Samsung Gear Fit 2 Pro: Vydržia všetko, majú top výbavu a skvelý displej

V ponukách obchodov vystupujú ako inteligentné hodinky (smarthodinky, smartwatch), ale v skutočnosti sú doplnkom k aktívnemu životnému štýlu a svojím spôsobom aj pomôckou k športu. Ak si myslíte, že takéto hodinky vedia akurát tak zmerať počet prejdených krokov a prepočítavať ich na nereálne spálené kalórie, ste na omyle – Gear Fit 2 Pro je šikovná […]

V ponukách obchodov vystupujú ako inteligentné hodinky (smarthodinky, smartwatch), ale v skutočnosti sú doplnkom k aktívnemu životnému štýlu a svojím spôsobom aj pomôckou k športu. Ak si myslíte, že takéto hodinky vedia akurát tak zmerať počet prejdených krokov a prepočítavať ich na nereálne spálené kalórie, ste na omyle – Gear Fit 2 Pro je šikovná pomôcka pre každodenný život so všestranným využitím.

 

Veľkí a kvalitní výrobcovia smarthodiniek to dnes majú ťažké. Výrobcovia ako Huawei, Samsung, Sony a iní podobní sú drvení konkurenciou superlacných hodiniek s displejom z Číny. V cene im síce konkurovať nemôžu, pretože vytvoriť seriózny produkt za pár eur skrátka nie je možné ani technicky, ani ekonomicky. Avšak v porovnaní s niekoľkoeurovými akože smarthodinkami z Aliexpressu a DX sú tieto nepomerne kvalitnejšie a funkčnejšie. Ten rozdiel je dokonca tak obrovský, že sa nebránim označiť ho za priam priepastný.

O superlacných „smarthodinkách“ som písal v samostatnom článku Smarthodinky za 13 eur? GT08 fungujú veľmi obmedzene, ale za tých pár eur je to v poriadku. Písal som v ňom o mojich skúsenostiach s hodinkami GT08, ktoré sa môžu pochváliť dizajnom inšpirovaným Apple Watch a prekvapivo dobre pôsobiacim kvalitným púzdrom. To je však všetko, od kvality displeja až po funkcie sú hodinky okresané na minimálny štandard, pričom snáď jediné veci, ktoré vedia splniť dobre, sú ukazovanie času, meranie krokov, zobrazovanie notifikácií z mobilu a funkcia hlasného odposluchu počas šoférovania.

Samsung Gear Fit 2 Pro sú síce nepomerne drahšie, ale aj značne funkčnejšie a kvalitnejšie. Vážia iba 34 gramov, môžete ich namočiť do vody, na púzdro môže kvapkať pot a nič sa im nestane. Bez problémov zvládajú aj plavecký tréning (úplná vodotesnosť a norma odolnosti 5 ATM). Čakať to od „smarthodiniek“ do dvadsať eur? Zabudnite.

Vďaka rozšíreným možnostiam konektivity so smartfónmi sú to skutočné smarthodinky a hoci sa tak často neprezentujú, vedia slúžiť ako predĺžená ruka smartfónu pomocou zobrazovania notifikácií. Cez pomerne malý dotykový displej je dokonca možné na tieto notifikácie reagovať.

 

Test Samsung Gear Fit 2 Pro od 3digital.sk

 

Hodinky je pre ich úplnú funkčnosť potrebné spojiť s mobilným telefónom cez Bluetooth, v telefóne je potrebné mať nainštalovanú aplikáciu Samsung Gear. Kedysi bola táto aplikácia vyhradená iba pre telefóny značky Samsung, dnes ju môžete inštalovať do akejkoľvek inej značky, teda aj pre Sony, Moto, Lenovo, Huawei a ostatné. Po pripojení k mobilu sa na jeho displeji objavia všetky údaje získané z hodiniek, prevádzajú sa do grafov a štatistík, ktoré môžete využiť napríklad pri svojich tréningoch, ktorými mienite dosahovať zlepšenia v akomkoľvek ohľade – či v množsve spálených kalórií, odbehnutých kilometrov, zaplávaných dĺžok alebo čohokoľvek iného.

Samsung Gear Fit 2 Pro ponúka aj možnosť sledovania životosprávy. Na displeji jednoduchým ťuknutím na príslušnú ikonu zaznamenáte, že ste práve vypili pohár vody, kávy alebo či ste práve vykonali inú činnosť spojenú so stravovaním. Takto môžete veľmi jednoducho a prakticky sledovať denný príjem tekutín a dodržiavať tak optimálnu životosprávu.

Test Samsung Gear Fit 2 Pro od 3digital.sk

 

 

Hodinky Samsung Gear Fit 2 Pro sa dnes predávajú za ceny mierne vyššie ako 200 eur. Áno, nie je to desať eur z čínskeho internetového obchodu, ale tento produkt vydrží, platí naň dvojročná záruka, v prípade potreby sa dá reklamovať a možno aj servisovať, jeho precízne senzory merajú veličiny presne a aplikácia Samsung Gear nemá konkurenciu. Umožní vám získať nad svojím životným štýlom takmer dokonalú kontrolu a k tomu sa môžete potešiť z toho, že máte na rukách niečo hodnotné, moderné, funkčné a estetické zároveň. Pred nákupom podobných zariadení však musíte zvážiť to, či ich budete vedieť naozaj využiť – pretože samotné hodinky sú nepochybne atraktívne a zaujímavé, avšak bez aktívneho využívania ich funkcií sa z nich stane obyčajný nástroj na zobrazovanie času a esemesiek.

V tomto ohľade Samsung vytvoril produkt sebe typický: dal do neho úplne všetko, čo môže používať niekedy potrebovať a verí, že si tento používateľ na používanie všemožných funkcií zvykne natoľko, že sa mu stanú prirodzené a samozrejmé. Preto sú všetky smartfóny od tejto značky tak technologicky vyspelé a prvotriedne vybavené – aby tú funkciu, ktorú používateľ potrebuje možno iba dvakrát do roka, mal a bola mu okamžite k dispozícii.

 

 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

Slovenská premiéra

TAG Heuer predstavuje novú generáciu luxusných inteligentných hodiniek Connected

4 roky, 4 mesiace a 4 dni uplynuli od slávnostnej premiéry prvých Connected – inteligentných hodiniek švajčiarskej značky TAG Heuer. Fakt, že sa tradičná hodinárska firma pustila do tohto trhového segmentu, môže byť pre laika prekvapením.

13. marca 2020

Samsung nám previedol svoje najnovšie zariadenia Galaxy Note9, Watch a Tab S4

Nový 6,4-palcový smarfón Galaxy Note9 zrejme nemá rovného konkurenta, siaha na najvyššie méty vo výbave, funkciách aj konštrukčnom vyhotovení. Pozrite si fotografie nových produktov značky Samsung Galaxy z bratislavskej Magio pláže.  Samsung Galaxy Note9 Nový Galaxy Note9 je prvotriednym kúskom modernej techniky, ktorá kombinuje veľký displej s extrémne vysokým rozlíšením, tenké odolné telo, navyše vodotesné, […]

10. augusta 2018

TAG Heuer Connected, smart hodinky s Android Wear

TAG Heuer predstavil inteligentné hodinky Connected v spolupráci s firmami Google a Intel. Virtuálne ciferníky, púzdro a remene dodal TAG Heuer, komponenty Intel a softvér Google. Výsledkom sú prémiové smart hodinky za približne 1 400 eur a približne jednodňovou výdržou. Ako som písal v článku pre TASR, TAG Heuer Connected by sme nemali porovnávať s inými […]

12. novembra 2015

Sony predstavuje ďalšiu generáciu SmartBand 2

Druhá generácia SmartBand prináša pokrokový snímačsrdcovej frekvencie, poskytujúci užitočné informácie o vašej kondícii, zdraví a hladinách stresu Nikdy nezmeškáte žiaden hovor, správu, email či upozornenie zo sociálnych sietí vďaka nenápadným vibráciám a vizuálnej farebnej LED signalizácii Môže sa nosiť nonstop vo vymeniteľnom čiernom, bielom, ružovom a indigovo modrom odolnom silikónovom prevedení s vodeodolnosťou, potvrdenou normou IP682 Otvorená kompatibilita s akýmkoľvek […]

21. augusta 2015

Dior Chiffre Rouge C05 Automatic GMT

Seriózne náramkové hodinky pre priaznivcov módnych značiek si zakladá na jednoduchosti, dizajnovej čistote a detailoch. Zaujmú inak nenápadné zlaté prvky a červená obrúč na korunke.   Ak ste doteraz zvažovali nad tým, či si kúpiť hodinky značky Dior, teraz je na to asi najvhodnejšia doba. Značka uviedla do svojej ponuky model Chiffre Rouge C05 Automatic GMT, […]

7. mája 2015

Najnovšie

Axis vstupuje na trh kamier nositeľných na tele

Kamery pre policajtov a sekuriťákov

Spoločnosť Axis Communications, ktorá je už desaťročia lídrom v odbore sieťového videa, uvádza na trh svoj prvý kamerový systém pre nosenie na tele, vyvinutý najmä pre príslušníkov polície a súkromné bezpečnostné agentúry. Riešenie zahŕňa odolnú kameru AXIS W100, dokovaciu stanicu AXIS W700/701 a systémovej jednotky AXIS W800. Otvorená architektúra umožňuje integráciu so širokým radom systémov na […]

27. marca 2020

Huawei predstavuje vylepšené smart hodinky Watch GT 2e

Stvorené pre športovcov

Spoločnosť Huawei včera spolu s novou sériou smartfónov P40, predstavila aj niekoľko ďalších nových produktov. Medzi nimi aj nový prírastok do série smart hodiniek Huawei Watch GT 2e. Hodinky obsahujú až 100 režimov monitorovania tréningu, od tradičných športov až po moderné formy cvičenia.

27. marca 2020

Samsung vylepšuje fotografické schopnosti modelov Galaxy S10 a Galaxy Note10

Samsung s novými funkciami.

Spoločnosť Samsung Electronics oznámila, že vybaví modely Galaxy S10 a Galaxy Note10 funkciami novej generácie, známymi zo súčasnej vlajkovej lode Galaxy S20.

27. marca 2020

Vrcholná séria obsahuje tri modely: P40 Pro +, P40 Pro a P40.

Huawei predstavuje smartfóny radu P40, ohlasujú novú víziu fotografie

Spoločnosť Huawei Consumer Business Group (CBG) dnes predstavila nové vlajkové smartfóny radu P40.

26. marca 2020

Lídri v odbore spolupracujú na potláčaní rozdielov medzi závodmi v reálnom a virtuálnom svete. Logitech G tiež podporuje lokálne hráčske akcie.

Logitech G a McLaren ohlasujú novú éru pretekov

Logitech G, značka spoločnosti Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), oznámila predĺženie partnerstva so spoločnosťou McLaren, ktoré odštartuje novú éru pretekov. Obe spoločnosti tento rok ešte viac prehĺbia spoluprácu v oblasti e-športov s využitím bohatých skúseností McLarenu zo sveta motoristického športu aj automobilového priemyslu a odborných znalostí Logitech G v oblasti e-pretekov, e-športov a herných technológií.

25. marca 2020

Vzdialená cloudová správa a doživotná záruka

NETGEAR Smart Managed Pro

Spoločnosť NETGEAR, globálny dodávateľ inovatívnych sieťových produktov pre koncových užívateľov, firmy a poskytovateľov služieb, pridala možnosť vzdialeného nastavenia a správy vybraných firemných prepínačov radu Smart Managed Pro prostredníctvom služby NETGEAR Insight. Doteraz bolo možné tieto zariadenia skrze službu len zaregistrovať a monitorovať. Nové funkcie a doživotnú záruku získajú majitelia spomínaných prepínačov po ich registrácii. Prepínače […]

25. marca 2020

Atramentový Canon ProStream 1000 vytlačil už miliardu stránok a šľape na päty offsetu

Nahradia atramentové tlačiarne ofsetovú tlač ?

Dokážete si predstaviť 12,8 milióna výtlačkov kultovej knihy Harry Potter a Kameň mudrcov vedľa seba? Presne také množstvo, teda zhruba miliardu obojstranne potlačených stránok formátu A4, vyprodukovali zákazníci spoločnosti Canon na digitálnych atramentových strojoch s kontinuálnym podávaním ProStream 1000.[1]

 

24. marca 2020

Novinka má tri fotoaparáty, moderný Infinity-U displej, vysokokapacitnú batériu a dostupnú cenu.

Samsung predstavuje Galaxy M21 – smartfón stvorený pre aktívnych ľudí

Spoločnosť Samsung predstavila smartfón Galaxy M21, ktorý ocenia všetci fanúšikovia produkujúci množstvo kvalitných fotografií, ale aj ľudia, ktorých nebaví každodenné dobíjanie batérie.

23. marca 2020

Nový flash disk Verbatim Store’n’Click

Spoločnosť Verbatim uvádza na trh nový rad USB kľúčov Store’n’Click s jedinečným dizajnom „slide and lock“, ktorý umožňuje jednoduché vysunutie a zasunutie USB konektora. Disk Store’n’Click je k dispozícii v niekoľkých farebných i kapacitných prevedeniach a je tak ideálnym USB diskom pre bežné každodenné použitie. Konektor sa v prípade potreby uzamkne a zacvakne späť do […]

20. marca 2020

Reproduktory Bose SoundTouch podporujú najnovšie AirPlay 2

Repráky, ktoré ponúkajú atraktívnu kombináciu kvalitného zvuku, úžitkových vlastností a dizajnu

Reproduktory Bose SoundTouch, ktoré umožňujú priamy streaming pomocou populárnych hudobných služieb a bezdrôtový rozvod hudby, získali najnovšie podporu protokolu AirPlay 2. Táto možnosť je k dispozícii po automatickej aktualizácii firmware aj pre existujúcich používateľov.

19. marca 2020

Odporúčané

Canon aj tento rok pozýva študentov do francúzskeho mesta Perpignan na Visa pour l`image – významný festival so zameraním na dokumentárnu fotografiu

Jedinečná možnosť pre budúcich dokumentaristov

Spoločnosť Canon vyberie 210 študentov z celej Európy a poskytne im príležitosť rozvíjať ich zručnosti v oblasti fotografie za prítomnosti lídrov v tomto priemysle počas festivalu Visa pour l’Image, ktorý sa aj tento rok bude konať v meste Perpignan na prelome mesiacov august a september – 30.8. – 5.9.2020.

18. marca 2020
TEST

TEST/RECENZIA

Najlepšie True Wireless slúchadlá do 40 eur? Vyskúšajte Niceboy HIVE podsie

Aj lacnejšie slúchadlá môžu byť vynikajúce.

13. marca 2020

G-Shock Mudmaster GG-B100 – karbonová výbava novej generácie

Každý rok fanúšikovia G-Shock čakajú, čo nové nám Casio na hodinárskom veľtrhu Baselworld predstaví. Už sme tak nejako vytušili, že technológiu, ktorú budeme u noviniek vídať častejšie, bude bluetooth. Potvrdzuje to aj nový prírastok Mudmaster GG-B100. Ešte nás ale prekvapil funkciiou krokomeru, živicovým puzdrom zosilneným karbónom a dvojvrstvovou korunkou.

18. februára 2020
TEST

Vyskúšali sme

Recenzia: Dizajnové reproduktory z IKEA Symfonisk sú v skutočnosti prémiová značka Sonos

Zvažujete kúpu reproduktorov z obchodného domu IKEA? Ak nie, mali by ste, pretože kvalita ich reprodukcie nás poriadne prekvapila.

16. februára 2020

Budúcnosť mení tvar: Galaxy Z Flip ponúka nový štýl

Prvý skladací sklenený displej od Samsungu a unikátne užívateľské rozhranie, to je úplne nový mobilný zážitok.

12. februára 2020

Epson EF-100W: Ľahký laserový projektor pre malé izby aj veľké konferencie

Veľa muziky za veľa peňazí alebo zlatý štandard pre laserové projektory?

29. januára 2020

Nový projekt Samsungu pripravuje mladých ľudí na prácu budúcnosti

Svet práce sa mení závratným tempom. Silnie dôraz na neformálne vzdelávanie a žiadané sú predovšetkým zručnosti, ktoré odlišujú ľudí od strojov – kreativita a emočná inteligencia.

9. januára 2020
TEST

Test | Recenzia

Veľké prekvapenie v redakcii: Langie S2, multiúčelový hlasový prekladateľ do vrecka

Prekladač do vášho vrecka LANGIE S2 pre všetkých, ktorí radi cestujete, ale neradi na preklad do cudzieho jazyka vyťahujete svoj mobil.

20. decembra 2019
TEST

Test | Recenzia

AOC X24P1: IPS monitor za dve stovky je ideál na doma i do práce

Každý z nás pozerá na monitor počítača niekoľko hodín denne a je nesmierne dôležité vybrať si nielen ten s pekným, ale aj zdravým obrazom.

18. decembra 2019
TEST

Headset pre hráčov

Test slúchadiel eShark ESL-HS2 KUGO: Zlatá stredná cesta

Elegantné slúchadlá, ktoré stanovujú kvalitatívny štandard pre svoju cenovú kategóriu.

20. novembra 2019