Prenosný monitor na tablet i počítač

Recenzia Philips 16B1P3302: Prenosný FullHD monitor nepotrebuje elektrickú zásuvku

Prenosný monitor je šikovným riešením pre každého, kto potrebuje pracovať na cestách alebo zvykne meniť pracovné prostredie.

Ak radi zveľaďujete svoju technologickú výbavu, ktorá vám pomáha robiť svoju prácu lepšie, máme pre vás nový tip: prenosný Full HD monitor Philips 16B1P3302, ktorý nepotrebuje napájanie, stačí ho pripojiť k počítaču alebo tabletu s konektorom USB-C. Tenký kúsok techniky, ktorý posunie efektivitu vašej práce o úroveň vyššie.

Hybridná práca ako nový štandard

Pracovné prostredie sa v uplynulých rokoch výrazným spôsobom menilo a nie je to len dôsledok pandémie. Totiž, ľudia, ktorí pracujú z domu, na cestách alebo hybridne, tu vždy boli, len charakteristiky takejto práce boli vtedy vnímané predovšetkým ako benefit. Počas lockdownov a bezpečnostných opatrení sa práca z domu stala celkom bežnou a dôsledkom čoho vyvstali aj nové požiadavky na hardvérové vybavenie jednotlivých pracovníkov, zamestnancov i freelancerov. Ukázalo sa, že každý doma jednoducho nemá dostatočné vybavenie na to, aby mohol spoľahlivo vykonávať svoju prácu. Zamestnanci i zamestnávatelia tak začali vo veľkom nakupovať novú elektroniku, čo napokon vyústilo do toho, čo dnes voláme polovodičová kríza a prejavuje sa nedostatkom elektronických komponentov vo výrobe automobilov. Nakoniec, táto doba priniesla aj mnoho iných zmien a parkovanie v Bratislave bola jednou z nich…

Po covide sa títo ľudia vrátili späť do kancelárií, avšak častokrát práve so zachovaním hybridnej koncepcie výkonu práce. Jeden notebook na všetko je fajn, ale všetci vieme aj to, že jeden 15-palcový displej na všetky druhy prác nestačí a druhé zobrazovacie zariadenie nachádza obrovské uplatnenie. Niekedy je druhý monitor priam nevyhnutný. Ako však pracovať s druhým monitorom na cestách? Alebo pri neustále sa meniacom pracovnom prostredí? Nie je potrebné kupovať hneď dva monitory alebo sa zmieriť s obmedzeniami. Vďaka technologickému pokroku takéto riešenie existuje a každý zamestnávateľ by sa mal zamyslieť nad tým, či svojím zamestnancom nezabezpečiť práve prenosný monitor – ako Philips 16B1P3302.

Recenzia Philips 16B1P3302

Philips 16B1P3302 je tenký monitor so vstavaným stojanom, ktorý umožňuje ľubovoľné naklonenie v rozsahu 0 až 90 stupňov. Keď ho chytíte do rúk, prekvapí vás jeho odolné vyhotovenie a pritom nízka hmotnosť iba 1 kilogram. Vďaka tomu, že podstatná časť hmotnosti je tvorená stojanom, je rozložený monitor stabilný a nehrozí jeho prevrátenie.

Keď je monitor postavený na stole, má rozmery 359 x 232 x 119 mm, avšak samotná obrazovka so sklopeným stojanom má asi len jeden centimeter, hrúbkou sa teda nelíši od bežného tabletu.

Žiadne komplikácie: jednoducho pripojíte jeden kábel a o všetko ostatné sa postará automatika. Pripojenie k počítaču je možné cez konektor USB-C, prípadne cez USB-A – redukcia je súčasťou kábla dodaného v krabici s monitorom.

Obrazovka je nedotykové IPS LCD so systémom podsvietenia W-LED, uhlopriečka je 15,6 palca (39,6 cm). Pri pomere strán 16:9 a s rozlíšením FullHD (1920×1080 px) tak ide o solídny priestor pre zobrazenie webových stránok, webových aplikácií, tabuliek i multimediálneho obsahu.

Výhodou je, že monitor vie pracovať v horizontálnom aj vertikálnom režime, takže ho môžete používať aj na stojato – vtedy využijete rovnú bočnú hranu stojana (druhá je zošikmená a monitor na nej stáť nevie, sú na nej konektory a vypínač).

Potešilo nás, že monitor funguje spoľahlivo aj po pripojení tabletu, v našom prípade sme ho vyskúšali s Apple iPad Pro, na ktorom sa pripojenie rozbehlo automaticky v priebehu zopár sekúnd.

Výhodou vlastnosťou, ktorú Philips svojmu monitoru zabezpečil, je matná povrchová úprava obrazovky. Zmatnenie dosahuje 25%, takže odlesky síce ešte uvidíte, no veľmi rozptýlené, do popredia vystupuje obraz, dokonca aj ten celkom tmavý. Na cestách je táto vlastnosť na nezaplatenie, navyše sa displej vyhne drobným škrabancom, na ktoré sú lesklé povrchy náchylné.

Jas displeja dosahuje 250 cd/m² a kontrast 700:1, pričom pozorovacie uhly sú 170° v každom smere – to aspoň tvrdí výrobca. Naživo je možné pri veľkom náklone pozorovať zmenu farebnosti, ale keďže sa na monitor budete pozerať predovšetkým spredu, týmto by sme sa vôbec nezaoberali.

Čo nás trocha sklamalo, bola sýtosť zobrazených farieb, akoby boli v každom nastavení mierne podsaturované.

Niektoré obrazové charakteristiky si viete nastaviť prostredníctvom vstavaného menu, ponuka je v porovnaní s konvenčnými monitormi slabšia, no stále praktická. Škoda, že prostredie nie je lokalizované do slovenčiny, na výber však je čeština aj angličtina.

Ide o vskutku šikovné zariadenie, pretože popri dobrej kvalite obrazu nepotrebuje žiadne napájanie vyhradeným káblom. Nepotrebujete elektrickú zásuvku, namiesto toho si vystačíte s priloženým USB-C káblom:

Počas nášho testu sme zistili, že Philips 16B1P3302 nespolupracuje s telefónmi. Testovali sme to na powerphone Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, teda na technologickej špičke, ktorú pripájame ku konvenčným monitorom bežne. Philips totiž potrebuje cez USB kábel z napájaného zariadenia čerpať nielen signál obrazu, ale aj energiu pre spustenie obrazovky, čo ani výkonný mobil neumožňuje. Philips na svojich stránkach avizuje, že takáto možnosť je dispozícii v sérii 3000 vďaka vstavanej batérii, teda zrejme vo variante 16B1P3302.

 

Na záver pochvala pre Philips: priamo v balení s monitorom nájdete aj takýto praktický cestovný obal presne vo veľkosti monitora. Je úžasne mäkký a šedé vypracovanie je superodolné pred poškodením a znečistením, takže veľmi dlho vydrží ako nový. Na monitor tak nemusíte hľadať žiadne alternatívne ochranné obaly či kryty, všetko dostanete už v cene. Na obale chýba snáď len miesto pre uloženie USB kábla.

 

Philips 16B1P3302: Zhodnotenie

Philips 16B1P3302 je praktický a kvalitne vyrobený prenosný monitor, ktorý má potenciál zlepšiť váš pracovný výkon a aj na cestách vniesť do improvizovaného pracovného prostredia poriadok. 

Čítajte aj ďalšie podobné články:

Monitory Philips 24E1N1100A, 27E1N1100A a 27E1N1600AE sú viacúčelové monitory

Monitory Philips

Rad monitorov Philips E1 predstavuje tri nové viacúčelové modely pre hybridnú a vzdialenú prácu

26. marca 2024

Stále sa zlepšujúci výkon

AGON by AOC predstavuje ďalší krok v hernej evolúcii

AOC GAMING 24G4X a 27G4X debutujú so 180 Hz a novým odvážnym dizajnom

30. januára 2024
TEST

Recenzia monitora AOC Q27 V5C 27″: Zapáčil sa nám natoľko, že sme si ho zadovážili aj my

Monitory značky AOC sme testovali už niekoľkokrát, napríklad zakrivený CU34G2X 34, klasický X24P1 so špičkovým zobrazovacím panelom IPS a tiež nápadný herný monitor C 27G2 ZU Curved Gaming Monitor. Tieto monitory vynikajú vysokou kvalitou obrazu a férovými cenami, ktoré dávajú vedieť o vyššom štandarde tejto značky, zároveň ju dostávajú aj do rúk neprofesionálov. Najnovšie sme […]

7. novembra 2022

Philips B Line 243B9H

Pokročilé zabezpečenie pre elegantnú pracovnú stanicu

Tí, ktorí pracujú pred monitorom veľa hodín, či už doma alebo v kancelárii, majú špecifické potreby na jednoduché používanie monitora a svoje pohodlie. Produktový rad Philips B Line je navrhnutý tak, aby vyhovoval potrebám profesionálov, ktorí hľadajú pohodlný, spoľahlivý a bezpečný monitor. Najnovší 24 „(uhlopriečka 23,8“ / 60,5 cm) FullHD model tejto rady, Philips 243B9H, […]

3. júna 2021
TEST

TEST/RECENZIA

Zakrivený monitor je nový ideál: AOC C27G2ZU (redakčný test)

Zakrivené monitory sú stále o niečo drahšie, no okrem výnimočnej estetiky majú aj doplnkové funkcie, ktoré využijete každý deň. A to aj vtedy, ak nie ste hráč či fanúšik filmového sci-fi.

10. mája 2021

Najnovšie

Vlajková ľod od systámu EOS R

Canon pripravuje uvedenie fotoaparátu EOS R1

Canon pripravuje uvedenie fotoaparátu EOS R1, ktorý bude prvou vlajkovou loďou systému EOS R. Nová technológia spracovania obrazu ešte viac zlepší automatické ostrenie a kvalitu obrazu

 

15. mája 2024

Vysokorýchlostný dvojpásmový adaptér pre lepšie pripojenie

TP-Link Archer T600UB Nano

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových riešení a produktov inteligentnej domácnosti, predstavuje kompaktný Wi-Fi Bluetooth USB adaptér Archer T600UB Nano. Novinka zaistí flexibilné bezdrôtové pripojenie pre všetky zariadenia tak, aby fungovala s najnovším dvojpásmovým Wi-Fi routerom.

15. mája 2024

Huawei predstavil v Dubaji nové smart hodinky Watch FIT 3, vynovené Watch 4 Pro Space Edition a ďalšie inovatívne produkty

Vlajkové lode novej generácie – Objavte svet možností s Huawei

Spoločnosť Huawei dnes v Dubaji predstavila nové smart hodinky Huawei WATCH FIT 3 a Huawei WATCH 4 Pro Space Edition. Okrem týchto dlhoočakávaných produktov boli predstavené aj ďalšie novinky, vrátane vylepšeného notebooku Huawei MateBook X Pro a prvého tabletu Huawei s najnovšou generáciou PaperMatte Display, Huawei MatePad 11, ako aj mnoho ďalších nositeľných, audio a smart kancelárskych produktov.

 

9. mája 2024

Ponúka vynikajúcu kvalitu obrazu

Tlačiareň Epson SureColor P20500

Spoločnosť Epson uvádza na trh novú veľkoformátovú tlačiareň na profesionálnu tlač fotografií, umeleckých diel, plagátov a interiérových informačných nápisov

30. apríla 2024

Bez nutnosti mať u seba peňaženku alebo mobilný telefón

Zákazníci Home Creditu už môžu platiť aj hodinkami a náramkami Garmin a Xiaomi

Zákazníci spoločnosti Home Credit už môžu platiť aj inteligentnými hodinkami a fitnes náramkami Garmin a Xiaomi, čím spoločnosť rozširuje svoju ponuku k už dávnejšie fungujúcim digitálnym platobným službám Google Pay a Apple Pay. Vďaka tomu Home Credit pokrýva všetky najpoužívanejšie platobné metódy pre inteligentné zariadenia. Spoločnosť tak pokračuje v trende čoraz rozšírenejšej digitalizácie svojich služieb.

29. apríla 2024

UPGRADUJTE SVOJ POČÍTAČ!

Investujte do planéty a šetrite

Pokiaľ potrebujete zvýšiť výkon vášho počítača, UPGRADE pamäte a disku je určite správna cesta ako s relatívne menšou investíciou zvýšiť celkový výkon.

26. apríla 2024

v rozlíšení až 4K

Axis uvádza plne vybavené fixné kamery s vynikajúcou kvalitou obrazu

Spoločnosť Axis Communications prichádza s aktualizovaným radom kamier AXIS P13. Nové kamery sú ideálne pre rôzne situácie pri dohľade nad vnútornými priestormi. Na dosiahnutie maximálnej flexibility sú k dispozícii aj odľahčené základné jednotky, výmenné objektívy (s podporou i-CS) a široká škála montážneho príslušenstva. Interiérové modely sú navyše navrhnuté tak, aby sa vmestili aj do exteriérových krytov.

24. apríla 2024

TP-Link Omada ER706W-4G

Gigabitový AX3000 VPN router pre 4G+ sieť kedykoľvek a kdekoľvek

Spoločnosť TP-Link predstavuje nový gigabitový podnikový VPN router Omada ER706W-4G so vstavaným modemom pre 4G LTE pripojenie k internetu as AX3000 WiFi 6 prístupovým bodom pre bezdrôtové pripojenie užívateľov. Integráciu týchto funkcií do jediného zariadenia ocenia predovšetkým kancelárie či malé a stredné podniky.

23. apríla 2024

Huawei odkrýva stratégiu All Intelligence: Budúcnosť priemyslu s využitím umelej inteligencie

• O umelej inteligencii, jej implementácií v priemyselných odvetviach a o tom, kam smeruje informačno-komunikačný priemysel sa diskutovalo na Samite Analytikov Huawei. Podujatie spojilo viac ako 500 analytikov, výskumníkov a ďalších hostí z celého sveta.
• Počas podujatia Eric Xu, podpredseda a rotujúci predseda spoločnosti Huawei predstavil využitie umelej inteligencie spoločnosťou a stratégiu All Intelligence.

23. apríla 2024

Prvé video na YouTube

Dnes má už 19 rokov!

Úplne prvé video na YouTube sa volá „Me at the zoo“. Videonahrávka bola na web nahraná jeho spoluzakladateľom Jawedom Karimom 24. apríla 2005 o 03:27:12 UTC (5:27 nášho času), z používateľského účtu „jawed“. Viete koľko má LIKE? Ide o krátke 19 sekundové video zo ZOO v San Diegu so slonmi v pozadí, ktoré nemá práve najlepšiu […]

23. apríla 2024

Odporúčané

Pripravte sa na Wi-Fi 7 s routermi od TP-Link

Ešte vyššie rýchlosti a väčšia kapacita

V dnešnom svete je bezdrôtové pripojenie nevyhnutné na osobné aj profesionálne použitie. Od streamovania videí a hrania online hier až po vedenie obchodných rokovaní a prístup k dôležitým dokumentom, sa spoliehame na Wi-Fi, aby sme zostali v spojení a boli produktívni.

14. apríla 2024

Vysoká kvalita tlače

Výhody sublimácie: presná, odolná a všestranná potlač rôznych produktov

Sublimačná tlač sa stáva v dnešnom svete čoraz populárnejšou voľbou, a to nielen v profesionálnom, ale aj v domácom prostredí. Táto pokročilá technológia prináša množstvo výhod, ktoré ju robia atraktívnou možnosťou pre tlač rôznych typov produktov vhodných na osobné využitie alebo prezentáciu firmy.

19. marca 2024

Nočné videnie pre zlepšenie viditeľnosti v tme

Optika, ktorá zlepšuje viditeľnosť v náročných podmienkach

Vo svete plnom rôznorodých podmienok a prostredí je schopnosť vidieť v noci alebo za zhoršených svetelných podmienok neoceniteľnou výhodou. O jej využití v praxi nás dnes presviedča niekoľko unikátnych riešení v podobe pokročilých optických riešení. Dvomi najvýznamnejšími z nich sú termovízia a nočné videnie, na ktoré sa v tomto článku pozrieme bližšie, spomenieme si ich princípy fungovania a využitie v praxi.

19. marca 2024

Ktoré tonery a prečo najlepšie ochránia vašu tlačiareň?

Ktoré tonery a prečo najlepšie ochránia vašu tlačiareň?

Tonery, ktoré sú vyrobené priamo výrobcom vašej tlačiarne, sú často najlepšou voľbou pre zachovanie jej zdravia a životnosti. Tento doplnkový sortiment je navrhnutý a testovaný tak, aby dokonale zapadal do vášho tlačiaceho zariadenia a minimalizoval riziko poškodenia jeho mechanických častí, čo sa pri lacných alternatívnych verziách veľmi často stáva.

19. marca 2024

Pohodlie a jednoduchosť používania PlayStation

Hry na PC alebo PS: pre koho a ktoré sú lepšie?

V súčasnej dobe je ponuka hier na PC a PlayStation tak rozmanitá, že rozhodnutie medzi týmito dvoma platformami sa môže zdať náročné. Každá z nich ponúka jedinečné výhody a nevýhody, ktoré by ste mali zvážiť, aby ste našli pre seba alebo svojich blízkych to najlepšie riešenie. Ide o dôležité faktory, ktoré by ste mali brať do úvahy pri rozhodovaní sa medzi hraním na PC alebo PlayStation.

19. marca 2024

Nové zážitky s umelou inteligenciou

Najnovší prototyp OPPO Air Glass 3

OPPO predstavuje nové okuliare pre asistovanú realitu Air Glass 3 a ďalšie technologické inovácie

2. marca 2024

Náušnice? Nie, to sú revolučné slúchadlá Bose

Prvé kusy sú už na českom trhu exkluzívne vo vybraných predajniach a na e-shope iSTYLE.

16. februára 2024

Huawei FreeClip

Slúchadlá do každého ucha

V Huawei vyvinuli slúchadlá, ktoré skvele padnú do každého ucha. Na rozdiel od klasických slúchadiel sa totiž nevkladajú do uší, ale vďaka ergonomickému C-bridge designu držia na uchu pevne zvonku. Či už pri ich používaní sedíte za počítačom alebo cvičíte. Slúchadlá sú k dispozícii v dvoch štýlových farebných prevedeniach, v čiernej a fialovej farbe.

16. februára 2024

Inteligentné zásuvky Tapo P100M a Tapo P110M

Vylepšite si svoju domácnosť so šikovnými Wi-Fi zásuvkami Tapo

Chceli by ste začať s múdrou domácnosťou, ale neviete ako? Ideálna možnosť pre vstup do sveta internetu vecí sú múdre zásuvky. Ich cena sa pohybuje v rade nižších stoviek korún, a napriek tomu ponúka množstvo funkcií, ktoré môžete vyskúšať. Ako sami spoznáte, investícia do chytrého zariadenia sa môže rýchlo vrátiť napríklad v podobe usporenej energie. […]

7. februára 2024

8 hodín nepretržitého počúvania.

Slúchadlá FreeClip od Huawei

Inovatívny dizajn, vylepšený zvukový zážitok a potláčanie okolitého hluku

30. januára 2024