Samsung je bez konkurencie. Otestovali sme jeho minipočítač DeX, prekvapuje použiteľnosťou

V uplynulých mesiacoch sme vyskúšali sme niekoľko celkom odlišných zariadení od značky Samsung. Kameru, smartfóny, zakrivený monitor, dokovaciu stanicu, headset virtuálnej reality. Aj keď sa zdá, že sú vzájomne nezávislé a odlišné, spoločne vytvárajú dokonalý celok pre získanie dokonalej skúsenosti s modernými technológiami v ich najvyššej kvalite. Dnes sa venujeme dokovacej stanici DeX a zakrivenému […]

V uplynulých mesiacoch sme vyskúšali sme niekoľko celkom odlišných zariadení od značky Samsung. Kameru, smartfóny, zakrivený monitor, dokovaciu stanicu, headset virtuálnej reality. Aj keď sa zdá, že sú vzájomne nezávislé a odlišné, spoločne vytvárajú dokonalý celok pre získanie dokonalej skúsenosti s modernými technológiami v ich najvyššej kvalite. Dnes sa venujeme dokovacej stanici DeX a zakrivenému monitoru CFG70.

 

Galaxy S8 + DeX + zakrivený monitor Samsung 27″ CFG70

Už dávnejšie pri uvedení smartfónu Galaxy S8 sme písali, že sa dá pomocou špeciálneho nabíjacieho doku DeX pripojiť cez HDMI k monitoru a používať ako počítač. Android sa prepne do desktopového módu, ktorý vyvinul Samsung a umožňuje pracovať s klávesnicou a myšou tak, ako keby ste pracovali s OS X alebo s Windowsom. V skutočnosti je to Android so základmi Linuxu.

 

Dokovacia stanica Samsung DeX pre smarfón Galaxy S8

 

Samsung nám na tento účel zapožičal smartfón Galaxy S8, dokovaciu stanicu DeX a 27-palcový zakrivený monitor Samsung CFG70. Ide o krásny monitor so spektakulárne zahnutým obrazom tak, aby pozorovateľa obklopoval. Zakrivenie je viditeľné a nápadné, avšak nie natoľko, aby ním bol druhý pozorovateľ obmedzovaný.

S8 v dokovacej stanici DeX automaticky nabíja svoju batériu a pripája sa veľmi jednoducho, vyžaduje pripojenie iba dvoch káblov: napájacieho a HDMI pre spojenie s monitorom. Obsahuje tiež USB konektory pre pripojenie klávesnice a myši, eventuálne pre pripojenie USB kľúča alebo externého disku.

Naša skúsenosť s desktopovým prostredím, ktoré Androidu doprial Samsung, je veľmi pozitívna. Systém reaguje rýchlo a zdá sa, že pre potreby bežného zákazníka úplne vyhovuje. Umožňuje spravovať dokumenty a priečinky, prehliadať webové stránky, vďaka aplikáciám nainštalovaným v smartfóne je možné tvoriť a editovať kancelárske dokumenty, výkon telefónu je dokonca dostatočný aj pre úpravy fotografií. Samozrejme, že mať DeX ako náhradu na pracovný počítač nie je ideálna voľba, ak ste programátor, grafik alebo pracujete s videom, pre väčšinu kancelárskych a domácich potrieb však bude úplne vyhovovať. Oceňujeme, že sa dajú spúšťať aplikácie z telefónu a že systém bez problémov pracuje s viacerými škálovateľnými oknami naraz.

 

Dokovacia stanica Samsung DeX pre smarfón Galaxy S8 s monitorom Samsung 27″ CFG70 (vpravo je bežný 19″ monitor)

 

Monitor CFG70 nemožno len tak obísť jedným odstavcom: jeho obraz je fascinujúci a návykový. Človeku sa zdá, že ten monitor, ktorý má doma dnes, celkom vyhovuje jeho osobným aj pracovným potrebám, ale keď sa k nemu vráti po týždňovej skúsenosti s týmto monitorom od Samsungu, budú do očí udierať zvädnuté farby, nízke rozlíšenie a slabý jas. To bola moja osobná skúsenosť po tom, čo som monitor od Samsungu vrátil z redakčného testu – a to pritom nepoužívam žiadny amatérsky monitor, ale drahé riešenie od značky Dell! Zvláštnu pozornosť sa oplatí venovať ramenu, na ktorom je monitor prichytený: umožňuje precízne nastavenie náklonu, orientácie a výšky obrazu a pritom stále vyzerá esteticky.

 

 

Fotogaléria k článku:

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

Budúcnosť mení tvar: Galaxy Z Flip ponúka nový štýl

Prvý skladací sklenený displej od Samsungu a unikátne užívateľské rozhranie, to je úplne nový mobilný zážitok.

12. februára 2020

Samsung predstavuje inteligentný a odolný XCover 4s

Spoločnosť Samsung Electronics oficiálne predstavila smartfón Galaxy XCover 4s, najnovší prírastok do radu odolných smartfónov Galaxy XCover. Nový model Galaxy XCover 4s, ktorý bude na Slovensku v predaji od začiatku júla za 249 Eur, je vybavený novým výkonným fotoaparátom a modernizovaným procesorom pre lepší výkon pri zachovaní renomovanej odolnosti.

12. júna 2019

Prvé dojmy z krásneho Samsung Galaxy Alpha

V priebehu tohto víkendu som mal príležitosť aktívne využívať smartfón Samsung Galaxy Alpha. Mám z neho veľmi dobrý pocit, prakticky v každom ohľade ma telefón pozitívne prekvapil a vôbec mi nezáleží na tom, že je iba reakciou Samsungu na z pultov predajní odchádzajúci Apple iPhone 5s. Áno, presne tak. Samsung Galaxy Alpha je čiastočnou dizajnovou […]

1. októbra 2014

Najnovšie

Axis vstupuje na trh kamier nositeľných na tele

Kamery pre policajtov a sekuriťákov

Spoločnosť Axis Communications, ktorá je už desaťročia lídrom v odbore sieťového videa, uvádza na trh svoj prvý kamerový systém pre nosenie na tele, vyvinutý najmä pre príslušníkov polície a súkromné bezpečnostné agentúry. Riešenie zahŕňa odolnú kameru AXIS W100, dokovaciu stanicu AXIS W700/701 a systémovej jednotky AXIS W800. Otvorená architektúra umožňuje integráciu so širokým radom systémov na […]

27. marca 2020

Huawei predstavuje vylepšené smart hodinky Watch GT 2e

Stvorené pre športovcov

Spoločnosť Huawei včera spolu s novou sériou smartfónov P40, predstavila aj niekoľko ďalších nových produktov. Medzi nimi aj nový prírastok do série smart hodiniek Huawei Watch GT 2e. Hodinky obsahujú až 100 režimov monitorovania tréningu, od tradičných športov až po moderné formy cvičenia.

27. marca 2020

Samsung vylepšuje fotografické schopnosti modelov Galaxy S10 a Galaxy Note10

Samsung s novými funkciami.

Spoločnosť Samsung Electronics oznámila, že vybaví modely Galaxy S10 a Galaxy Note10 funkciami novej generácie, známymi zo súčasnej vlajkovej lode Galaxy S20.

27. marca 2020

Vrcholná séria obsahuje tri modely: P40 Pro +, P40 Pro a P40.

Huawei predstavuje smartfóny radu P40, ohlasujú novú víziu fotografie

Spoločnosť Huawei Consumer Business Group (CBG) dnes predstavila nové vlajkové smartfóny radu P40.

26. marca 2020

Lídri v odbore spolupracujú na potláčaní rozdielov medzi závodmi v reálnom a virtuálnom svete. Logitech G tiež podporuje lokálne hráčske akcie.

Logitech G a McLaren ohlasujú novú éru pretekov

Logitech G, značka spoločnosti Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), oznámila predĺženie partnerstva so spoločnosťou McLaren, ktoré odštartuje novú éru pretekov. Obe spoločnosti tento rok ešte viac prehĺbia spoluprácu v oblasti e-športov s využitím bohatých skúseností McLarenu zo sveta motoristického športu aj automobilového priemyslu a odborných znalostí Logitech G v oblasti e-pretekov, e-športov a herných technológií.

25. marca 2020

Vzdialená cloudová správa a doživotná záruka

NETGEAR Smart Managed Pro

Spoločnosť NETGEAR, globálny dodávateľ inovatívnych sieťových produktov pre koncových užívateľov, firmy a poskytovateľov služieb, pridala možnosť vzdialeného nastavenia a správy vybraných firemných prepínačov radu Smart Managed Pro prostredníctvom služby NETGEAR Insight. Doteraz bolo možné tieto zariadenia skrze službu len zaregistrovať a monitorovať. Nové funkcie a doživotnú záruku získajú majitelia spomínaných prepínačov po ich registrácii. Prepínače […]

25. marca 2020

Atramentový Canon ProStream 1000 vytlačil už miliardu stránok a šľape na päty offsetu

Nahradia atramentové tlačiarne ofsetovú tlač ?

Dokážete si predstaviť 12,8 milióna výtlačkov kultovej knihy Harry Potter a Kameň mudrcov vedľa seba? Presne také množstvo, teda zhruba miliardu obojstranne potlačených stránok formátu A4, vyprodukovali zákazníci spoločnosti Canon na digitálnych atramentových strojoch s kontinuálnym podávaním ProStream 1000.[1]

 

24. marca 2020

Novinka má tri fotoaparáty, moderný Infinity-U displej, vysokokapacitnú batériu a dostupnú cenu.

Samsung predstavuje Galaxy M21 – smartfón stvorený pre aktívnych ľudí

Spoločnosť Samsung predstavila smartfón Galaxy M21, ktorý ocenia všetci fanúšikovia produkujúci množstvo kvalitných fotografií, ale aj ľudia, ktorých nebaví každodenné dobíjanie batérie.

23. marca 2020

Nový flash disk Verbatim Store’n’Click

Spoločnosť Verbatim uvádza na trh nový rad USB kľúčov Store’n’Click s jedinečným dizajnom „slide and lock“, ktorý umožňuje jednoduché vysunutie a zasunutie USB konektora. Disk Store’n’Click je k dispozícii v niekoľkých farebných i kapacitných prevedeniach a je tak ideálnym USB diskom pre bežné každodenné použitie. Konektor sa v prípade potreby uzamkne a zacvakne späť do […]

20. marca 2020

Reproduktory Bose SoundTouch podporujú najnovšie AirPlay 2

Repráky, ktoré ponúkajú atraktívnu kombináciu kvalitného zvuku, úžitkových vlastností a dizajnu

Reproduktory Bose SoundTouch, ktoré umožňujú priamy streaming pomocou populárnych hudobných služieb a bezdrôtový rozvod hudby, získali najnovšie podporu protokolu AirPlay 2. Táto možnosť je k dispozícii po automatickej aktualizácii firmware aj pre existujúcich používateľov.

19. marca 2020

Odporúčané

Canon aj tento rok pozýva študentov do francúzskeho mesta Perpignan na Visa pour l`image – významný festival so zameraním na dokumentárnu fotografiu

Jedinečná možnosť pre budúcich dokumentaristov

Spoločnosť Canon vyberie 210 študentov z celej Európy a poskytne im príležitosť rozvíjať ich zručnosti v oblasti fotografie za prítomnosti lídrov v tomto priemysle počas festivalu Visa pour l’Image, ktorý sa aj tento rok bude konať v meste Perpignan na prelome mesiacov august a september – 30.8. – 5.9.2020.

18. marca 2020
TEST

TEST/RECENZIA

Najlepšie True Wireless slúchadlá do 40 eur? Vyskúšajte Niceboy HIVE podsie

Aj lacnejšie slúchadlá môžu byť vynikajúce.

13. marca 2020

G-Shock Mudmaster GG-B100 – karbonová výbava novej generácie

Každý rok fanúšikovia G-Shock čakajú, čo nové nám Casio na hodinárskom veľtrhu Baselworld predstaví. Už sme tak nejako vytušili, že technológiu, ktorú budeme u noviniek vídať častejšie, bude bluetooth. Potvrdzuje to aj nový prírastok Mudmaster GG-B100. Ešte nás ale prekvapil funkciiou krokomeru, živicovým puzdrom zosilneným karbónom a dvojvrstvovou korunkou.

18. februára 2020
TEST

Vyskúšali sme

Recenzia: Dizajnové reproduktory z IKEA Symfonisk sú v skutočnosti prémiová značka Sonos

Zvažujete kúpu reproduktorov z obchodného domu IKEA? Ak nie, mali by ste, pretože kvalita ich reprodukcie nás poriadne prekvapila.

16. februára 2020

Budúcnosť mení tvar: Galaxy Z Flip ponúka nový štýl

Prvý skladací sklenený displej od Samsungu a unikátne užívateľské rozhranie, to je úplne nový mobilný zážitok.

12. februára 2020

Epson EF-100W: Ľahký laserový projektor pre malé izby aj veľké konferencie

Veľa muziky za veľa peňazí alebo zlatý štandard pre laserové projektory?

29. januára 2020

Nový projekt Samsungu pripravuje mladých ľudí na prácu budúcnosti

Svet práce sa mení závratným tempom. Silnie dôraz na neformálne vzdelávanie a žiadané sú predovšetkým zručnosti, ktoré odlišujú ľudí od strojov – kreativita a emočná inteligencia.

9. januára 2020
TEST

Test | Recenzia

Veľké prekvapenie v redakcii: Langie S2, multiúčelový hlasový prekladateľ do vrecka

Prekladač do vášho vrecka LANGIE S2 pre všetkých, ktorí radi cestujete, ale neradi na preklad do cudzieho jazyka vyťahujete svoj mobil.

20. decembra 2019
TEST

Test | Recenzia

AOC X24P1: IPS monitor za dve stovky je ideál na doma i do práce

Každý z nás pozerá na monitor počítača niekoľko hodín denne a je nesmierne dôležité vybrať si nielen ten s pekným, ale aj zdravým obrazom.

18. decembra 2019
TEST

Headset pre hráčov

Test slúchadiel eShark ESL-HS2 KUGO: Zlatá stredná cesta

Elegantné slúchadlá, ktoré stanovujú kvalitatívny štandard pre svoju cenovú kategóriu.

20. novembra 2019