratívnu budovu vo Veľkej Lomici.

Inovovaná bezdrôtová sieť slúži zamestnancom aj hosťom v kancelárskych priestoroch.

13. februára 2020

Huawei: Dodávateľ sieťových riešení do ich prevádzky zasahovať nedokáže

Čínska technologická spoločnosť tak reaguje na nedávny článok zverejnený na webe amerického denníka the Wall Street Journal. Ten hovorí, že výrobca mobilnej infraštruktúry by mohol tajne vniknúť do fungujúcich mobilných sietí prostredníctvom skrytých prístupových bodov. Podľa výrobcov a operátorov však ide o bežnú bezpečnostnú funkciu.

13. februára 2020

Premeňte svoj život na galériu s tlačiarňou Canon SELPHY SQUARE QX10

Spoločnosť Canon Europe uvádza na trh tlačiareň Canon SELPHY SQUARE QX10, najnovší model obľúbenej série kompaktných fototlačiarní SELPHY, spoločne so štvorcovými fotopapiermi Canon XS-20L. Nová prenosná tlačiareň je tak kompaktná, že sa pohodlne vojde do kabelky alebo batohu. Je výborným doplnkom pre tvorivých nadšencov alebo zapálených instagramistov, ktorí môžu po prepojení s bezplatnou aplikáciou Canon SELPHY Photo Layout (iOS/Android) tlačiť zábery priamo zo smartfónu alebo tabletu.

13. februára 2020

Zdokonaľte svoje fotografické zručnosti s univerzálnou digitálnou zrkadlovkou Canon EOS 850D

Spoločnosť Canon na trh uviedla nový fotoaparát Canon EOS 850D.

13. februára 2020

Odporúčané

G-Shock Mudmaster GG-B100 – karbonová výbava novej generácie

Každý rok fanúšikovia G-Shock čakajú, čo nové nám Casio na hodinárskom veľtrhu Baselworld predstaví. Už sme tak nejako vytušili, že technológiu, ktorú budeme u noviniek vídať častejšie, bude bluetooth. Potvrdzuje to aj nový prírastok Mudmaster GG-B100. Ešte nás ale prekvapil funkciiou krokomeru, živicovým puzdrom zosilneným karbónom a dvojvrstvovou korunkou.

18. februára 2020
TEST

Vyskúšali sme

Recenzia: Dizajnové reproduktory z IKEA Symfonisk sú v skutočnosti prémiová značka Sonos

Zvažujete kúpu reproduktorov z obchodného domu IKEA? Ak nie, mali by ste, pretože kvalita ich reprodukcie nás poriadne prekvapila.

16. februára 2020

Budúcnosť mení tvar: Galaxy Z Flip ponúka nový štýl

Prvý skladací sklenený displej od Samsungu a unikátne užívateľské rozhranie, to je úplne nový mobilný zážitok.

12. februára 2020

Epson EF-100W: Ľahký laserový projektor pre malé izby aj veľké konferencie

Veľa muziky za veľa peňazí alebo zlatý štandard pre laserové projektory?

29. januára 2020

Nový projekt Samsungu pripravuje mladých ľudí na prácu budúcnosti

Svet práce sa mení závratným tempom. Silnie dôraz na neformálne vzdelávanie a žiadané sú predovšetkým zručnosti, ktoré odlišujú ľudí od strojov – kreativita a emočná inteligencia.

9. januára 2020
TEST

Test | Recenzia

Veľké prekvapenie v redakcii: Langie S2, multiúčelový hlasový prekladateľ do vrecka

Prekladač do vášho vrecka LANGIE S2 pre všetkých, ktorí radi cestujete, ale neradi na preklad do cudzieho jazyka vyťahujete svoj mobil.

20. decembra 2019
TEST

Test | Recenzia

AOC X24P1: IPS monitor za dve stovky je ideál na doma i do práce

Každý z nás pozerá na monitor počítača niekoľko hodín denne a je nesmierne dôležité vybrať si nielen ten s pekným, ale aj zdravým obrazom.

18. decembra 2019
TEST

Headset pre hráčov

Test slúchadiel eShark ESL-HS2 KUGO: Zlatá stredná cesta

Elegantné slúchadlá, ktoré stanovujú kvalitatívny štandard pre svoju cenovú kategóriu.

20. novembra 2019

Surfujte doma bez starostí a meškaní s uceleným riešením OneMesh

Technológie sa neustále vyvíjajú vo všetkých oblastiach, a nie inak tomu je u bezdrôtových sietí. Dnes sa vsádza predovšetkým na rýchlosť, plynulosť, kapacitu pripojenia a skvelé pokrytie.

18. novembra 2019
TEST

Káblové slúchadlá pre hráčov

Test Niceboy ORYX X600: Priestorový zvuk imidžovo

Trh so slúchadlami pre hráčov je nepochybne presýtený, čo vplyvom konkurenčného tlaku dáva možnosť získať dobrú kvalitu za rozumné peniaze. Napríklad ako Niceboy ORYX X600.

15. novembra 2019