Ako vyberať komponenty

Ako na nový počítač?

Každý hráč vie, že novšie hry majú vysoké nároky na hardvér na ktorom bežia, zvlášť keď si ich chcete vychutnať naozaj naplno. Z toho vyplýva, že herný počítač je potrebné raz za niekoľko rokov vymeniť za novší a výkonnejší. Niekedy stačí upgradovať vybrané komponenty (zväčšiť pamäť RAM, disk alebo vymeniť grafickú kartu), inokedy je potrebný […]

Autor
Dátum zverejnenia 15. februára 2023
Obsahuje nasledovné témy

Každý hráč vie, že novšie hry majú vysoké nároky na hardvér na ktorom bežia, zvlášť keď si ich chcete vychutnať naozaj naplno. Z toho vyplýva, že herný počítač je potrebné raz za niekoľko rokov vymeniť za novší a výkonnejší. Niekedy stačí upgradovať vybrané komponenty (zväčšiť pamäť RAM, disk alebo vymeniť grafickú kartu), inokedy je potrebný rovno celý nový počítač s novým procesorom, základnou doskou a novšou generáciou komponentov. Je tu však otázka – postaviť si nový počítač alebo si kúpiť už hotovú zostavu?Tá prvá možnosť (kúpa hotovej zostavy) je rýchla a relatívne bezpečná, no výber je obmedzený ponukou predajcov a musíte sa spoľahnúť na ich odporúčania. Druhá možnosť ponúka takmer nekonečné možnosti pri zostavovaní vlastného PC, kde si môžete zvoliť každý jeden komponent a vyladiť si celú zostavu presne podľa svojich predstáv – fyzicky aj vizuálne. Vyžaduje to trochu viac skúseností a aj viac času pri surfovaní po rôznych fórach, dolovaní informácií z recenzií a podobne, no rozhodne je to tá zábavnejšia cesta, pri ktorej bude výsledkom nielen nový vyladený počítač, ale zároveň vám to prinesie väčší pocit uspokojenia a vytvorí silnejší vzťah medzi hráčom a jeho novou mašinou.

Začína sa výberom CPU a MB

Prvým a zároveň najdôležitejším krokom je v oboch prípadoch výber základného hardvéru a to vás postaví pred ďalšiu otázku: chcem, aby v mojom novom PC bol procesor Intel alebo AMD? Samozrejme v hre je ešte aj Apple, ale to je samostatná kapitola a pokiaľ chcieť počítač na hry, nie je to tá najlepšia cesta. Pri výbere CPU je dobré si uvedomiť, že pokiaľ chcete stavať skutočne výkonný počítač, na ktorom pobežia vo vysokom rozlíšení aktuálne Triple A hry aj za tri-štyri roky, je dobré sledovať trendy a zvoliť si špičku dostupných technológií. A samozrejme ak plánujete procesor ešte trochu pretaktovať (čo je tá lacnejšia cesta k zvýšenie výkonu), musíte na to myslieť už pri výbere komponentov, pretože lacnejšie modely CPU majú uzamknutý násobič a nemožno ich ďalej pretaktovať. Platí tu jednoduché pravidlo – vyššia cena rovná sa vyšší výkon. Podľa procesoru sa ďalej vyberá základná doska (na nej je čipset a pätica pre konkrétny typ procesoru). Tá tiež určuje aké môžete použiť pamäte (aktuálne či to budú staršie DDR4 alebo novšie DDR5 – moduly majú iné rozmery, takže ich nemožno zameniť).

Základná doska musí byť 100% kompatibilná s daným modelom CPU. Určuje primárne možnosti nového PC ako sú dostupné porty a rozhrania, aké pamäte a disky môžete použiť, aké budú základné zvukové možnosti, ale aj možnosti pretaktovania a podobne. Niektoré funkcie je síce možné dodatočne rozširovať (napr. môžete dokúpiť lepšiu zvukovú kartu, alebo pomocou PCIe karty pridať slot pre nový disk, pridať nové USB porty, či sieťovú a Wi-Fi kartu), no pokiaľ nemáte dostatok voľných a rýchlych slotov, možnosti rozširovania budú značne obmedzené. To platí aj o výkone a možnostiach pre pretaktovanie, kde je potreba voliť kvalitnejšie základné dosky (ideálne modely určené pre gaming) s vylepšením napájania a tiež dobrým chladením čipov.

Chladič CPU sa vyberá podľa konkrétneho modelu. Pokiaľ chcete výkon nekupujte boxované cholery, ale voľte niečo výkonnejšie. Strednú triedu CPU uchladíte pomerne jednoducho, no pri výkonnejších procesoroch a špeciálne pri pretaktovaní je výkonné chladenie nesmierne dôležité. Rozdiel v chladiacom výkone medzi vzduchovým a bežne dostupným All-In-One
vodným chladením je minimálny.

Za kvalitný cooler zaplatíte zhruba rovnako a aj z pohľadu hlučnosti pri plnej záťaži tam veľký rozdiel nie je, pretože vodné chladenie využíva na rýchlejšie ochladzovanie radiátorov klasické veľké coolery, ktoré používajú aj vzduchové chladiče. Vodné chladenie však vyzerá v presklenej skrinke o čosi efektnejšie a vizuálne zaberá menej miesta, čo umožní napr. efektívnejší odvod tepla z iných komponentov (základná doska, disky, RAM alebo vzduchom chladená VGA). V oboch prípadoch si dopredu skontrolujte či máte pre chladiče dostatok miesta a špeciálne u vodného chladenia si overte aj možnosť montáže do vašej PC skrinky. Väčšina výrobcov dnes počíta s vodným chladením AIO, ale nie do každej skrinky je možné použiť 28 cm (2x 14x14cm), alebo 36 cm (3x 12×12 cm) chladič (paradoxne 42 cm (3x 14×14 cm) AIO vodné chladenie nainštalujete často jednoduchšie, ako 36 cm).

Disky a RAM

Čo sa týka pamätí RAM a diskov, je lepšie voliť takú základnú dosku, ktorá už bude podporovať rýchle pamäte DDR5 s nízkou latenciou, vysokou rýchlosťou prenosu dát a bude mať viac M.2 slotov pre vysokorýchlostné PCIe 4.0 NVMe SSD disky komunikujúce priamo s procesorom. Klasické SATA disky majú svoje obmedzenia a tak môžu byť v modernom PC dokonca veľkou brzdou, preto ich využívajte primárne len ako medium „pre archiváciu“ napr. pre hudbu, fotky alebo filmy.

Ako systémový aj pracovný disk je vhodné voliť čo najrýchlejší SSD, pretože sa to prejaví na celkovom výkone zostavy. Naším tipom sú NVMe disky Kingston KC3000 pre výkonné pracovné zostavy alebo Kingston Fury Renegade do herných PC, teda za predpokladu, že máte MB s podporou PCIe 4.0 NVMe. Tieto disky potom dosahujú rýchlosť prenosu dát okolo 7 tisíc MB/s, zatiaľ čo limit pre staršie SATA SSD je niekde okolo 500 MB/s (Kingston A400 alebo legendárny KC600). Samozrejme nezabúdajte na chladenie, pretože s vyšším výkonom sa komponenty viac zahrievajú a pri istej teplote sa môžu aktivovať ochranné mechanizmy, ktoré automaticky znížia výkon. Chladiče aj pre NVMe disky dnes bývajú u herných zostáv súčasťou základnej dosky.

V bežných moderných „kancelárskych“ počítačoch si ale vystačíte aj s NVMe diskami Kingston NV2, ktoré majú oproti KC3000 zhruba polovičný výkon (rýchlosť je tu 3.500 MB/s (čítanie) a 2.500 MB/s (zápis)) a nepotrebujú dodatočné chladenie.

Akú zvoliť kapacitu?

Čo sa týka kapacity, voľného miesta nikdy nie je dosť, no netreba to hnať do extrémov. Za základ sa dnes považuje disk s kapacitou 1 TB, ako optimálnu veľkosť Vám ale odporúčame 2 TB disk. Základné dosky dnes majú bežne 2-3 sloty pre NVMe/M.2 disky, takže máte priestor pre prípadný veľmi jednoduchý upgrade. V prípade potreby je možné pridať aj ďalšie SATA disky (mechanické veľkokapacitné, alebo výkonnejšie SATA SSD), no tieto disku sú pomalšie a využívajte ich preto optimálne ako záložné médiá pre väčšie dáta.

Pamäťové moduly sa používajú v pároch, takže je vhodné kupovať ich v setoch po dvoch alebo štyroch moduloch (základné dosky majú bežne 2 alebo 4 sloty RAM). Minimom pre pohodlný chod PC sú dnes 2×4 GB, no rozumná kapacita je 16 GB (2×8 GB) prípadne u výkonnejších zostáva 32 GB. Viac RAM Vám dovolí zvýšiť FPS v hrách, mať otvorených viac kariet v internetovom prehliadači, alebo využívať viac aplikácií na pozadí Windows, čo oceníte napr. pri streamovaní hier.

DDR5: EXPO vs XMP
Pamäťové moduly pre nastavenie automatického časovania a taktovacej frekvencie používajú preddefinované profily a preto vaša základná doska potrebuje správne a kompatibilné moduly. S príchodom DDR5 sa žiaľ svet rozdelil na dva tábory – pre Intel existujú profily XMP a pre AMD profily označené ako EXPO. Všeobecne nie sú kompatibilné, no záleží aj na konkrétnych výrobcoch, pretože napríklad moduly Kingston FURY certifikované pre AMD EXPO fungujú na oboch platformách (AMD aj Intel) a rovnako tak moduly FURY s Intel certifikáciou XMP fungujú aj na všetkých hlavných základných doskách založených na platforme AMD. Kingston je jedným z kľúčových výrobcov a ich pamäťové moduly sa preto používajú na testovanie pri vývoji nových základných dosiek u všetkých hlavných výrobcov. Ak si však chcete byť stopercentne istý aké pamäťové moduly môžete použiť vo svojej základnej doske, najlepšie bude skontrolovať zoznam QVL (overených výrobcov) na webových stránkach výrobcov základných dosiek. Samozrejme odporúča sa kúpiť certifikované moduly DDR5 s XMP certifikáciou pre platformu Intel a EXPO certifikované moduly pre platformu AMD.

Grafická karta

Ďalším krokom je výber grafickej karty, kde je opäť dichotómia výberu – Radeon (teda AMD) verzus NVIDIA. Nové grafiky Intel sa zatiaľ veľmi nepredviedli a ich výkon je pod úrovňou základných modelov Radeon a NVIDIA (vhodné snáď len pre kanceláriu a multimediálne centrá), preto im zatiaľ netreba venovať pozornosť. Voľba VGA závisí na osobných prioritách a cenových možnostiach. V súčasnosti je grafických kariet na trhu relatívny dostatok a k dispozíci sú už veľmi rozumné kúsky v pomere cena/výkon.

Grafická karta je jedným z komponentov, ktoré sa veľmi jednoducho a rýchlo dajú vymeniť, takže ak časom pocítite, že by ste uživili aj niečo výkonnejšie, nie je problém vymeniť starú za novú. Nezabudnite si len overiť, či máte pre novú VGA dostatočne výkonný zdroj, pretože práve výkonná grafika je energeticky veľmi nenásytný komponent.

Skrinka a zdroj

Keď už máme základný hardvér pokope, treba začať počítať energetickú spotrebu a podľa nej vybrať vhodný zdroj. Oplatí sa pritom počítať minimálne s 25 až 33 percentnou rezervou smerom nahor (aj pre prípadný neskorší upgrade). Je nutné pamätať na to, že niektoré komponenty, predovšetkým teda grafické karty, môžu chcieť špeciálne napájanie priamo zo zdroja a je nutné mať pre ne výkonnejší zdroj. Všeobecne platí, že pre základný počítač stačí zdroj do 550W (resp. slabší herný PC 650W-750W), pre trochu lepší herný počítač (procesor i7 a stredne výkonná grafika) postačí 750-850W zdroj a pre výkonnejší počítač (najvýkonnejší procesor i9 a výkonná grafika) budete potrebovať zdroj s výkonom vyšším ako 1000 Wattov. Podľa veľkosti základnej dosky a typu zdroja je potom potrebné vybrať skrinku (case), do ktorej sa všetko bezpečne ukryje. V prípade, že chcete, aby počítač slúžil aj ako ozdoba miestnosti je dobré vybrať case s presklenými bočnicami, ktoré odhalia možné svetelné efekty, prípadne rovno s RGB coolermi. Farebne zažiariť môže grafika, vetráky chladenia, káble, ale napríklad aj moduly pamätí RAM (pokiaľ ste si teda kúpili pamäte s RGB podsvietením).

Pred objednaním všetkého je vhodné použiť niektoré webové nástroje na overenie kompatibility kľúčových komponentov (napr. https://www.kingston.com/unitedkingdom/en/configurator), ktoré Vám pomôžu skontrolovať vzájomnú kompatibilitu, prípadne odporučia vhodné komponenty na základe zvolenej základnej dosky.
Pre samotnú stavbu PC je dobré si vyhradiť dostatok času a pokiaľ to robíte po prvýkrát mať k dispozícii YouTube a manuály, prípadne skúsenejšieho kamaráta, ktorý poradí čo a ako.
Častou chybou je napr. nesprávne osadenie dvoch pamätových modulov keď máte k dispozícii až 4 sloty. Práve na to slúži pribalených manuál, kde je všetko popísané a doplnené aj obrázkami.
Možnosťou je tiež využiť službu predajcu hardvéru a nechať si zmontovať váš počítač priamo ich technikom, ale to nie je tá správna zábava a je to skoro ako kúpa hotovej zostavy.

Je lepšia hotovka, či skladačka?

Ako sme spomínali v úvode, v prípade, že sa chcete hrať čo najskôr a mať s počítačom minimum starostí, môžete si kúpiť niektorú z hotových zostáv, ktoré ponúka dnešný trh. Výhodou tohto riešenia je, že kupujúci nemusí nič moc riešiť – jednoducho si vyberie počítač s výkonom (a vzhľadom) blížiacim sa jeho potrebám a zostavu objedná ako celok. Nový majiteľ má istotu, že komponenty v novom PC by mali byť plne kompatibilné a jednoduchá je tiež záruka, respektíve vybavenie prípadnej reklamácie. Nevýhodou je obmedzená ponuka. Nemôžete si svoj počítač po vzhľadovej alebo výkonnostnej stránke sami doladiť a hotové zostavy bývajú v celkovom súčte často drahšie ako jednotlivé komponenty, aj keď sa k cene priráta niečo za zostavenie komponentov.

Pri výbere zostavy je dobré skontrolovať, či v nej nie je niektorý zo starších komponentov, ktorých sa chce výrobca týmto spôsobom zbaviť (skladové zásoby). Aj v tomto prípade je teda dobré poznať súčasné trendy na hardvérovej scéne a podľa nich vyberať svoje nové PC.


redakcia z materiálov spoločnosti Kingston #KingstonIsWithYou

Najnovšie

Bez nutnosti mať u seba peňaženku alebo mobilný telefón

Zákazníci Home Creditu už môžu platiť aj hodinkami a náramkami Garmin a Xiaomi

Zákazníci spoločnosti Home Credit už môžu platiť aj inteligentnými hodinkami a fitnes náramkami Garmin a Xiaomi, čím spoločnosť rozširuje svoju ponuku k už dávnejšie fungujúcim digitálnym platobným službám Google Pay a Apple Pay. Vďaka tomu Home Credit pokrýva všetky najpoužívanejšie platobné metódy pre inteligentné zariadenia. Spoločnosť tak pokračuje v trende čoraz rozšírenejšej digitalizácie svojich služieb.

29. apríla 2024

UPGRADUJTE SVOJ POČÍTAČ!

Investujte do planéty a šetrite

Pokiaľ potrebujete zvýšiť výkon vášho počítača, UPGRADE pamäte a disku je určite správna cesta ako s relatívne menšou investíciou zvýšiť celkový výkon.

26. apríla 2024

TP-Link Omada ER706W-4G

Gigabitový AX3000 VPN router pre 4G+ sieť kedykoľvek a kdekoľvek

Spoločnosť TP-Link predstavuje nový gigabitový podnikový VPN router Omada ER706W-4G so vstavaným modemom pre 4G LTE pripojenie k internetu as AX3000 WiFi 6 prístupovým bodom pre bezdrôtové pripojenie užívateľov. Integráciu týchto funkcií do jediného zariadenia ocenia predovšetkým kancelárie či malé a stredné podniky.

23. apríla 2024

Huawei odkrýva stratégiu All Intelligence: Budúcnosť priemyslu s využitím umelej inteligencie

• O umelej inteligencii, jej implementácií v priemyselných odvetviach a o tom, kam smeruje informačno-komunikačný priemysel sa diskutovalo na Samite Analytikov Huawei. Podujatie spojilo viac ako 500 analytikov, výskumníkov a ďalších hostí z celého sveta.
• Počas podujatia Eric Xu, podpredseda a rotujúci predseda spoločnosti Huawei predstavil využitie umelej inteligencie spoločnosťou a stratégiu All Intelligence.

23. apríla 2024

Prvé video na YouTube

Dnes má už 19 rokov!

Úplne prvé video na YouTube sa volá „Me at the zoo“. Videonahrávka bola na web nahraná jeho spoluzakladateľom Jawedom Karimom 24. apríla 2005 o 03:27:12 UTC (5:27 nášho času), z používateľského účtu „jawed“. Viete koľko má LIKE? Ide o krátke 19 sekundové video zo ZOO v San Diegu so slonmi v pozadí, ktoré nemá práve najlepšiu […]

23. apríla 2024

nepretržite a v 4K

Sledujte cez novú kameru hlavnú stanicu v Prahe

Svetovú premiéru v živom streame mala dnes v programe SlowTV nová kamera Axis Communications. Model AXIS Q1808-LE ponúka vďaka objektívu Canon a 4/3” obrazovému snímaču vynikajúcu obrazovú kvalitu v 4K rozlíšení a vysokú citlivosť na svetlo. Nočný záber na pražskú hlavnú stanicu je len malou ukážkou využitia tejto kamery s tzv. bullet dizajnom.

28. marca 2024

Zámer stať sa kľúčovým dodávateľom na trhu s obalmi.

Canon potvrdzuje plán stať sa významným hráčom v oblasti digitálne tlačených etikiet a obalov

Na veľtrhu drupa 2024 v Düsseldorfe Canon potvrdí svoje odhodlanie stať sa významným a dôveryhodným partnerom na trhu etikiet a obalov a predvedie nový digitálny tlačový stroj a koncepty produktov, ktoré potvrdzujú jasný pokrok na ceste k tomuto cieľu. Etikety a obaly predstavujú strategickú oblasť, preto bude prebiehať vo vyhradenej zóne na stánku Canon živá výroba etikiet, vlnitej lepenky a skladacích kartónov.

28. marca 2024

Technologické inovácie

Canon predstaví na veľtrhu drupa 2024 komplexné riešenie pre poskytovateľov tlačových služieb

Spoločnosť Canon na veľtrhu drupa 2024 predstaví pod heslom „The Power to Move“, efektívne prepojenie technologických inovácií, odborných tímov, podporných služieb a dynamickej spolupráce, ktorá umožňuje poskytovateľom tlačových služieb transformovať ich podnikanie. Predstaví sa celé portfólio produkčných tlačových technológií Canon, vrátane hárkových atramentových a tonerových tlačových strojov, vysokorýchlostných kontinuálnych atramentových produkčných liniek, veľkoformátových tlačiarní typu flatbed a roll-to-roll a digitálnych tlačiarní štítkov.

28. marca 2024

200 metrov za minútu

Canon rozširuje portfólio vysokorýchlostných atramentových rotačných tlačiarní o rad ColorStream 8110 a 8200

Spoločnosť Canon nadväzuje na doterajší úspech radu vysokorýchlostných atramentových tlačových strojov ColorStream 8000 a rozširuje ju o dva nové modely ColorStream 8200 a 8110. Model ColorStream 8200 je teraz najproduktívnejším modelom radu s maximálnou rýchlosťou až 200 metrov za minútu. Model ColorStream 8110 s rýchlosťou 110 metrov za minútu je ideálny pre poskytovateľov tlačových služieb, ktorí chcú investovať do nového tlačového stroja ColorStream a zároveň zachovať existujúce dokončovacie zariadenia.

 

28. marca 2024

Ultrarýchla produkcia

Atramentové tlačové stroje ProStream 2000 pre komerčnú tlač

Canon ukázal nové vysokorýchlostné atramentové tlačiarne ProStream 2000 pre komerčnú a obchodnú komunikáciu a novú vlajkovú loď ProStream 3160

28. marca 2024

Odporúčané

Pripravte sa na Wi-Fi 7 s routermi od TP-Link

Ešte vyššie rýchlosti a väčšia kapacita

V dnešnom svete je bezdrôtové pripojenie nevyhnutné na osobné aj profesionálne použitie. Od streamovania videí a hrania online hier až po vedenie obchodných rokovaní a prístup k dôležitým dokumentom, sa spoliehame na Wi-Fi, aby sme zostali v spojení a boli produktívni.

14. apríla 2024

Vysoká kvalita tlače

Výhody sublimácie: presná, odolná a všestranná potlač rôznych produktov

Sublimačná tlač sa stáva v dnešnom svete čoraz populárnejšou voľbou, a to nielen v profesionálnom, ale aj v domácom prostredí. Táto pokročilá technológia prináša množstvo výhod, ktoré ju robia atraktívnou možnosťou pre tlač rôznych typov produktov vhodných na osobné využitie alebo prezentáciu firmy.

19. marca 2024

Nočné videnie pre zlepšenie viditeľnosti v tme

Optika, ktorá zlepšuje viditeľnosť v náročných podmienkach

Vo svete plnom rôznorodých podmienok a prostredí je schopnosť vidieť v noci alebo za zhoršených svetelných podmienok neoceniteľnou výhodou. O jej využití v praxi nás dnes presviedča niekoľko unikátnych riešení v podobe pokročilých optických riešení. Dvomi najvýznamnejšími z nich sú termovízia a nočné videnie, na ktoré sa v tomto článku pozrieme bližšie, spomenieme si ich princípy fungovania a využitie v praxi.

19. marca 2024

Ktoré tonery a prečo najlepšie ochránia vašu tlačiareň?

Ktoré tonery a prečo najlepšie ochránia vašu tlačiareň?

Tonery, ktoré sú vyrobené priamo výrobcom vašej tlačiarne, sú často najlepšou voľbou pre zachovanie jej zdravia a životnosti. Tento doplnkový sortiment je navrhnutý a testovaný tak, aby dokonale zapadal do vášho tlačiaceho zariadenia a minimalizoval riziko poškodenia jeho mechanických častí, čo sa pri lacných alternatívnych verziách veľmi často stáva.

19. marca 2024

Pohodlie a jednoduchosť používania PlayStation

Hry na PC alebo PS: pre koho a ktoré sú lepšie?

V súčasnej dobe je ponuka hier na PC a PlayStation tak rozmanitá, že rozhodnutie medzi týmito dvoma platformami sa môže zdať náročné. Každá z nich ponúka jedinečné výhody a nevýhody, ktoré by ste mali zvážiť, aby ste našli pre seba alebo svojich blízkych to najlepšie riešenie. Ide o dôležité faktory, ktoré by ste mali brať do úvahy pri rozhodovaní sa medzi hraním na PC alebo PlayStation.

19. marca 2024

Nové zážitky s umelou inteligenciou

Najnovší prototyp OPPO Air Glass 3

OPPO predstavuje nové okuliare pre asistovanú realitu Air Glass 3 a ďalšie technologické inovácie

2. marca 2024

Náušnice? Nie, to sú revolučné slúchadlá Bose

Prvé kusy sú už na českom trhu exkluzívne vo vybraných predajniach a na e-shope iSTYLE.

16. februára 2024

Huawei FreeClip

Slúchadlá do každého ucha

V Huawei vyvinuli slúchadlá, ktoré skvele padnú do každého ucha. Na rozdiel od klasických slúchadiel sa totiž nevkladajú do uší, ale vďaka ergonomickému C-bridge designu držia na uchu pevne zvonku. Či už pri ich používaní sedíte za počítačom alebo cvičíte. Slúchadlá sú k dispozícii v dvoch štýlových farebných prevedeniach, v čiernej a fialovej farbe.

16. februára 2024

Inteligentné zásuvky Tapo P100M a Tapo P110M

Vylepšite si svoju domácnosť so šikovnými Wi-Fi zásuvkami Tapo

Chceli by ste začať s múdrou domácnosťou, ale neviete ako? Ideálna možnosť pre vstup do sveta internetu vecí sú múdre zásuvky. Ich cena sa pohybuje v rade nižších stoviek korún, a napriek tomu ponúka množstvo funkcií, ktoré môžete vyskúšať. Ako sami spoznáte, investícia do chytrého zariadenia sa môže rýchlo vrátiť napríklad v podobe usporenej energie. […]

7. februára 2024

8 hodín nepretržitého počúvania.

Slúchadlá FreeClip od Huawei

Inovatívny dizajn, vylepšený zvukový zážitok a potláčanie okolitého hluku

30. januára 2024