Samsung je bez konkurencie. Otestovali sme jeho minipočítač DeX, prekvapuje použiteľnosťou

V uplynulých mesiacoch sme vyskúšali sme niekoľko celkom odlišných zariadení od značky Samsung. Kameru, smartfóny, zakrivený monitor, dokovaciu stanicu, headset virtuálnej reality. Aj keď sa zdá, že sú vzájomne nezávislé a odlišné, spoločne vytvárajú dokonalý celok pre získanie dokonalej skúsenosti s modernými technológiami v ich najvyššej kvalite. Dnes sa venujeme dokovacej stanici DeX a zakrivenému […]

V uplynulých mesiacoch sme vyskúšali sme niekoľko celkom odlišných zariadení od značky Samsung. Kameru, smartfóny, zakrivený monitor, dokovaciu stanicu, headset virtuálnej reality. Aj keď sa zdá, že sú vzájomne nezávislé a odlišné, spoločne vytvárajú dokonalý celok pre získanie dokonalej skúsenosti s modernými technológiami v ich najvyššej kvalite. Dnes sa venujeme dokovacej stanici DeX a zakrivenému monitoru CFG70.

 

Galaxy S8 + DeX + zakrivený monitor Samsung 27″ CFG70

Už dávnejšie pri uvedení smartfónu Galaxy S8 sme písali, že sa dá pomocou špeciálneho nabíjacieho doku DeX pripojiť cez HDMI k monitoru a používať ako počítač. Android sa prepne do desktopového módu, ktorý vyvinul Samsung a umožňuje pracovať s klávesnicou a myšou tak, ako keby ste pracovali s OS X alebo s Windowsom. V skutočnosti je to Android so základmi Linuxu.

 

Dokovacia stanica Samsung DeX pre smarfón Galaxy S8

 

Samsung nám na tento účel zapožičal smartfón Galaxy S8, dokovaciu stanicu DeX a 27-palcový zakrivený monitor Samsung CFG70. Ide o krásny monitor so spektakulárne zahnutým obrazom tak, aby pozorovateľa obklopoval. Zakrivenie je viditeľné a nápadné, avšak nie natoľko, aby ním bol druhý pozorovateľ obmedzovaný.

S8 v dokovacej stanici DeX automaticky nabíja svoju batériu a pripája sa veľmi jednoducho, vyžaduje pripojenie iba dvoch káblov: napájacieho a HDMI pre spojenie s monitorom. Obsahuje tiež USB konektory pre pripojenie klávesnice a myši, eventuálne pre pripojenie USB kľúča alebo externého disku.

Naša skúsenosť s desktopovým prostredím, ktoré Androidu doprial Samsung, je veľmi pozitívna. Systém reaguje rýchlo a zdá sa, že pre potreby bežného zákazníka úplne vyhovuje. Umožňuje spravovať dokumenty a priečinky, prehliadať webové stránky, vďaka aplikáciám nainštalovaným v smartfóne je možné tvoriť a editovať kancelárske dokumenty, výkon telefónu je dokonca dostatočný aj pre úpravy fotografií. Samozrejme, že mať DeX ako náhradu na pracovný počítač nie je ideálna voľba, ak ste programátor, grafik alebo pracujete s videom, pre väčšinu kancelárskych a domácich potrieb však bude úplne vyhovovať. Oceňujeme, že sa dajú spúšťať aplikácie z telefónu a že systém bez problémov pracuje s viacerými škálovateľnými oknami naraz.

 

Dokovacia stanica Samsung DeX pre smarfón Galaxy S8 s monitorom Samsung 27″ CFG70 (vpravo je bežný 19″ monitor)

 

Monitor CFG70 nemožno len tak obísť jedným odstavcom: jeho obraz je fascinujúci a návykový. Človeku sa zdá, že ten monitor, ktorý má doma dnes, celkom vyhovuje jeho osobným aj pracovným potrebám, ale keď sa k nemu vráti po týždňovej skúsenosti s týmto monitorom od Samsungu, budú do očí udierať zvädnuté farby, nízke rozlíšenie a slabý jas. To bola moja osobná skúsenosť po tom, čo som monitor od Samsungu vrátil z redakčného testu – a to pritom nepoužívam žiadny amatérsky monitor, ale drahé riešenie od značky Dell! Zvláštnu pozornosť sa oplatí venovať ramenu, na ktorom je monitor prichytený: umožňuje precízne nastavenie náklonu, orientácie a výšky obrazu a pritom stále vyzerá esteticky.

 

 

Fotogaléria k článku:

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

Nový spôsob rýchlej a jednoduchej lokalizácie prístroja Galaxy

Samsung predstavuje službu SmartThings Find

Služba bude súčasťou aplikácie SmartThings. Umožní nájsť pripojené zariadenia Galaxy pomocou technológií Bluetooth LE a UWB

29. októbra 2020

Samsung spúšťa v Slovenskej republike predaj najnovších smartfónov Galaxy S20 FE

Ukážte svoje najlepšie ja

Dostupné smartfóny Galaxy S20 FE so špičkovými funkciami sú oddnes v Slovenskej republike v predaji

2. októbra 2020

Pestrofarebný výkonný smartfón pre mladých za dostupnú cenu

Samsung Galaxy S20 FE

Trojitý fotoaparát profesionálnej triedy, nové farebné varianty a špičkové funkcie, to všetko za 649 Eur.

24. septembra 2020

Najnovší prírastok do radu Galaxy M  

Samsung predstavuje model Galaxy M31s

Záujemcovia sa môžu tešiť na skvelú štvoricu fotoaparátov, vynikajúci displej Infinity-O a výkonnú batériu s kapacitou 6000 mAh, ktorá s prehľadom vydrží celý deň.

14. augusta 2020

Prichádza štýlový tablet Galaxy Tab S6 Lite

Tvorte, učte sa, zabávajte sa

Medzi hlavné prednosti tabletu patrí vylepšené dotykové pero S Pen pre písanie a kreslenie alebo displej so špičkovým obrazom

16. apríla 2020

Najnovšie

špičkové mobilné zážitky v súčasnosti aj v budúcnosti

Nová séria smartfónov Samsung Galaxy S23

Modely série Galaxy S23 predstavujú doposiaľ najvýraznejší posun vo vývoji smartfónov Samsung – záujemcovia sa môžu tešiť na najpokročilejšie fotoaparáty, špičkový herný výkon aj ekologicky šetrné prevedenie

3. februára 2023

termokamera AXIS Q1961-TE

Spoľahlivý teplotný alarm

Spoločnosť Axis Communications oznamuje uvedenie novej termometrickej kamery pre vzdialený monitoring. Toto robustné zariadenie (z bez halogénových materiálov) je ideálne na zabezpečenie perimetru, aj na sledovanie teplôt na veľké vzdialenosti a poskytuje vysoko kvalitné termálne video streamy za každého počasia a akýchkoľvek svetelných podmienok. Kamera má vo výbave predinštalovanú analytickú funkciu včasnej detekcie požiaru, ktorá […]

30. januára 2023

Ponúka najrýchlejší zoom na trhu

Nová PTZ kamera Axis

Spoločnosť Axis Communications uviedla na trh novú vysokorýchlostnú PTZ kameru AXIS Q6318-LE. Táto kamera je určená na video dohľad za každého počasia a disponuje výkonným IR prísvitom pre monitorovanie v úplnej tme. Kamera je ideálna pre mestský video dohľad s rozlíšením 4K UHD a 31× optickým priblížením.  Nová vysokorýchlostná PTZ kamera AXIS Q6318-LE využíva 1/2″ […]

17. januára 2023

4K hry sú teraz na inteligentných televízoroch Samsung

Dobrá sprava pre hráčov

Samsung ponúka hráčom nové možnosti, ako si naplno užiť streaming obľúbených titulov

11. januára 2023

Domáce spotrebiče Bespoke od spoločnosti Samsung posúvajú inteligentnú kuchyňu na ďalšiu úroveň

Samsung – novinky na GES 2023

Samsung predstavil na veľtrhu CES 2023 nové spotrebiče radu Bespoke pre prepojené a prispôsobiteľné kuchynské prostredie

11. januára 2023

Široké portfólio spoločnosti Samsung pomáha ľuďom vytvárať si vlastné zážitky

Mimoriadne zážitky a prepojenie so svetom s televízormi Neo QLED

Samsung predstavuje nové TV radov Neo QLED, MICRO LED a
QD OLED pre rok 2023 s bezpečným pripojením, prispôsobiteľným rozhraním a mnohými funkciami, ktoré menia spôsob ich využitia 

11. januára 2023

S hodinkami Huawei Watch GT 3 SE je to hračka

Zdravie a pohyb pod kontrolou aj počas zimy

Huawei Watch GT 3 SE sú hodinky s množstvom inteligentných monitorovacích funkcií, ktoré vám pomôžu sledovať vaše zdravie nielen v zime, ale v každom ročnom období.

3. januára 2023

Štýlové a flexibilné

Axis predstavuje dva nové závesné „all-in-one“ reproduktory

Spoločnosť Axis Communications predstavuje dva nové závesné sieťové reproduktory AXIS C1510 a C1511, ktoré je možné ako zariadenie typu „všetko-v-jednom“ ľahko integrovať do systémov. Tieto IP reproduktory s atraktívnym dizajnom sú určené na zavesenie na strop a je možné ich použiť na vysielanie živých alebo vopred nahraných hlasových správ, na reprodukciu hudby na pozadí, proaktívne […]

19. decembra 2022

OPPO Find N2 Flip – vylepšené riešenie vyklápania

Špičkový výkon a všestranný fotoaparát

Spoločnosť OPPO predstavila na INNO Day 2022 novú generáciu špičkových skladacích smartfónov

15. decembra 2022

Čo znamenamenajú skratky?

ONVIF

Vo svete IT sa stretávame s rôznymi skratkami a často si ani nevieme, čo sa za nimi skrýva. V našom novom seriáli vám postupne niektoré pojmy odhalíme a trochu bližšie vysvetlíme.

12. decembra 2022

Odporúčané

Radíme čitateľom

Akú RAMku kúpiť do PC alebo notebooku?

Zatiaľ čo napríklad pri SSD sa vám pravdepodobne nestane, že by nebolo kompatibilné (ak naň máte zodpovedajúci voľný konektor), v prípade RAM je dôležité overiť si množstvo parametrov.

7. decembra 2022

Výhra je vecou náhody

Ako prebieha kontrola online herní

Las Vegas bolo postavené z peňazí hráčov. Keď sa pozriete na tie monumentálne stavby je zrejmé, že najviac peňazí v hazardných hrách vyhráva kasíno, no u takej rulety, kociek, alebo kartových hier vidíte, že vás nik nepodvádza a výhry sú právoplatné. Dnes však môžete hrať aj online… U online hier nevidíte ako to funguje za webovou […]

6. decembra 2022

Chytré centrum všetkého diania

Múdra domácnosť znižuje spotrebu energie

Rozmýšľate nad tým, ako znížiť a optimalizovať svoju spotrebu energie a kde sa dá najlepšie ušetriť? Samozrejme spôsobov existuje viac, ale nie všetky sú ihneď realizovateľné.

2. decembra 2022
TEST

Recenzia monitora AOC Q27 V5C 27″: Zapáčil sa nám natoľko, že sme si ho zadovážili aj my

Monitory značky AOC sme testovali už niekoľkokrát, napríklad zakrivený CU34G2X 34, klasický X24P1 so špičkovým zobrazovacím panelom IPS a tiež nápadný herný monitor C 27G2 ZU Curved Gaming Monitor. Tieto monitory vynikajú vysokou kvalitou obrazu a férovými cenami, ktoré dávajú vedieť o vyššom štandarde tejto značky, zároveň ju dostávajú aj do rúk neprofesionálov. Najnovšie sme […]

7. novembra 2022
TEST

AUDIOTECHNIKA

Recenzia Truune Eight (8): Najprv šokujú vás aj celé okolie, potom sa ich kvalita stane novým štandardom

Domáci zvuk v štúdiovej kvalite a priamo zo Slovenska? To je Truune Eight (8).

3. novembra 2022

Bezpečie a stabilita vašich zariadení

Recenzia: Záložný batériový zdroj CyberPower VP1000ELCD-FR

Dôležitou úlohou záložného zdroja CyberPower VP1000ELCD-FR je ochrániť počítače a ďalšiu elektroniku pred nečakaným výpadkom energie, prepätím či špičkami v elektrickej sieti a preklenúť krátkodobé výpadky napájania z elektrickej siete.

26. októbra 2022
TEST

POROVNÁVACÍ TEST

Nextbase Dash Cam 622GW a 322GW: Ktorú autokameru si vybrať do auta?

Medzi 4K a Full HD rozlíšením je podstatný rozdiel, ale rozhodne dnes neplatí, že za polovičnú cenu dostanete len polovičnú kvalitu.

17. októbra 2022
TEST

Horúca novinka od DJI

Recenzia: DJI Mini 3 Pro je úžasný malý dron a robí malé zázraky

Dron vhodný ako pre začiatočníka, tak pre pokročilého.

12. októbra 2022

Výhody štandardu Wi-Fi 6

Späť do školy: Preraďte rýchlosť na Wi-Fi 6

Komplexné portfólio sieťových riešení na prechod na Wi-Fi 6 má vo svojej ponuke spoločnosť TP-Link.

29. augusta 2022

Ako vytvoriť stabilnú Wi-Fi na záhrade?

TP-Link vyrába spoľahlivé zariadenia, a preto na ne poskytuje päťročnú záruku

26. júla 2022