Samsung Gear Fit 2 Pro: Vydržia všetko, majú top výbavu a skvelý displej

V ponukách obchodov vystupujú ako inteligentné hodinky (smarthodinky, smartwatch), ale v skutočnosti sú doplnkom k aktívnemu životnému štýlu a svojím spôsobom aj pomôckou k športu. Ak si myslíte, že takéto hodinky vedia akurát tak zmerať počet prejdených krokov a prepočítavať ich na nereálne spálené kalórie, ste na omyle – Gear Fit 2 Pro je šikovná […]

V ponukách obchodov vystupujú ako inteligentné hodinky (smarthodinky, smartwatch), ale v skutočnosti sú doplnkom k aktívnemu životnému štýlu a svojím spôsobom aj pomôckou k športu. Ak si myslíte, že takéto hodinky vedia akurát tak zmerať počet prejdených krokov a prepočítavať ich na nereálne spálené kalórie, ste na omyle – Gear Fit 2 Pro je šikovná pomôcka pre každodenný život so všestranným využitím.

 

Veľkí a kvalitní výrobcovia smarthodiniek to dnes majú ťažké. Výrobcovia ako Huawei, Samsung, Sony a iní podobní sú drvení konkurenciou superlacných hodiniek s displejom z Číny. V cene im síce konkurovať nemôžu, pretože vytvoriť seriózny produkt za pár eur skrátka nie je možné ani technicky, ani ekonomicky. Avšak v porovnaní s niekoľkoeurovými akože smarthodinkami z Aliexpressu a DX sú tieto nepomerne kvalitnejšie a funkčnejšie. Ten rozdiel je dokonca tak obrovský, že sa nebránim označiť ho za priam priepastný.

O superlacných „smarthodinkách“ som písal v samostatnom článku Smarthodinky za 13 eur? GT08 fungujú veľmi obmedzene, ale za tých pár eur je to v poriadku. Písal som v ňom o mojich skúsenostiach s hodinkami GT08, ktoré sa môžu pochváliť dizajnom inšpirovaným Apple Watch a prekvapivo dobre pôsobiacim kvalitným púzdrom. To je však všetko, od kvality displeja až po funkcie sú hodinky okresané na minimálny štandard, pričom snáď jediné veci, ktoré vedia splniť dobre, sú ukazovanie času, meranie krokov, zobrazovanie notifikácií z mobilu a funkcia hlasného odposluchu počas šoférovania.

Samsung Gear Fit 2 Pro sú síce nepomerne drahšie, ale aj značne funkčnejšie a kvalitnejšie. Vážia iba 34 gramov, môžete ich namočiť do vody, na púzdro môže kvapkať pot a nič sa im nestane. Bez problémov zvládajú aj plavecký tréning (úplná vodotesnosť a norma odolnosti 5 ATM). Čakať to od „smarthodiniek“ do dvadsať eur? Zabudnite.

Vďaka rozšíreným možnostiam konektivity so smartfónmi sú to skutočné smarthodinky a hoci sa tak často neprezentujú, vedia slúžiť ako predĺžená ruka smartfónu pomocou zobrazovania notifikácií. Cez pomerne malý dotykový displej je dokonca možné na tieto notifikácie reagovať.

 

Test Samsung Gear Fit 2 Pro od 3digital.sk

 

Hodinky je pre ich úplnú funkčnosť potrebné spojiť s mobilným telefónom cez Bluetooth, v telefóne je potrebné mať nainštalovanú aplikáciu Samsung Gear. Kedysi bola táto aplikácia vyhradená iba pre telefóny značky Samsung, dnes ju môžete inštalovať do akejkoľvek inej značky, teda aj pre Sony, Moto, Lenovo, Huawei a ostatné. Po pripojení k mobilu sa na jeho displeji objavia všetky údaje získané z hodiniek, prevádzajú sa do grafov a štatistík, ktoré môžete využiť napríklad pri svojich tréningoch, ktorými mienite dosahovať zlepšenia v akomkoľvek ohľade – či v množsve spálených kalórií, odbehnutých kilometrov, zaplávaných dĺžok alebo čohokoľvek iného.

Samsung Gear Fit 2 Pro ponúka aj možnosť sledovania životosprávy. Na displeji jednoduchým ťuknutím na príslušnú ikonu zaznamenáte, že ste práve vypili pohár vody, kávy alebo či ste práve vykonali inú činnosť spojenú so stravovaním. Takto môžete veľmi jednoducho a prakticky sledovať denný príjem tekutín a dodržiavať tak optimálnu životosprávu.

Test Samsung Gear Fit 2 Pro od 3digital.sk

 

 

Hodinky Samsung Gear Fit 2 Pro sa dnes predávajú za ceny mierne vyššie ako 200 eur. Áno, nie je to desať eur z čínskeho internetového obchodu, ale tento produkt vydrží, platí naň dvojročná záruka, v prípade potreby sa dá reklamovať a možno aj servisovať, jeho precízne senzory merajú veličiny presne a aplikácia Samsung Gear nemá konkurenciu. Umožní vám získať nad svojím životným štýlom takmer dokonalú kontrolu a k tomu sa môžete potešiť z toho, že máte na rukách niečo hodnotné, moderné, funkčné a estetické zároveň. Pred nákupom podobných zariadení však musíte zvážiť to, či ich budete vedieť naozaj využiť – pretože samotné hodinky sú nepochybne atraktívne a zaujímavé, avšak bez aktívneho využívania ich funkcií sa z nich stane obyčajný nástroj na zobrazovanie času a esemesiek.

V tomto ohľade Samsung vytvoril produkt sebe typický: dal do neho úplne všetko, čo môže používať niekedy potrebovať a verí, že si tento používateľ na používanie všemožných funkcií zvykne natoľko, že sa mu stanú prirodzené a samozrejmé. Preto sú všetky smartfóny od tejto značky tak technologicky vyspelé a prvotriedne vybavené – aby tú funkciu, ktorú používateľ potrebuje možno iba dvakrát do roka, mal a bola mu okamžite k dispozícii.

 

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

Casio EQB-1000D-1AER sú pánske hodinky športového výzoru v ultratenkom puzdre

Casio EQB-1000D-1AER

Medzi najdôležitejšie výhody bezpochyby patrí možnosť synchronizácie hodiniek s chytrým telefónom skrze technológiu Bluetooth.

1. apríla 2020

Slovenská premiéra

TAG Heuer predstavuje novú generáciu luxusných inteligentných hodiniek Connected

4 roky, 4 mesiace a 4 dni uplynuli od slávnostnej premiéry prvých Connected – inteligentných hodiniek švajčiarskej značky TAG Heuer. Fakt, že sa tradičná hodinárska firma pustila do tohto trhového segmentu, môže byť pre laika prekvapením.

13. marca 2020

Samsung nám previedol svoje najnovšie zariadenia Galaxy Note9, Watch a Tab S4

Nový 6,4-palcový smarfón Galaxy Note9 zrejme nemá rovného konkurenta, siaha na najvyššie méty vo výbave, funkciách aj konštrukčnom vyhotovení. Pozrite si fotografie nových produktov značky Samsung Galaxy z bratislavskej Magio pláže.  Samsung Galaxy Note9 Nový Galaxy Note9 je prvotriednym kúskom modernej techniky, ktorá kombinuje veľký displej s extrémne vysokým rozlíšením, tenké odolné telo, navyše vodotesné, […]

10. augusta 2018

TAG Heuer Connected, smart hodinky s Android Wear

TAG Heuer predstavil inteligentné hodinky Connected v spolupráci s firmami Google a Intel. Virtuálne ciferníky, púzdro a remene dodal TAG Heuer, komponenty Intel a softvér Google. Výsledkom sú prémiové smart hodinky za približne 1 400 eur a približne jednodňovou výdržou. Ako som písal v článku pre TASR, TAG Heuer Connected by sme nemali porovnávať s inými […]

12. novembra 2015

Sony predstavuje ďalšiu generáciu SmartBand 2

Druhá generácia SmartBand prináša pokrokový snímačsrdcovej frekvencie, poskytujúci užitočné informácie o vašej kondícii, zdraví a hladinách stresu Nikdy nezmeškáte žiaden hovor, správu, email či upozornenie zo sociálnych sietí vďaka nenápadným vibráciám a vizuálnej farebnej LED signalizácii Môže sa nosiť nonstop vo vymeniteľnom čiernom, bielom, ružovom a indigovo modrom odolnom silikónovom prevedení s vodeodolnosťou, potvrdenou normou IP682 Otvorená kompatibilita s akýmkoľvek […]

21. augusta 2015

Najnovšie

Bose predstavuje Bose Music Amplifier

Bose Amplifier

centrum domáceho ozvučenia, ktoré prepojí svet digitálnej hudby aj zbierky tradičných hudobných nosičov

30. novembra 2022

Nové smart hodinky Huawei Watch GT 3 SE

Každodenný asistent s dvojtýždňovou výdržou za skvelú cenu

Spoločnosť Huawei predstavuje najnovšie smart hodinky zo série Watch GT. Model s plným názvom Watch GT 3 SE sú ľahké inteligentné hodinky, ktoré stelesňujú potreby športových a fitness nadšencov.

29. novembra 2022

Vhodný pre PlayStation 5, hráčske aplikácie a intenzívnu prevádzku

SSD disk Kingston FURY Renegade

Oceňovaný SSD disk Kingston FURY bude novo k dispozícii aj s väčším chladičom

15. novembra 2022

Silný zvuk s výkonom 15 W

Bezdrôtový reproduktor so svetelnými efektmi

Niceboy predstavuje bezdrôtový reproduktor so svetelnými efektmi RAZE Neon

10. novembra 2022

Cvičte doma podľa známych certifikovaných trénerov

Dve nové aplikácie pre inteligentné televízory

Dve nové aplikácie pre inteligentné televízory Samsung na Slovensku: iPrima a Fitshaker

10. novembra 2022

Watch GTR s AMOLED displejom a nová generácia WATCH Lite 3

Dvoje nové inteligentné hodinky Niceboy

Značka Niceboy uvádza na trh hneď dvoje nové inteligentné hodinky. Prémiové hodinky WATCH GTR vynikajú svojou kombináciou zaujímavého dizajnu a odolného vyhotovenia vrátane AMOLED displeja aj funkcie telefonovania.

10. novembra 2022

Samsung prichádza so špeciálnym vysávačom Bespoke Jet Pet

Zatočte so psími chlpmi v domácnosti

Samsung prichádza so špeciálnym vysávačom Bespoke Jet Pet

10. novembra 2022

1.miesto v rebríčku DXOMARK opäť patrí Huawei

Smartfón Huawei – Mate 50 Pro

Huawei Mate 50 Pro je novým kráľom rebríčka DXOMARK, dosiahol najvyššie skóre v histórii

10. novembra 2022

Bezpečnosť ako priorita

Spoločnosť vivo oficiálne uviedla na trh novú používateľskú nadstavbu Funtouch OS 13

vivo predstavuje novú verziu používateľskej nadstavby Funtouch OS 13, založenú na OS Android 13

10. novembra 2022

do dopravných prostriedkov

Panoramatická kopula s jedným snímacím senzorom. Axis uvádza novú kameru

Spoločnosť Axis Communications predstavuje novú 6 MPx panoramatickú mini kopulovitú kameru s jediným snímacím senzorom, ktorá je navrhnutá  špeciálne pre tzv. palubný dohľad. Táto kompaktná, ľahko inštalovateľná a vysoko odolná kamera poskytuje kompletný 180° alebo 360° prehľad bez ohľadu na svetelné podmienky.

10. novembra 2022

Odporúčané

TEST

Recenzia monitora AOC Q27 V5C 27″: Zapáčil sa nám natoľko, že sme si ho zadovážili aj my

Monitory značky AOC sme testovali už niekoľkokrát, napríklad zakrivený CU34G2X 34, klasický X24P1 so špičkovým zobrazovacím panelom IPS a tiež nápadný herný monitor C 27G2 ZU Curved Gaming Monitor. Tieto monitory vynikajú vysokou kvalitou obrazu a férovými cenami, ktoré dávajú vedieť o vyššom štandarde tejto značky, zároveň ju dostávajú aj do rúk neprofesionálov. Najnovšie sme […]

7. novembra 2022
TEST

AUDIOTECHNIKA

Recenzia Truune Eight (8): Najprv šokujú vás aj celé okolie, potom sa ich kvalita stane novým štandardom

Domáci zvuk v štúdiovej kvalite a priamo zo Slovenska? To je Truune Eight (8).

3. novembra 2022

Bezpečie a stabilita vašich zariadení

Recenzia: Záložný batériový zdroj CyberPower VP1000ELCD-FR

Dôležitou úlohou záložného zdroja CyberPower VP1000ELCD-FR je ochrániť počítače a ďalšiu elektroniku pred nečakaným výpadkom energie, prepätím či špičkami v elektrickej sieti a preklenúť krátkodobé výpadky napájania z elektrickej siete.

26. októbra 2022
TEST

POROVNÁVACÍ TEST

Nextbase Dash Cam 622GW a 322GW: Ktorú autokameru si vybrať do auta?

Medzi 4K a Full HD rozlíšením je podstatný rozdiel, ale rozhodne dnes neplatí, že za polovičnú cenu dostanete len polovičnú kvalitu.

17. októbra 2022
TEST

Horúca novinka od DJI

Recenzia: DJI Mini 3 Pro je úžasný malý dron a robí malé zázraky

Dron vhodný ako pre začiatočníka, tak pre pokročilého.

12. októbra 2022

Výhody štandardu Wi-Fi 6

Späť do školy: Preraďte rýchlosť na Wi-Fi 6

Komplexné portfólio sieťových riešení na prechod na Wi-Fi 6 má vo svojej ponuke spoločnosť TP-Link.

29. augusta 2022

Ako vytvoriť stabilnú Wi-Fi na záhrade?

TP-Link vyrába spoľahlivé zariadenia, a preto na ne poskytuje päťročnú záruku

26. júla 2022

Dokonale sfarbený svet s technológiou Quantum Dot

Ponorte sa do sveta farieb

Hráči majú zmysel pre realizmus; ak ste hráč, takmer určite rozpoznáte niečo podozrivé na míle ďaleko. Či už je to pokles FPS uprostred duelu alebo nekonzistentný dizajn sveta. Nič nezostane bez povšimnutia. Zatiaľ čo vývojári hier sa snažia dosiahnuť skutočný fotorealizmus v hrách s novými enginmi, ako je Unreal Engine 5, zobrazovacia technológia sa snaží držať krok vlastnými pokrokmi…..

16. júna 2022

Ergonomické produkty Logitech

TEST: Keď sa lepšie cítite, dokážete aj lepšie a efektívnejšie pracovať

Ergonómia (z gréčtiny: ergon´= práca + nomos = zákony) je veda zaoberajúca sa vzťahmi vznikajúcimi medzi človekom a prostredím, ktoré ho obklopuje – či už sa jedná o tvary, materiály, osvetlenie, rozmery a pod. Cieľom je vytvoriť také pracovné podmienky, ktoré podporujú optimálny výkon človeka a jeho pohodu. To mi pripomína moju nepohodu, keď pozerám […]

10. júna 2022

Množstvo vylepšení, exkluzívne materiály a vyšperkovaný dizajn

Huawei Watch GT 3 Pro prichádzajú

Huawei prichádza s hodinkami pre dámy a pánov, ktoré sa vyznačujú nielen bohatou technologickou výbavou, ale aj prestížnymi materiálmi, ako je keramika či titán, ktoré sú v hodinárskom svete považované za luxusné.

19. mája 2022