Headset pre hráčov

Test slúchadiel eShark ESL-HS2 KUGO: Zlatá stredná cesta

Elegantné slúchadlá, ktoré stanovujú kvalitatívny štandard pre svoju cenovú kategóriu.

Headset eShark ESL-HS2 KUGO patrí medzi najzaujímavejšie slúchadlá vo svojej cenovej kategórii, pretože popri krásnom dizajne a veľmi solídnej konštrukčnej kvalite ponúka hlboký a na detaily bohatý zvuk.

Spraviť dobré slúchadlá za 250 eur nie je nič zaujímavé. Nech si výrobcovia trúfnu spraviť niečo naozaj výborné s cenou pod 50 eur tak, ako to robí značka eShark so svojím modelom ESL-HS2 KUGO. Je to názov, ktorý si zrejme nezapamätáte, ale dôležitejšia je osobná skúsenosť s headsetom, ktorej výsledok je pozitívny.

Za zapožičanie zariadenie do redakčného testu ďakujeme spoločnosti Agem.

Výborný prvý dojem

Headset eShark ESL-HS2 KUGO zaujme už na prvý pohľad a keď ho prvýkrát chytíte do rúk, prekvapia vás jeho tuhosť a nízka hmotnosť 280 gramov. Headset pôsobí dojmom vyššej odolnosti, pritom si zachováva materiály príjemné na dotyk (plast, eko-koža, textil a hliník) a vnútorné strany slúchadiel majú ideálnu tvrdosť. Keď si nastavíte hlavový most, čo vám zaberie tak päť sekúnd práce, budete vedieť oceniť spomínanú nízku hmotnosť a celkovú ergonómiu headsetu.

Na hodnote mu pridáva aj skutočnosť, že v krabici nájdete okrem samotného produktu aj pekné púzdro, aby ste práve nepoužívané slúchadlá nemuseli mať odložené na stole a aby na ne nepadal prach.

 

Výborný aj druhý dojem – keď sa zapne zvuk

Nech je vzhľad akýkoľvek, podstatné je to, do akej miery si vie cenovo dostupný headset poradiť s reprodukciou hudby bohatej na detaily a široké spektrum tónov. Po tejto stránke ponúka ESL-HS2 KUGO technické parametre zhodné s konkurenčnými produktami.

Efektívne simuluje priestorový zvuk, s počítačom a PS4 sa spája cez dvojicu jackov zredukovaných do jedného 4-pinového konektora 3,5 mm, obsahuje až 50 mm meniče s 32 ohmovou impedanciou, reproduktory dokážu reprodukovať zvuky v rozsahu frekvencií 20 a. až 20 000 Hz. Výstupný výkon dosahuje max. výkon 50 mW a citlivosť 100 dB na 1 kHz.

Kvalita zvuku je vzhľadom na cenu pozoruhodná. Hlboké basy sú reprodukované verne a bez rezonancií, až pri extrémne nízkych tónoch akoby reproduktor strácal výkon. Ak máte radi inštrumentálnu hudbu vo flacu, tieto slúchadlá vás pravdepodobne vôbec nesklamú, pretože sa vedia postarať o hlboký verný zvuk bohatý na detaily.

Vnútorné vankúšiky pravdepodobne nepoužívajú vysoko špecializované materiály, napriek tomu vskutku účinne redukujú hluk okolia a poskytujú svojmu používateľovi akýsi akustický kryt pred vonkajším svetom.

 

Súčasťou headsetu je mikrofón, ktorý zachytáva zvuky v pomerne širokom frekvenčnom rozsahu 50 až 16 000 Hz. Kvalita zaznamenávaného zvuku je primeraná cene a typickému použitiu. Na komunikáciu v rámci multiplayerovej hry dokonale vystačí, rovnako tak na hlasové hovory. Ak by ste si chceli pomocou tohto mikrofónu zaznamenať svoje spevácke pokusy, nepochybne narazíte na jeho limity, ale na takýto účel ani nebol headset vyrobený.

 

Pochvalu si zaslúži mechanické ovládanie hlasitosti zvukov pomocou ovládacieho panela prichyteného na napájacom kábli. Mimochodom, jeho dĺžka je dva metre, čo je taktiež údaj porovnateľný s drahšou konkurenciou. Na rovnako ovládači môžete aj úplne odstaviť funkciu mikrofónu.

 

Výrobca eShark nemusí byť známy každému, kto sa pre tieto slúchadlá rozhoduje. Táto značka vyrába okrem slúchadiel aj myši alebo dokonca ergonomické kancelárske kreslá, respektíve kreslá k počítačom dizajnované pre hráčov. eShark vyrába produkty, ktoré sú cenovo dostupnejšie, ale stále so zreteľom na kvalitu vyššieho štandardu. Samozrejme, kúpou produktu tejto značky máte k dispozícii štandardnú dvojročnú záruku.

 

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

Najnovšie

Získajte platenú hru či miesto v cloude zadarmo:

Huawei rozdáva kredity za inštalovanie aplikácií z AppGallery

Spoločnosť Huawei spúšťa špeciálnu promo akciu, určenú majiteľom smartfónov Huawei. Za inštaláciu vybraných aplikácií z obchodu AppGallery získate kredity, ktoré je možné použiť na nákupy aplikácií v AppGallery či Huawei Cloud. Zarábajte inštaláciou aplikácií Každý, kto si prostredníctvom Huawei AppGallery nainštaluje do smartfónu niektorú zo zoznamu aplikácií zapojených do akcie, získa tzv. Huawei body. Za […]

3. júna 2020

Premenlivá dynamika trhov núti firmy zavádzať inovatívne obchodné modely.

Ako vám SUSE pomôže prekonať ekonomicky neisté časy?

Digitalizácia a pokročilé technológie sú kľúčom k riadenému zavádzaniu inovácií, ktoré vám pomôžu odlíšiť sa od konkurencie. Open source softvér zefektívňuje prácu, udržuje digitálnu transformáciu, umožňuje zavádzať nové inovatívne produkty a služby a znižuje náklady. Objavte päť spôsobov, ako podporiť vaše podnikanie prostredníctvom inovácií s otvoreným zdrojovým kódom v časoch ekonomickej neistoty spôsobenej pandémiou koronavíru. […]

3. júna 2020

Huawei uvádza na trh nový dostupný smartfón Y5p, zaujme pomerom ceny a výkonu

Veľmi dobrý pomer medzi cenou a výkonom

Spoločnosť Huawei Consumer Business Group (CBG) uvádza na slovenský trh novinku zo série dostupných zariadení – smartfón Y5p. Všestranný výkon, výdrž batérie a skvelá cena sú tri kľúčové atribúty tohto modelu. Y5p je na Slovensku v predaji od dnešného dňa.

2. júna 2020

48 PALCOVÝ TELEVÍZOR LG OLED JE IDEÁLNOU VOĽBOU NA SLEDOVANIE TV A HRANIE HIER NA ŠPIČKOVEJ ÚROVNI

Spoločnosť LG Electronics ponúkne ešte lepšiu grafika a zvuk

Nový rozmer displeja vám ponúkne vynikajúcu 4K kvalitu a k dispozícii zostávajú aj ďalšie veľkosti pre maximálne prispôsobenie vášmu priestoru

31. mája 2020

Digitálna konferencia Axis Talk 2020 privíta významné svetové osobnosti v oblasti bezpečnosti a video monitorovania

Online konferencia Axis Talk 2020

Online konferencia Axis Talk 2020 sa uskutoční 25. júna 2020 v štyroch jazykoch – angličtine, češtine, poľštine a ruštine. Celodenný program ponúkne okrem iného aj vstupy Martina Grena, vynálezcu IP kamery a zakladateľa spoločnosti Axis alebo ďalších českých i medzinárodných expertov.

30. mája 2020

Urobte si súkromnú diskotéku so Samsung Party audio

Zlé časy končia a zábava môže začať

Povýšte svoju párty na novú úroveň. Tri novinky postavia na nohy aj tanečné drevo. Samsung predstavuje audio novinku vo svojom portfóliu, ktorá je určená pre domácu zábavu – Samsung Party Audio. Stojanový reproduktor poskytuje okrem perfektného zvukového zážitku aj svetelnú hudbu a oživí tak každý priestor. V ponuke sú dva modely – T50 a T70, […]

28. mája 2020

Canon rozširuje schopnosti kamery Canon XF705 bezplatnou aktualizáciou softvéru

Podpora kameramanom

Spoločnosť Canon Europe dnes oznámila rozšírenie podporovaných kodekov v prípade kamery Canon XF705 o XF-AVC a MP4, a taktiež podporu HDR pri zázname s vysokou snímkovou frekvenciou prostredníctvom aktualizácie firmvéru. Aktualizácia okrem spomínaného zefektívňuje workflow, uľahčuje ovládanie a poskytuje väčšiu tvorivú flexibilitu. Kameramanom z televízneho prostredia ponúkne všestrannejšie možnosti. Sú to napríklad nové režimy záznamu v kodeku […]

28. mája 2020

D-Link uvádza na trh nové Wi-Fi 6 routery

Nové routery DIR-X1560 a DIR-X1860 s podporou štandardu Wi-Fi 6 poskytujú väčšiu šírku pásma, širšie pokrytie a inteligentné pripojenie.

27. mája 2020

Čoskoro príde na trh aj 7,68TB U.2 NVMe PCIe SSD disk DC1000M

Kingston dodáva špičkové výkonné SSD disky 7,68TB pre dátové centrá

Spoločnosť Kingston dnes začala dodávky 7,68TB* modelov SATA SSD diskov 500R (DC500R)  a 450R (DC450R) určených pre dátové centrá. 7,68TB U.2 NVMe SSD disk DC1000 príde na trh v júni. Tieto SSD disky umožňujú navýšiť kapacitu úložísk dátových centier používajúcich disky s rozhraním NVMe alebo SATA a spĺňajú prísne pravidlá QoS pre zaistenie dobre predvídateľné […]

26. mája 2020

Logitech G predstavuje mechanickú hráčsku klávesnicu bez numerického bloku Logitech G915 TKL

Novinka pre priatelia gamingu

Plnohodnotná kompaktná klávesnica bez numerického bloku G915 TKL je kombináciou elegantného dizajnu, špičkových technológií a konštrukčného riešenia

26. mája 2020

Odporúčané

Samsung predstavuje Terrace, nový vonkajší televízor a soundbar pre umiestnenie na záhradu či terasu

Domáca zábava na čerstvom vzduchu:

Nový televízor Terrace ponúka skvelý obraz v rozlíšení 4K, technológiu QLED, inteligentné funkcie a odolnú konštrukciu s vode odolnou certifikáciou IP55.

22. mája 2020

Spoločnosť Nikon pripravila výhodný set pre vlogerov

Kvalitný set pre vlogerov

Spoločnosť Nikon predstavila základnú súpravu pre vlogerov, ktorá poskytuje všetko, čo je potrebné na tvorbu pútavých video blogov.

28. apríla 2020
TEST

Žiadne káble, žiadne starosti

Test slúchadiel Niceboy HIVE 2 joy: Aj na hry, aj na tréning (recenzia, hodnotenie, cena)

Ľahká skladacia konštrukcia, umelá koža a skvelý zvuk za pár desiatok eur. Niceboy HIVE 2 joy sú príjemným prekvapením aj pre technologického novinára.

17. apríla 2020
TEST

True Wireless s enormnou výdržou

Niceboy HIVE pods 2? Nie je dôvod na obavy, oplatia sa (recenzia, test a hodnotenie)

Prečo získali slúchadlá Niceboy HIVE pods 2 ocenenie TIP REDAKCIE? Čítajte v našom teste.

15. apríla 2020

Casio EQB-1000D-1AER sú pánske hodinky športového výzoru v ultratenkom puzdre

Casio EQB-1000D-1AER

Medzi najdôležitejšie výhody bezpochyby patrí možnosť synchronizácie hodiniek s chytrým telefónom skrze technológiu Bluetooth.

1. apríla 2020

Canon aj tento rok pozýva študentov do francúzskeho mesta Perpignan na Visa pour l`image – významný festival so zameraním na dokumentárnu fotografiu

Jedinečná možnosť pre budúcich dokumentaristov

Spoločnosť Canon vyberie 210 študentov z celej Európy a poskytne im príležitosť rozvíjať ich zručnosti v oblasti fotografie za prítomnosti lídrov v tomto priemysle počas festivalu Visa pour l’Image, ktorý sa aj tento rok bude konať v meste Perpignan na prelome mesiacov august a september – 30.8. – 5.9.2020.

18. marca 2020
TEST

TEST/RECENZIA

Najlepšie True Wireless slúchadlá do 40 eur? Vyskúšajte Niceboy HIVE podsie

Aj lacnejšie slúchadlá môžu byť vynikajúce.

13. marca 2020

G-Shock Mudmaster GG-B100 – karbonová výbava novej generácie

Každý rok fanúšikovia G-Shock čakajú, čo nové nám Casio na hodinárskom veľtrhu Baselworld predstaví. Už sme tak nejako vytušili, že technológiu, ktorú budeme u noviniek vídať častejšie, bude bluetooth. Potvrdzuje to aj nový prírastok Mudmaster GG-B100. Ešte nás ale prekvapil funkciiou krokomeru, živicovým puzdrom zosilneným karbónom a dvojvrstvovou korunkou.

18. februára 2020
TEST

Vyskúšali sme

Recenzia: Dizajnové reproduktory z IKEA Symfonisk sú v skutočnosti prémiová značka Sonos

Zvažujete kúpu reproduktorov z obchodného domu IKEA? Ak nie, mali by ste, pretože kvalita ich reprodukcie nás poriadne prekvapila.

16. februára 2020

Budúcnosť mení tvar: Galaxy Z Flip ponúka nový štýl

Prvý skladací sklenený displej od Samsungu a unikátne užívateľské rozhranie, to je úplne nový mobilný zážitok.

12. februára 2020